Маслен ефект

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Кой филтер да изпозваме като алтернатива на Oil Paint за версия CC 2014?

  ПЕТЯ Георгиева                             :

  Здравейте, в последната версия на Photoshop cc 2014 е премахнат Oil Paint . Има алтернатива на него казва се  GREYCstoration. Ако някой може да препоръча други подобни plug in-ни ще се радвам да сподели.

  Peter:

  Не съм много в час с графичния дизайн, по смисъла на това, което питате може би може да се намери нещо тук - http://buenos.ru/page/9/ 

  ПЕТЯ Георгиева                             :

  Благодаря за сайта, но търся накой да ми се препоръча определен plug in :)

  Peter:

  Съжалявам, когато пусках търсене в този линк ми се стори, че видях подобен плъгин, сега не го виждам. Не зная какво съм гледал :) А иначе във форумите на адоб препоръчват като палиативно решение /workaround/ Greycstoration. В тази страница, където го препоръчват - http://www.modelmayhem.com/forums/post/926714 говорят и за едно по-добро решение - G'MIC is the modern incarnation of the original greycstoration, but much, much improved и сайта на G'MIC - http://gmic.eu/index.shtml , там са показали и мостри от работата на продукта им. 

  Георги :

  Във Photosho CC 2015 върнаха филтъра Oil Paint. Вече се намира във Filter > Stylize > Oil Paint. Леко е променен но върши същата работа.

  Tereza Spasova:

  защо не виждам моето предложение за урока маслен ефект

  Ивайло Искренов:

  Здравей Тереза,
  селектирай цялото изображение с Ctrl+A (след като си обединила всички слоеве) в PS, избери Ctrl+C и тук в полето за писане избери Ctrl+V.

 • Защо не мога да приложа oil paint

  Antoniya Dancheva:

  Здравейте,

  Когато се опитам да приложа oil paint ми се появява следното съобщение: 
  This feature requires graphics processor acceleration. Please check the Performance Preferences and verify that "Use Graphics Processor" is anabled.

  Георги :

  Активирането на графичния процесор става от настройките на програмата (CTRL+K) отиваш в "Производителност" и слагаш отметката на "Използвай графичния процесор" (не знам как е на английски) Мисля че не всички видеокарти се поддържат от фотошоп.

  Antoniya Dancheva:

  Благодаря ти за отговора, но при мен самата опция да се активира изобщо не е достъпна.


  Георги :

  В сайта на Адоб препоръчват да се обнови драйвера на видеото. Не знам, пробвай може и да има ефект. https://helpx.adobe.com/photoshop/kb/photoshop-cc-gpu-card-faq.html

  Пламен Байрактаров:

  Аз съм с версия CC2015 и също не намирам oil paint във filter. Това допълнителен плъгин ли е който трябва да добавям или си съществува в програмата?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, във версия CC на PS е премахнат Oil Filter. Вместо него може да пробваш този допълнителен, безплатен плъг-ин.

  Antoniya Dancheva:

  Благодаря за помощта.

  Райна Тодорова:

  Аз съм с версия CC 2018 и го има: Filter-Stylize-Oil Filter

  Лъчезар Николов:

  Може да го има във версия CC 2018, но не е активен, ако графичната карта не поддържа Graphic processor.

  Мария:

  Здравейте, с версия CC 2017 във Filter > Stylize > Oil Paint филтъра е неактивен. Има ли начин да се активира и как?

 • Екатерина:

  Смятам, че не е възможно да се коригира, ако е приложен върху оригиналния слой.

  Rumyana Naicheva:

  Здравей. Ако слоя е Smart Object, може да се коригира филтъра. Някои филтри като Liquify обаче, не могат да се прилагат върхи смарт обекти.

 • Защо казвате, че е премахнат Oil Filter във вресия   CC на PS Работя с CC 2017 на PS и имам Oil Paint Filter

  Венелин Тодоров:

  По долу е крайния резултат, който получих с моя снимка.Нарочно не копирах слоя, за да пробвам с New adjustment layer Поздрави

  Ивайло Искренов:

  Здравей,
  в някой от предишните постове нагоре в темата бях писал че филтъра е премахнат, защото в първите СС версии беше премахнат :) След това го върнаха, може да изгледаш видеото в края на тази страница
  https://helpx.adobe.com/photoshop/using/oil-paint-filter.html
  Както Георги е написал по-нагоре => "Във Photosho CC 2015 върнаха филтъра Oil Paint. Вече се намира във Filter > Stylize > Oil Paint. Леко е променен но върши същата работа."

  Венелин Тодоров:

  Благодаря, Както виждате аз работя с него :)

 • Защо не се ползва  Camera Raw за всички предварителни обработки преди прилагането на Oil  филтър? Много по-бързо и удобно е? 

  Венелин Тодоров:

  Защо не се ползва Camera Raw за всички предварителни обработки преди прилагането на Oil филтър? Много по-бързо и удобно е? Ето резултат:

  Ивайло Искренов:

  Здравей, ако имаш RAW файл на изображението което ще обработваш не е лоша идея да го ползваш като начало, проблема е че в повечето случай нямаш RAW от камерата а само .jpg изображение.

  Венелин Тодоров:

  Снимам основно в RAW. Благодаря

 • Анжела:

  Страхотно!

  Лъчезар Николов:

  Един страхотен маслен ефект без Oil Filter

  Лъчезар Николов:

  А ето как да си го направите: 1.Дублирате слоя. 2.Върху дублирания слой прилагате Filter>Other>High Pass. Оставяте стойността по подразбиране. 3.Върху първия слой прилагате Filter>Stylize>Diffuse. 4. Поставяте blending mode на дублирания слой на Overlay. 5.Merge-вате двата слоя.От Image>Rotation започвате да въртите през 90% като след всяко завъртане прилагате Filter>Diffuse. Това е...:)

  Лъчезар Николов:

  Можете да го постигнете и с допълнителния филтър GREYCstoration, който лекторът ви препоръча по-нагоре, ако ви се занимава с инсталирането му...:)

 • Как да си сваля оил филтъра?

  Momchil Dimitrov:

  Аз съм с версия cc 2015 и също нямам oil filter.

  Ивайло Искренов:

  Здравей, виж в същата тема, някои от горните коментари може да помогне.

 • Как да активирам Oil Filter PS CC 2015 ?

  Инна Петрова:

  Имам филтъра - PS CC 2015. При мен проблемът е, че не е активен. Не мога да поставя чек на опцията Use Open CL в Advanced Graphics Processor Settings.. което доколкото четох из мрежата трябва да бъде отметнато, за да работи филтъра.... Изтеглих последните драйвери за картата - AMD Radeon HD 6450. Нещо изпускам някъде:(

  Ивайло Искренов:

  Здравей, според изискванията на Adobe за да работи филтъра, трябва видееокартата ти да поддържа OpenCL v.1.1 или по висока =>

  Ивайло Искренов:

  По спецификацията на твоята видеокарта, би трябвало да го поддържа =>

  Ивайло Искренов:

  Хардуера и софтуера работят - провери отново настройките и разгледай коментарите под този урок, да видим дали няма да се промени нещо.

  Инна Петрова:

  Благодаря за отговора. Ще разгледам отново.

 • Ангел Ангелов:

  като приказка е, много добре!

 • От къде

  Аделина Петрова Караколева:

  Здравейте, аз съм с версия CS6 и също нямам OIL PAINT филтър,както и LENS CORRECTION и доста други филтри.Някой може ли да помогне?Вече няколко упражнения ми остават недовършени поради тази причина. Благодаря!

  Ивайло Искренов:

  Здравей, [виж тази] статия(https://graphicdesign.stackexchange.com/questions/100835/photoshop-lens-correction-filter-not-available), може да помогне. Ако не се появят филтрите, направи ако обичаш един скрииншот на отвереното меню, да видим какво става. Иначе, пълната версия на PS ли имаш качена, тъй като е възможно и самата версия да е "орязана" ако е например portable?

  Rumen Gotsev:

  Аз съм Adobe Photoshop CC 2015.5. При мен този филтър Oil Paint не е засветен в сиво, а е в черно.

  всичко е до дисплей драйвърите

  intel display drivers - laptop

  ето много полезна информация какви видео и графични карти се поддържат и не се поддържат:

  https://helpx.adobe.com/photoshop/kb/photoshop-cc-gpu-card-faq.html

 • Как да

  Камелия Венкова-Белецова:

  Здравейте, версия(cs6)-непълна. Имам филтъра( oil paint) в менюто с филтри, но когато се опитам да го активирам ми излиза това:" The filter you were using encountered an unknown graphics processor error that caused an unexpeted exit. Check the manufacturer's website for the latest software."

  Ивайло Искренов:

  Здрваей, в случая нещо не се разбират видео картата ти и PS. Пробвай да ъпдейтнеш драйверите на видеото и пробвай да видим дали ще се оправи.

  Камелия Венкова-Белецова:

  Привет, Драйвърите са с последната възможна версия. Проблемът е в това, че видео картата е вградена. Оттам ползването на някои филтри не е възможно.