Отделяне от background

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Защо курсорът ми при задаване на Background eraser tool е във вид на кръстче?

  Василена:

  ащо курсорът ми при задаване на Background eraser tool е във вид на кръстче и съответно изтрива всичко като обиконовена гума, а не само фона? Не мога да прикача снимка, защото при printscreen-a курсора изчезва.

  Ивайло Искренов:

  Здравей, за да оправиш курсора, натисни CapsLock-a и отново ще стане кръгла четка. Когато използваш Background eraser tool работи с мека четка и започвай винаги да триеш първо място където по цялата площ на чектата е само бекграунд , така работи най-добре. Работи внимателно около ръбовете и по границите на обектите, защото това все пак е автоматична преценка за това кое е фон и не винаги е правилна. Там където е малък контраст ас фона се очакват най-много грешки и ще започне да трие и обекта. Ако това се случва, не го използвай в тези области, а след това ръчно с обикновената гума може да го изтриеш. Другият вариант, който може да пробваш, е да използваш маска, с която да премахнеш фона. Бонуса на този метод е че може да върнеш области които с апремахнати и да корегираш грешки без проблем, защото метода не е деструктивен, както с гумата.

  Василена:

  Страхотно! Благодаря! А тъй като погледнах и третата опция от менюто с гумите - Magig eraser tool - при нея каква е разликата когато е натиснат Caps? Виждам, че се сменя вида на курсора, но във функционирането не хващам разликата.

  Ивайло Искренов:

  Няма разлика във функционирането на инструмента - CapsLock-a само променя курсора.