Marquee Tools

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какво можем с Marquee Tools ?
Навигираме в изображението
Селектираме части, или цялото изображение
Преместим изображението, защото основният инструмент от тази група е Hand Tool
Не можем да извършваме криволинейни селекции

Въпроси и отговори

 • Galia:

  допълненията към урока се намират под клипа на урока в лявата част в раздел - "допълнения към урока" и се свалят с кликане на мишката върху съответния файл.

  Ивелина:

  Здравей Ивайло, Имам проблем подобен на този на Светлозар. След като селектирам решетката и избера един от двата начина за копиране, ми дава Could not complete the Copy command because the area is empty.

  Ивайло Искренов:

  Здравей, обърни внимание кой слой е активен (селектиран в стака) - без значение кой слой виждаш в работното пространство, ако е селктиран празен слой, няма да има информация в него и нищо не може да се копира.

 • Как точно става преместването по права линия?

  Daiana Tzvetkova:

  Привет! При мен не се получава местенето по права линия, изображението се мести свободно и при натискане на Shift. 


  Ивайло Искренов:

  Здравей, 

  при активен инструмент Move, може да използваш стрелките от клавиатурата.
  Daiana Tzvetkova:

  Получи се, благодаря! :)


  Мария Атанасова:

  Може ли да попитам ,използвам версията на photoshop cc2015 marque tools или laso tools не ми излиза под меню с другите им форми за селектиране както е във вашият клип,на какво би се дължало това?

  Ивайло Искренов:

  Здравей Мария, мога ли да те помоля да прикачиш тук един screenshot да видим как изглежда менюто с инструментите при теб и ще се опитаме да помагаме.

 • Ивайло Искренов:

  Здравей, виж тази тема, може да помогне.

  Svetozar:

  Здравей Ивайло, Благодаря за отговора, но все още няма резултат, посочената тема се отнася за клониране, а не за копиране. Поздрави

  Валентин Дремджиев:

  Цитирам "Здравей, обърни внимание кой слой е активен (селектиран в стака) - без значение кой слой виждаш в работното пространство, ако е селктиран празен слой, няма да има информация в него и нищо не може да се копира."

  Екатерина Огойска:

  По отношение на темата за клонирането - по посочения начин се прави и копиране. Прочетете внимателно обяснението и погледнете още веднъж урока. Може би не виждате копираното изображение, защото то напълно съвпада с това, което сте копирали - т.е. стои на неговото място. Но ако се е получило копирането то ще се появи нов Layer от дясно при панелите Layers. След това ще има възможност да се премести.

  Александър Терзов:

  Копирането на практика се осъществява на 3 стъпки: 1. селектиране на обекта. 2. Ctrl+C 3.Ctrl+V - появява се новия слой и копието, което покрива оригинала.Чак тогава местим копието на желаното място.

 • Маргарита Николова:

  Здравейте! В момента най-вероятно е зададено Fixed ratio 1:1. За да е произволен правоъгълник, трябва да е на Normal.

  Олимпия Павлова:

  Точно така се оказа :) Много благодаря за съдействието!

  Маргарита Николова:

  Радвам се, че съм била полезна :)

  Ивелина:

  Получи се, успях да направя упражнението, разбрах последователността от действия, разбрах разликата между копирането и клонирането, за да преместя изобр. Проблемът дойде от формата - получи ми се в jpg,, а не в psd.

 • Rumyana Todorova:

  След като разгледах следващия урок си отговорих сама. С помощта на инструмента Polygonal lasso tool.

  Ангел:

  Моля преподавателите, специалистите и форумците да обяснявате по-просто и достъпно за по-слабо напредналите, както и когато на съвета към вас сте успели да оправите нещата да обясните за нас другите какво и как сте го постигнали и най-вече къде е била грешката! Голямото достойнство на форума е, че тук се постигат ценни знания за най-краткото време, защото всички си помагаме взаимно и най-вече знаещите и опитни хора от сърце дават своя ценен опит на учащите се сега! Моля ви!

  Rumen Gotsev:

  с инструмента многоъгълно ласо - на английски polygonal lasso tool можем да селектираме обекти под определен ъгъл, ако вземем например горното изображение. дръг инструмент за селектиране на обекти под ъгъл е magnetic lasso - този инструмент се нарича ласо с магнитни прилепване, можете да го използвате при създаване на точки. то може да ни послужи за избиране на обекти с кръгли краища и кръгли обекти. Друг инструмент, който можете да използвате е инструмента Pen - Писалка, с него можете да създавате пътечки и да превръщате пътечките в селекция или векторна маска.

 • Ивайло Искренов:

  Здравей,
  направи Feather-a на селекцията 0 и би трябвало да се оправи.

  Димитрина Дурмишева:

  Здравейте, защо като кликна на празно място не мога да махна селектирането?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, селексията не се деактивира по този начин в PS, може да го направиш с клавишна комбинация Ctrl+D

  Александър:

  Селекция се прекратява и от падащото меню Select\Dеselect (при PS CC205)