Определяне на подходящ размер

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как да определим размер за нов сайт?

  Веселина Грозева:

  Докато гледах урока се породи въпросът - как да определим размера на изображение например за нов сайт. Имам в предвид тепърва ще се прави сайта и няма изображение, което да използвам за източник на информация. Има ли там някакви "правила" и "изисквания" към размера му? Благодаря!

  Ивайло Искренов:

  Здравей Веселина,

  правилата за големините и разположението на изображенията в сайта не мисля че са утвърдени и застъпени, защото става въпрос за поднасяне на визуална информация, която във всеки сайт е различна и за различните области на приложение е подходяща различна структура. За това по-скоро може да се говори за "типови" сайтове, където подобни размери ще са по-скоро подходящи отколкото правилни. Ако сайта ти показва новият модел автомобил на някой компания, може да искаш да заложиш на едно, голямо изображение, ако обаче сайта ти е за продажба на бижута, сигурно ще заложиш за много на брой и малки изображения. Много зависи от предназначението и функцията на сайта ... и според мен лично основното изискване е да изглежда добре (което също е условно) и да е "хармонично" спрямо цялото съдържание, да е са спазени най-основните правила на композицията.
    Другият полезен вариант -поне като начало, е да разгледаш подобни сайтове и да видиш там как са структурирани нещата ... малко творческо взаимстване :)
    Ако някой се занимава с разработване на сайтове, може да допълни темата с примери или правила, утвърдени в практиката :)
  Веселина Грозева:

  Благодаря! Много полезна и изчерпателна информация и ценни съвети!!!

 • Как да променим размера на снимка?

  Цвета Тодорова:

  Здравейте, Моят въпрос е как да променим размера на снимка, без да променяме качеството й? Благодаря!

  Ивайло Искренов:

  Здравей, може да конвертираш снимката в Smart обект. Също така може да прочетеш още по темата тук във форума : http://aula.bg/question#id-130240000001

  Kristina Stancheva:

  Здравейте, този линк не е активен. Аз също се интересувам от този въпрос. Може ли да ни дадете актуален линк по темата? Благодаря!

  Kristina Stancheva:

  Благодаря!

 • Може ли да дадете линк за сваляне!

  Георги:

  Здравейте! Може ли да дадете линк и описание за сваляне на програмата skitch? Благодаря!

  Ивайло Искренов:

  Здравей, за съжаление от Evernote, спират поддръжката на Skitch за Windows и няма да можеш да я свалиш от официалният сайт, но може да пробваш от този адрес :
  http://www.techspot.com/downloads/downloadnow/5705/?evp=cbd9d319fb05a26f9273e3d881f2594f&file=1

  Георги:

  Благодаря! Добра работа върши.