Ефекти на слоевете - Layer Styles

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какво е Layer Styles ?
Layer Styles и Filters са едно и също нещо в PhotoShop
Ефект, който придава обем на селектираната част
Ефект, с който определена част може да хвърли сянка
Съдържа набор от ефекти, които са активни за слоя

Въпроси и отговори

 • Може ли

  Цветан Цолов:

  да вкарам различни стилове български шрифтове във Фотошоп ?
  Моите са много ограничени.
  Предполагам става както с четките .
  Поздрави .

  Георги :

  Можеш да си добавиш шрифтове по избор. Трябва да си свалиш кирилизиран шрифт и да го инсталираш. Ето един сайт с безплатни български шрифтове:  http://www.fonts-bg.eu/index.php?p=cat-shrifts&cid=1  Изтегляш това което ти хареса и после натискаш на бутона "Инсталиране" и готово. Шрифта който си инсталирал ще се появи в Фотошоп.

 • Ивайло Искренов:

  Здравей, може да използваш инструмента Pen Tool, за да създадеш произволна крива и след това да избереш инструмента Text. Когато посочиш кривата, курсора се променя и става маркер с наклонена черта. Кликваш и написаният след това текст ще бъде по кривата линия.

 • Може ли да вкараме допълнителни линии, които не са част от изображението, но по които да равняваме елементите на самото изображени?

  Jullian Angelov:

  да вкараме допълнителни линии, които не са част от изображението, но по които да равняваме елементите на самото изображение. Такива имаше в Page Мaker. А тук би било удобно да пуснем два диагонала на фоновото избражение и намествайки сандвича да целим визуално пресечната точка. И така да нагласим центрирано цялото изображение по центъра на дъсченият фон.

  Ивайло Искренов:

  Здравей,
  може да активираш рулера (ако не е активиран) и когато кликнеш върху линията и влачиш в работното поле ще се появяват вертикални и хоризонтални линии, който може да използваш като ориентир

  Jullian Angelov:

  Благодаря! :)

  инж. Юлиан Ангелов:

  А как се местят при необходимост и как се премахват помощните линии от екрана?

  Ивайло Искренов:

  Може да се преместват когато е активна командата Move, а иначе може да се премахнат с командата Clear Guides от менюто View.

  инж. Юлиан Ангелов:

  Благодаря! :)

  Андрея:

  Здравейте, след като сме вкарали слой в група, как да го извадим от нея?

  Ивайло Искренов:

  Здравей Андрея, по същият начин можеш и да махнеш слоя от дадена група както и го добавяш - с влачене и пускане на самият слой, респективно извън групата (папката която виждаш) в листа със слоевете.