Отваряне на файлове

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Могат ли да се отварят изображения / снимки с директно влачене и пускане във PS ?
Може, но само във версията CS5
Може, само ако избраният файл е .jpg
Да, може
Не, файла няма да се отвори

Въпроси и отговори

 • Защо не мога да използвам метода на влачене и пускане при мен ?

  Петя:

  Работя със същата версия - CS6 в Windows 8. При опит да провлача и пусна изображението се появява кръгче пресечено с една черта вътре и не ми позволява да пусна изображението никъде в рамките на програмата.

  Boris Krastev:

  Който има същият проблем да отиде на този линк,аз така оправих проблема http://www.carnfieldwebdesign.co.uk/blog/adobe-fix-drag-and-drop-not-working-windows-8/

  Denis:

  При мен също излиза кръгче - аз съм със CS6 в Windows 7. Предварително благодаря!

  Траяна:

  Формата на изображението същият ли е като този от клипа (jpg)?

  Tzenka Dimitrova:

  И при мен беше така, само че за Powerpoint. Обаче установих, че става с дабъл клик на изображението.

  Petya:

  извинявам се за въпроса, ако е нелеп, но, необходимо ли е да правим настройки на яркост и цветност на личната машина, с която ще работим, за да са добри крайните резултати след обработка с Photoshop@  Снежанка:

  като кликна в свободната зона

  ангел алърков:

  mnogo dobre virtualno cd na heroes3 :) 

  инж. Димитрина Янева:

  Петя, ако си изпълнила съвета на г-н Кръстев и все още не си открила причината , предлагам да провериш дали не правиш нещо подобно на това, което аз случайно открих, а именно: ако листа на файловете е отворен през менюто на Photoshop -File-Open, тогава не става с влачене, при отворена папка от операционната система влаченето се получава.  Аз използвам Windows 7 и Photoshop CC, не съм променяла UAC настройките, нито пък регистрите, както е описано за Win 8 в първия отговор.

  Петя:

  Привет, какво точно значи "при отворена папка от операционната система" ? 

  инж. Димитрина Янева:

  Петя, понеже много ме затрудни този въпрос отговорям, чрез следния линк  http://windows.microsoft.com/bg-bg/windows/open-file-folder#1TC=windows-7 

  Петя:

  Здравей Димитрина. Благодаря ти за отговора, но все още не разбирам как точно става "влаченето" по този начин :) В случая , който си описала файловете се отварят с двукратно кликване върху тях, без да е нужно да се придърпват с мишката върху програмата.  Идеята на "влаченето" е да  се отворят няколко файла на веднъж в програмата, без да е нужно да се кликва на всеки един по отделно. Разбира се, може да се мине съвсем спокойно и без този трик. Файловете могат да се отворят по много други начини - например с копи (Ctrl

  +C) върху изображението  пейст (Ctrl+V) направо в програмата, ако е снимка или векторен файл. 

  Tonika:

  Здравейте! Като отворя папка със снимки менютата, които се показват във видеото при мен ги няма - File, Edit  и т.н.Показват се само Организиране, Сподели с... и не знам къде да отида , за да направя настройките за файловото разширение т. е да се вижда...

  Росица:

  Здравейте, Тоника,

  Кликнете на Organize. От появилото се меню изберете Folder and search options. 
  Даниел:

  При мен пък като дам Open, избера снимка и потвърдя отварянето, същата ми излиза в отделен прозорец. Пак мога да я обработвам, но не е удобно.

  Красимир Христов:

  Здравейте! Само да споделя че във Windows 10 , при отворена папка от операционната система и избрано меню "View" , ако се постави отметка на " File name extensions" се появяват разширенията на файловете.

  Tonika:

  Благодаря ви!

  Dory Dimitrova:

  Здравейте.При мен Folder and search options са неактивни в този прозорец,за който се говори. Не е голям проблем,но добре е да знам какво да првя ,ако се наложи.Благодаря !

  Ангел Ангелов:

  Здравейте, лесен начин да се отвори файл, когато няма отворени изображения, е чрез дабъл клик с левият бутон на мишката върху Base Board-a. Поздрави!

 • Как да променя списъка с последно отворените файлове във File - Open Recent, в смисъл да изтрия част от включените в списъка файлове, да променя поредността...?

  Лилия Иванова:

  В подменюто виждам само две възможности - или да отворя файл от автоматично създадения списък, или да изчистя целия списък от Clear Recent File List. При клик върху Clear Recent File List изтрих целия списък и най-неочаквано за мен изчезна и опцията Open Recent. Обаче след като отворих ново изображение, опцията Open Recent отново се появи, като списъка започна отново да се пълни. /Версия CS6/ Предварително благодаря!

  Ивайло Искренов:

  Здравей, в списъка Recent Files, излиза файловете който са били последно отваряни като се спазва тази последователност на отварянето. Не може да се промени реда или да се изтрият само някой файлове от списъка. От Preferences, може само да се контролира броя на файловете в този лист.

  Лилия Иванова:

  Благодаря! Предполагах, че е така, но за всеки случай се консултирах!

 • Ивайло Искренов:

  Здравей, съдържанието на уроците за курса е само във видео формат. Могат да бъдат свалени от сайта всички файлове за упражнения, допълнителните приложения към съответните уроци и линкове към друга полезна информация.

 • Защо, като заредя изображение в програмата ми се отваря в отделен прозорец с Х?

  Росица Стоева:

  Опитах се да кача принтскрийн към коментара си, но не успях

  Краси Кръстев:

  Здравей, изгледай Урок 4 от модул 1 на курса и ще разбереш защо се получава така.

  Насочвам те там, защото най - вероятно нямаш отметка на Open Document as a Tab - снимка 1.

  Снимка_1

  Съответно резултата е че новоотворените снимки са в отделен прозорец - снимка 2, а не като tab горе в лентата.

  Снимка_2

 • Emanuil:

  От zamunda има някой безплатни ВЕРСИИ.

  Ивайло Искренов:

  За работа с 3D в Photoshop ти препоръчвам CC версията.

 • Как се прави бяла подложка като  spot цвят/ канал/ в каналите на CMYK изображения при използването на ФотоШоп? 

  Константин Христов:

  бяла подложка като spot цвят/ канал/ в каналите на CMYK изображения при използването на ФотоШоп?

  Константин Христов:

  Благодаря но не става, в кой момент и къде трябва да съм за да стане това действия Благодаря предварително

 • Как да направя, имената на двете изображения да са в една лента и кликвайки върху едното име, на екрана да се вижда само едното изображение? 

  Силвия:

  Здравейте, при отваряне във фотошопа на второто изображение с влачене, то излиза в отделен табулатор, но името му не се подрежда както при вас / в една лента с първото изображение/. Двете изображения са в отделни табулатори, но едно върху друго. Какво да направя, имената на двете изображения да са в една лента и кликвайки върху едното име, на екрана да се вижда само едното изображение? Освен това, в горната лента на фотошопа нямам изписана команда Tools, от къде да я добавя?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, махни отметката, която е отбелязана на прикаченото изображение и файловете няма да се отварят в отделни табулатори. Относно командата Tools, прикачи един screen shot къде я виждаш и ще потърсим причина защо липсва.

 • Как да поставя команда Tools, тъй като липсва в лентата на фотошоп?

  Силвия:

  Как да сменя цвета на бейзборда с десен бутон?! Когато кликна с десен бутон извън изображението в работното пространство не се показва нищо, не се показва менюто, което виждаме във видеозаписа.

  Ивайло Искренов:

  Здравей, ако с десен бутон не се появява менюто показано на прикаченото изображение в дясно, може да промениш споменатите цветове от меню Edit-> Preferences -> Interface

 • Защо не мога да отворя снимката в работното поле?

  Angel:

  Защо като отварям снимка тя не се показва в работното поле. В горния ляв ъгал показва че имам отворена снимка но я няма в работното поле и не знам какво става какво пропускам?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, когато отвориш тази снимка извън PS отваря ли се нормално? С всички изображения ли го има този проблем?

  Angel:

  Здравейте, да снимката си се отваря нормално извън PS. И да проблема е с всяко отворено изображение. Аз си мисля че е частен случай на бъг в програмата.

 • Защо таблета ми спира да рабори когато отжоря Ps?

  Милена Русева:

  В момента работя с пиратска версия на Ps CS6 на Windows 7. Проблемат е, че при отваряне на програмата таблета продължава да приема сигнала но самата стрелка на екрана не мърда. Съответно ако сваля Ps (дори бес да го изключа) всичко си варви нормалко. Някакви идеи защо става ?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, инсталирала ли си драйверите за таблета и направила ли си някакви предварителни настройки по него?

  Милена Русева:

  Драйвери - да, предварителни настройки - не. Първите няколко дни всичко беше ОК.

  Ивайло Искренов:

  Да не би случайно да е паднала батерията на писалката? Ако не си в PS курсора движи ли се когато движиш писалката? Другото което се сещам, е че на някой таблети в опциите може да се изключи използването на писалката, да не би там нещо да е избрано погрешно?

 • Защо липсва лентата с менютата в Explorera a menu Tools във Photoshop?

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Защо липсва лентата с менютата в Explorera a menu Tools във Photoshop? Как да се появят?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, лентата с менютата може да се изкараот меню Организиране =>

  а в тази версия на PS по принцип няма меню Tools, така че не липсва.