Селектиране на background

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Защо Refine edge не ми работи?

  Iva Georgieva:

  Когато го отворя вместо четка се показва кръгче което е задраскано.

  Ивайло Искренов:

  Здравей, направи и прикачи тук един screen-shot да видим каква е постановката и ако можем да помогнем :)

  Мария Балева:

  Здравейте, в тази статия + видео има разяснение за новият инструмент във Photoshop CC - Select and Mask.

 • Защо не виждам маската в работното поле?

  Надя:

  При мен като добавя маската, и кликна върху нея, за да видя "ч/б изображение" в работното поле, тя не се отваря там. Появяват се някакви други опции в прозорец "properties", но не виждам самата маска вътре в работното поле.

  Ивайло Искренов:

  Здравей Надя,
  за да видиш съдържанието на маската в работното поле, задръж бутона Alt и кликни с ляв бутон върху иконката за маска (1) в самият слой (Layer). След това, за да видиш отново съдържанието на слоя кликни на иконката (2).

 • Как трябва да работя с Refine edge  във Фотошоп СС 2017?

  Венелин Тодоров:

  Здравейте, не задавам въпроса си по определената форма, понеже става дума за разлика в различни инструменти и тяхното, може би, оптимизиране във Photoshop CС2017, което създава известни затруднения при обучението. Конкретно. Урок 3 Селектиране на background, модул 4: Маски и селекции. След селектирането на кучето с Quick selection tool , след копиране на слоя се избира от меню Select, Refine edge. Refine edge, съшествува в менюто Select на Photoshop CS6 , но в менюто Select на Photoshop CС2017 го няма като инструмент. По интуиция и виждайки клавишните команди използвах Select and mask. Там не съществува инструмента Refine Radius tool. Отново по интуиция използвах инструмента Refine Edge brush tool, а може би и някои други, така и не разбрах. Изпращам ви крайния резултат на проекта, който направих в PSD file и в jpg с молба да получа отговор как следва да се работи за този проект и евентуално в следващите с Photoshop CС2017. Въпросът ми е свързан с всички последващи уроци от модул 4 и много от курса. Благодаря предварително. С уважение​

  Ивайло Искренов:

  Здравей,
  По принцип промените между версиите рядко са драстични и с асоциативна логика се схващат. Изглежда ти добре си се справил, но имай предвид, че целият курс е записан на Photoshop CS6 и за промените, добавените и премахнатите неща в следващите версии не можем да отговаряме.

  Венелин Тодоров:

  Този отговор не ме устройва. Аз не упреквам никой, а питам за съвет. Когато започнах да гледам курса запитах за разликата между Photoshop CС и Photoshop CS6 и получих отговор, който надлежно е съхранен в архива ви. Ако можете да ме посъветвате добре. Благодаря.Ако нямате възможност, аз ще търся начин да получа отговор от друг източник. Благодаря.

  Мария Балева:

  Здравейте, в тази статия + видео има разяснение за новият инструмент във Photoshop CC - Select and Mask.

  Оксана Червинска:

  Благодаря, Мария! Статья е много полезна!

 • Ивайло Искренов:

  Здравей,
  този резултат се е получил така, защото контура на обекта в маската е по-голям от самият обект. Вероятно селекцията, от която си направил маската не е била достатъчно точна. Ако селектираш маската, с бяла четка ще можеш да корегираш ръчно областта й на действие.

 • Как да  се работи с Refine Edge brush tool вместо с Refine Radius tool?

  Венелин Тодоров:

  Здравейте, не задавам въпроса си по определената форма, понеже обучителите не ми отговориха и срещам затруднения за ползване на инструмента Refine edge, който не намирам във Photoshop CС2017. Става дума за разлика в различни инструменти и тяхното, може би, оптимизиране във Photoshop CС2017, което създава известни затруднения при обучението. Конкретно. Курса Photoshop по Урок 3 Селектиране на background, модул 4: Маски и селекции. След селектирането на кучето с Quick selection tool , след копиране на слоя се избира от меню Select, Refine edge. Refine edge, съшествува в менюто Select на Photoshop CS6 , но в менюто Select на Photoshop CС2017 го няма като инструмент. По интуиция и виждайки клавишните команди използвах Select and mask. Там не съществува инструмента Refine Radius tool. Отново по интуиция използвах инструмента Refine Edge brush tool, а може би и някои други, така и не разбрах. Имам молба да получа отговор как следва да се работи с този инструмент за този проект и евентуално в следващите с Photoshop CС2017. Въпросът ми е свързан с всички последващи уроци от модул 4 и много от курса. Благодаря предварително. Може да ми отговорите по същество, не конкретно за курса, а именно как се селектират трудни селекции като коси и други подобни с използването на инструмента Select and mask и кои четки да се ползвам вместо Refine Radius tool. Как се работи четката Refine edge brush tool и може ли да се свали и инсталира Refine Radius tool. Благодаря на всички, които ще ми помогнат.

  Tereza Spasova:

  с помоща на чанелс каналите

  Венелин Тодоров:

  Благодаря, но не ми става ясно. Пак ще опитам и с този способ.

  Стефан Борисов:

  Под "чанелс каналите" ,Global Refinements ли имаш предвид? Аз също очаквах разяснение по тази тема, така като СС2017 ще става все по-използвана версия, според мен. Благодаря

  Венелин Тодоров:

  И аз все още очаквам, но уви!

  Ивайло Искренов:

  Здравейте,
  в Photoshop CS6 инструмента който се използва за този тип фина селекция е Refine Edge, докато в Photoshop CC инструмента е Select and Mask (от менюто Select). След като направите някаква основна селекция с някой от другите инструменти за селектиране (например Magic Wand Tool), докато е активна селекцията стартирайте командата Select and Mask. Ще се отвори прозорец, който има всички функционалности на Refine Edge. Относно това как да използваме Refine Edge, може да погледнете тази тема.

  Мария Балева:

  Здравейте, в тази статия + видео има разяснение за новият инструмент във Photoshop CC - Select and Mask.

  Rumen Gotsev:

  Видях статията и наистина е много добра. А аз толкова дълго търсех нещо подобно. Успех!

 • Ивайло Искренов:

  Здравей, бялото от маската показва какво да се показва от слоя, а черното го скрива =>

  Rumen Gotsev:

  ето еди н много интересен туториал за маски и слоеве с Фотошоп: https://www.youtube.com/watch?v=PHS03SmS7_A

  Rumen Gotsev:

  ето един урок за коса във фотошоп с Color Range! https://www.youtube.com/watch?v=8nk1KkLn3CM

  В момента го гледам :)

 • Защо няма резултат

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Защо няма видим резултат, когато рисувам сRefine Edge brush tool? Във видеото Refine Edge рисува черно и се появяват косъмчетата, а при мен PS CC нищо не се получава. Също нищо не се променя, когато меня Smooth,Feather, Contrast ,Shift Edge.

  Ивайло Искренов:

  Здравей, виж тази статия, може да помогне.

  Rumen Gotsev:

  https://www.youtube.com/watch?v=BLiWDsb4DbE ето един полезен урок на Blue Light TV. всичко е стъпка по стъпка.

  има и още един на PIXImperfect - Unmesh Dinda. Забавен човек и обяснява забавно, :)

  Learn How to Use the Refine Edge Tool in Photoshop

  The EASY Background Remover Hidden in Photoshop!

  https://www.youtube.com/watch?v=2C9p23iffNA

 • Ивайло Искренов:

  Здравей, мисля че заради копието на изображението което е най-отгоре не се вижда какво се променя отдолу. Също така може да сложиш и отметката на Colorize, на менюто от прикаченото изображение.