Събиране на всички части

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
В това видео ще съберем всички части от сандвича.
Но преди това, искам да ви покажа само една малка промяна, която добавих в "Layer 7".
Тази част отгоре.
В оригинала изглежда така.
Тук коригирах само тази част.
С "Clone Stamp Tool".
С "Alt" избирам коя част да взема и къде да я клонирам.
По този начин поправих малко тази част.
Сега това, което гледам е само горе долу да съвпадне тази осветеност.
Да не слагам прекалено светли елементи, там където е прекалено тъмно.
А иначе за общият брой на това разположение, може по ваш избор да го направите.
Това вече съм го направил.
Тази час е почистена и частта, която искам да използвам от салатата е малко по зелена и по-свежа от тази част тук.
Искам да коригирам малко цвета на тази част, обаче в момента ще го направя само с познатите инструменти.
С "Dodge Tool" и "Burn Tool".
Няма да се занимаваме с цветова корекция със слоеве, това ще го направим по-късно за момента доста по-бързо ще стане само с един "Burn Tool".
Искаме да изглежда малко по-жива тази част.
Ако е необходимо може и тук малко да го коригираме.
След това по нормалният начин селектирах с "Quick Selection" и отделих тази част от фона.
Това е частта, която имам.
Това са всички други части от сандвича.
Това ще бъде добро упражнение за това кой слой къде се намира, как да селектираме правилният свой и как да ги подредим в "Layers Stack".
Ще направя активна командата за преместване.
Оставил съм отметката на "Auto Select" критерият, по който ще се селектират е по слой.
Всички изображения, които са отрязани са в една група.
Така че не се налага да правя всеки слой активен с маркирането му тук.
Сега вече мога да започна с подреждането на елементите.
Най-видимата ми час, трябва да бъде най-отгоре.
Най-невидимата ми часТ е и тази, която е най-ниско в "Stack", трябва да бъде най-отдолу.
В момента е точно обратното.
Този слой, трябва да дойде под всички видими слоеве, така че го премествам най-отдолу.
Всички слоеве над него трябва да се виждат.
Следващият слой, който искам да е над този "3" искам да се картофките.
Тях ги слагам отгоре.
Тази салата, ако е необходимо малко ще я преместим.
Този свой, трябва да си размени мястото с другия.
Тази част, трябва да е видима.
Обаче в тази част нещата не пасват много добре, тъй като мащабно не са еднакво пропорционални, така че ще трябва да намалим някои и да увеличим други.
Нека да съобразим всички слоеве с най-долният.
Да предположим, че той е с правилните размери.
Тук няма значение понеже са относителни размерите.
Имаме абсолютна свобода на действие.
Маркиран е слоя с картофите в момента.
С "Ctrl - T" мога да ги уголемя малко.
Ще ги позиционирам по-добре.
Ще ги оставя ето така.
Този е прекалено дълъг картоф, но по-късно ще ви покажа как ще коригираме само него.
Със стрелките от клавиатурата може по-прецизно да го наместим.
Когато изберем позицията "Enter".
Следващият слой.
Може би е прекалено голям и той.
С "Ctrl - T" отново ще го увелича малко.
Следващият слой, за момента ще го оставя така, може би по-късно ще го преместя.
Сега от този "Layer 7", обаче искам да отделя тези две части.
Ще направя видим само "Layer 7".
"Alt" и кликване на иконката за видимост.
Искам да отделят тази част от хлебчето отгоре.
Отново ще използвам "Quick Selection Tool".
Ще маркирам тази част.
След като е маркирана ще направя отделен слой "Layer Via Cut".
Ще копирам това име.
Ще го добавя като втора част на същият слой.
По този начин частите, вече са поотделно.
Ще направя видими и другите части.
Нека видим как пасват.
Ще маркирам тези два слоя.
С инструмента за преместване мога да ги премествам едновременно.
Този ми се струва прекалено голям слой, така че ще го намаля малко.
Най-горният е прекалено малък.
По-късно ще ви покажа как да оправим тази форма.
Сега ще направим видима и тази част отдолу.
По този метод можем допълнително да коригираме някой от елементите.
Просто за момента го нагласете, така че горе-долу да пасват слоевете един върху друг.
В следващите уроци ще оправим цялата форма на сандвича.

Въпроси и отговори