Промяна на цвета на един обект

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
С кой от следните Adjustment Layers можем да променим цвета на даден обект ? 
Curves
Levels
Hue/Saturation
Exposure

Въпроси и отговори

 • Как да 

  Мария Кочева:

  Как да се оцвети предмет в бялата гама?

  Matilda J-W:

  Маркирам с Lasso tool, кликвам на Image > Adjustments > Solid Color , избирам цвят и OK ( с или без Layers)

  Ивелина Пенева:

  Аз пробвах с Ajustment Layer-а Hue/Saturation, засилих стойностите на Lightness и сложих отметка на Colorize и така смених цвета с бял, като малко намалих Opacity на слоя, но трябва да призная, че този вариант не е много прецизен

  Йордан:

  А когато колата е бял цвят или друг който го няма в Hue-Saturation?

  Ивелина Пенева:

  Тогава е по-удачно със Solid color, както е посочила matilda j-w.

 • Защо не мога да задам видима и невидима част на маската с четка?

  Eve:

  Здравейте след създаването на нов adjustment layer hue and saturation имам затруднение да избера видимата и невидимата част от маската, изпълнявам всичко кликвам върху маската, четката и съм на черен цвят, но като опитам да оцветявам не виждам никаква промяна върху маската.

  Ивайло Искренов:

  Здравей, би трябвало да можеш с нормална бяла четка да рисуваш върху черната маска (и обратното), когато е селектирана маската. За да провериш дали работи това нещо може да направиш следното - преувеличи действието на слоя за корекция - нека да даде некоректен резултат, например изкряшо зелено или червено изображение, за да виждаш контурите на маската която правиш и след като приключиш с маската, може да използваш корекционният слой с реални настройки или да копираш маската в нов слой отгоре и да изтриеш старият слой. Другото което може да направиш е да селектираш маската със задържан Alt - тогава ще видиш съдържанието на маската и ще видиш дали можеш да рисуваш отгоре с противоположен цвят.

  Мейлин:

  Това е моят вариант :)

  Eve:

  Благодаря за отговора. Като започнах всичко отначало ми се получи.

  Зорница Тошева:

  Здрасти, как направи дъжда в картинката ?

  инж. Мейлин Неджиб:

  New Layer ->Filter -> Noises - Избираме най-подходящото за нас - С Rectange marque tool маркираме малка част, за да не са толкова наситно щрихите , след това от меню Layer избираме New Layer via copy - уголемяваме по размера на основната картина (може и повече, а предишния Layer с многото наситни капчици го изтриваме). Кликаме върху Layer-а с изрязаната част (което го създадохме като копие ) -> Image -> Adjustments -> Levels (настройваме по избор). След това избираме меню Filter -> Blur -> Motion Blur (настройваме по избор). Това е :)

  Зорница Тошева:

  Благодаря :)

 • Мария Балева:

  Много добре се е получило :)

 • Как мога да върна нещо изтрито от маската?

  Даниела:

  Здравейте,ако изтрия с черно с четката нещо в маската и после искам да го върна, какъв е начина? С бяло не става :)

  Рут Фабрикант:

  Здравейте, трябва да смените цвета със стрелкичката при черното и бялото долу в ляво или с бутон X.

  Даниела:

  Да, правя го. Но, не се връща изтритото. Ще пробвам пак. Благодаря!

  SeRiousLy:

  Продавам, какъвто цвят искате, такъв имам :D (Благодарение на урока)

 • Може ли използвайки HUE да зададем точно желан от нас оттенък на цвета?

  инж. Юлиан Ангелов:

  използвайки HUE да зададем точно желан от нас оттенък на цвета - примерно ако имаме запаазен цвят, на който знаем HEX кода от Color Palette. Например цветът #00abad е запазен и патентован за фирмен цвят на SIEMENS.

  Ивайло Искренов:

  Здравей, до колкото знам не можеш да зададеш hex code за цвят в Hue and Saturation слоя, но мога да ти предложа следните варианти :
  1- Replace Color
  2- нов слой с избрания сцят, който да е с blending mode = Color и съответна маска само за обекта за който ти е необходимо

 • Мария Балева:

  Купувам и двете :) Много добре са се получили.

 • Как може да се замени черен или бял цвят с някакъв друг?

  Аделина Петрова Караколева:

  Как може да се замени черен или бял цвят с някакъв друг?Примерно черна рокля от дадено изображение да се направи синя,червена,жълта зелена.....

  Ивайло Искренов:

  Здравей, в Модул 5 Урок 4: Hue/Saturation, е одяснен метод който може да помогне в случая, но преди това може да се наложи да се отдели съответният елемент, за да се работи само върху него с подходяща маска - което е обяснено по-напред в курса.

  Аделина Петрова Караколева:

  Привет, да обяснено е ,но примера е с цвят,който се повлиява при прилагане на корекция ,а черният цвят не се.Ако колата в примера беше черна как ще я направим примерно червена?

  Ивайло Искренов:

  В такъв случай, може да използваме бутона Colorize, който е показан на прикаченото изображение и да изберем основен цвят и след това да изберем колко да е наситен от Saturation и съответно колко да е светъл от Lightness ->

  Аделина Петрова Караколева:

  Много благодаря за отговора!

 • Как?

  Красимир Мичев:

  Как да направя бял цвят за трибагреник така,че да изглежда реалистично?Опитах с предложенията по горе с Image > Adjustments > Solid Color след това с Ajustment Layer-а Hue/Saturation но реалистичен ефект нямаше.

  Останалото се получи до някаква степен но за белия цвят никаква идея как да стане реалистично.Ако някой има съвет ще се радвам да го сподели. Поздрави на лектора и групата.

  Ивайло Искренов:

  Здравей Краси, според мен ако десатурираш червеното и разчиташ на това бялото всъщност да е светло сиво и оставиш чисто бялото за отраженията , има добър шанс да се получи =>

  Красимир Мичев:

  Благодаря за предложението.