Автоматична смяна на цветовете (Tone/Contrast/Color)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Ивайло Искренов:

  Здравей,
  може да го направиш по следният начин - отвори картинката която искаш да мултиплицираш по този начин, кликни два пъти на слоя Background и го направи нормален слой, отиди е м. Image->Canvas Size и промени Width на 300%.

  Десислава:

  Много Благодаря отново :)))

  Лияна:

  Направих това и нищо не последва - така и не разбрах как да станат три.

  Катя Караджова:

  След като си направила описаните стъпки натискаш Ctrl+T и със задържан Shift наместваш изображението в полето. После правиш дубликат на слоя и местиш самото изображение до другото. Повтаряш и с другите два слоя. Надявам се да става ясно.

  Ивелина Пенева:

  Аз го направих така - първо отворих избрано изображение, двоен клик, за да стане слой, а не основа, но после направих един нов слой, който поставих под слоя на изображението, за да го ползвам за основа. И след това в меню Image - Canvas Size, зададох 400% на Width. Така получих основа, върху която да разположа оригинала и трите копия. Хубавото на този вариант е, че основата е с височината на изображението и след това не скалирам, а само размествам.

  Ваня Христова:

  Или с други думи - се умножава широчината на изображение х4 и се добавя в полето на Image - Canvas Size - Width. :)

  Минка бергова:

  Аз го направих с Crop Tool. Отворих си една картинка. Слоя не е background. Маркирах я с Crop tool, хванах от дясно точката и я издърпах до нужната ми ширина. После с активен Move tool, с натиснати Ctri+Alt направих 3 копия, които генерираха свои слоеве.

 • Защо Canvas-ът не се разшири в указаният от мен процент?

  Jullian Angelov:

  Защо се получава това? Опитах да проиграя това, което Десислава постави като въпрос с произволни JPG файлове, каквито имах подръка. При повечето след като увеличих ширината на Canvas по указаният от г-н Искренов начин, Canvas-ът не се разшири в указаният процент, а в друга мярка без видима пропорционална връзка и отстрани на изображенията се появи бял фон, закриващ прозрачният фон на Canvas-a.След затваряне на Photoshop продължих да отварям JPG файлове - на някой от тях не се получава това, а на други - да. Защо се получава това и как да изчистим до прозрачно полето около изображението, което закрива разширеният Canvas?

  Ивайло Искренов:

  Ако избираш коректни стойности и мерни единици, не би трябвало да има никакъв проблем с разширяването на канваса ... а относно бялата част около изображението - преди да започнеш процеса по разширяването - конвертирай Background слоя в нормален слой.

  инж. Юлиан Ангелов:

  Благодаря! Май ше излезе в нормалният слой - това не бях направил.