Филтри - Liquify filter

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Георги:

  При активиран liquify filter,провери дали имаш отметка на Show image oт VIEW OPTIONS намиращи се долу в дясно на екрана.

  ПЕТЯ Георгиева                             :

  При мен се виждаше така. Маракирах Advance mode и после по-надолу  в менюто в дясно отмаркирах Show mask и се махна :)

  Ivelina:

  Имам отметка на Show image, отмаркиран ми е Show mask, но полето ми е само черен екран. Съвети?

  Георги:

  Moжеш ли да прикачиш изображение,понеже в твоя случай не би трябвало да има проблеми.

  Ivelina:

  Не мога да прикачам, докато съм във филтъра. Промених всичките му настройки, сменях слоеве и изображения, но нищо не се вижда

  Георги:

  От Edit избери Preferences и от падащото меню избери Performance,което отваря прозорец с настройки където горе в дясно ще видиш таблицата Graphics Processor Settings.Тук премахни отметката от Use Graphic Processor и натисни ОК. Сега трябва да работи нормално.Това е за което се сетих.

  Лъчезар Вълчев:

  http://aula.bg/u/Mzk1NzI3OTQ3OQ защо при мен се получава така

  Лъчезар Вълчев:

  http://aula.bg/u/Mzk1NzI3OTQ3OQ

 • Ивайло Искренов:

  Здравей,
  в момента си активирал Twirl Tool (натиснал си С от клавиатурата). За да се върнеш в Warp Tool, натисни W или показаният бутон от прикаченото изображение :)

  Лъчезар Вълчев:

  този проблем ми се получава при използването на Bload Tool още при самото кликване

  Лъчезар Вълчев:

  да не би да съм разбъркал някакви настройки

  Надя:

  Здравейте, При мен се отваря нормално, но командата за преместване на изображението, която споменавате (със задържан space bar и кликване, и влачене) не работи. Ако се опитам да го направя започва да размазва изображението, там където курсорът минава. Отваря се центрирано, може би защото вече съм го центрирала в самия файл във фотошоп. И нещо друго, моят "сборен" файл (от Merge Layers) включва и тескът, явно така съм го запазила, да не би това да е проблем за Liquify filter?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, за да можеш да преместваш със space+drag изображението трябва да е zoom-ирано и да е по-голямо от работният екран. Само тогава ще можеш да pan-ваш изображението. За Liquify - ако текста ти е останал след Merge Layers, филтъра ще му повлияе, ако не искаш това да става, ще трябва да го добавиш след това, като нов слой.

  Надя:

  Много ви благодаря за отговора, аз всъщност още вчера забелязах в един момент, че като натисна за увеличаване на снимката (+ долу вляво), командата работи. А бих ли могла да ви помоля за коментар и на другият ми въпрос (който е зададен доста отдавна, в урок Интерфейс), във връзка с отварянето на изображението във фотошоп? Благодаря Ви предварително!

  Мирослав:

  Към Лъчезар Вълчев, да не би да си и разбъркал настройките понеже при теб се вижда Brush Pressure 1 а при мен е 100. Виж и другите настройки. (http://upload.aula.bg/screenshotec771c-f943038.jpg)

 • Защо Space + влачене не работи?

  Iliya Angelov:

  Space+влачене не работи...някакви предложения?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, ако все още не си намерил решение на въпроса, мога ли да те помоля да прикачиш принтскрин с видими леъри и инструменти, за да видим в какви условия се случва това и да видим дали ще можем да помогнем.

  Jullian Angelov:

  При мен в миналите уроци и други клавишни комбинации (именно и само клавишни комбинации) не работеха, предполагам, че е защото уроците са правени с Макинтош машина, а ние масово работим на IBM съвместими и може и да има някой малки разлики в реализациите на версиите на продукта. Понякога такива разлики зависят от навиците и манталитета на разработчиците. Посвикнах и се справям, но са много и на моменти ги налучквам, затова мисля когато имам време за отделяне да седна и да направя един "пищов" за клавишните комбинации, който с разрешението на водещият на курса г-н Искренов да публикувам някъде в първите уроци, че начинаещите да могат да го изтеглят овреме.

  Ивайло Искренов:

  Разбира се, можем да направим достъпен списъка с клавишните комбинации за PS за Мас, след като го направите в някой от първите уроци. Ще бъде полезно найстина.

  Jullian Angelov:

  Благодаря, ще започна да работя по въпроса.

  Rumen Gotsev:

  Моите резултати от урока:

  1. преди (преди да дублирам слоевете в групата използвани файлове)

  2. след (след като дублирах слоевете) и една забележка моя: (аз добавих нова група и я кръстих Liquify и преди да слея дублираните слоеве, аз махнах всичките приложени ефекти на хвърлената сянка и тогава ги слях в един слой, а после им добавих хвърлената сянка). Мисля, че така е най-удачно.

 • Как да виждаме колко добре е изрязана картинката ни?

  Боян Бонев:

  Много лесно се вижда дали добре е изрязан лейара (особено ако не е очертан с Path), когато временно към лейара приложим ефекта Stroke. Изпъкват вскички пропуски много добре.

  Ивайло Искренов:

  Полезно !