Анимиран gif (Google+)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Може ли да правим редакция по време на анимацията?

  Веселина Грозева:

  Може ли да редактираме слоевете след като сме стартирали Timeline и сме определили във всеки фрейм кой слой да се вижда! Ако например решим, че искаме да допълним или махнем нещо от някой слой? Или да изтрием слой?

  Михаела Занева:

  Timeline-a е за да видиш как ще ти изглежда анимацията, съответния gif. Можеш да редактираш слоевете, като това се отчита и в Timeline-а.

 • Как да активирам командата Make Frames From Layers? CS6

  Светла:

  Здравейте, опитах да създам собствена анимация и след като активирах Window->Timeline в настройките на Timeline не открих командата Make Frames From Layers. Къде може да ми е грешката? Във вашия psd файл към урока тази команда се появява, само че не е активна /предполагам, защото вече е била използвана/

  Ивайло Искренов:

  Здравей Светла, първо да се извиня за малко закъснелият отговор ... някак съм го пропуснал. Може и да си намерила вече решение на проблема. За командата Make Frames From Layers мисля, че трябва да имаш само един първоначален фрейм и тогава е активна. Щях да кажа, че ако в твоят файл не се появява тази команда, както виждаме от screenshot-a, няма проблеми защото можем ръчно да постигнем същото. Това което е притеснително обаче, е че не виждам и командата New Frame при теб. Иначе това което прави командата е да направи толкова на брой фреймове, колкото са и на брой слоевете и във всеки слой да направи видим само по един от слоевете. Ако искаш изпрати ми файла, за да видим дали е от него или е от програмата този проблем.

  Александрина Терзийска:

  Здравейте :) Дали случайно разбрахте защо не се появяват Frame командите ? Имам същия проблем ...

  Ивелина Пенева:

  Здравейте, и при мен се получи същият проблем. В панела на timeline има опция за избор между Create Video Timeline и Create frame animation. Избрах Create frame animation и натиснах върху самия бутон, така се появи първата рамка. Така вече от менюто на панела Timeline е достъпна и опцията Make frames from layers.

 • Може ли

  Даниела Йорданова:

  Може ли направения собствен анимиран gif да се публикува във фейсбук? Ако може, как става това? Благодаря!

  Екатерина:

  Чичко Гугъл рече това - http://socialladybug.com/gif-%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-facebook/ - с други думи може. Остава да се пробва.

 • Има ли начин групово да задаваме на всички фреймове еднакво време за показване и еднакви настройки за прех. ефект ( ако примерно ги селектираме групово) или трябва да си направим екшън за това?

  инж. Юлиан Ангелов:

  начин групово да задаваме на всички фреймове еднакво време за показване и еднакви настройки за прех. ефект ( ако примерно ги селектираме групово) или трябва да си направим екшън за това?

  Мария Балева:

  Здравейте,
  ако правилно разбирам въпроса, искате да зададете едновременно на всички фреймове определено време за показване? Ако това е въпроса предлагам следното решение :)
  Избирате първият фрейм и със задържан клавиш shift избирате последният фрейм. Така ще имате маркирани всички фреймове. Избирате произволен фрейм и избирате време за показване или друга настройка, която ще се приложи автоматично на всички селектирани фреймове. Дано съм била полезна.

  инж. Юлиан Ангелов:

  Получи се, Благодаря! :) Опитвах се да редактирам една GIF анимация на пеперуда от 72 кадъра, която пърхаше някак си много нервно и исках да я забавя. Получи се! Опитах по същият начин да въздйствам и на преходният ефект между фреймовете, но ако има избран повече от един фрейм не ме пуска в менюто.

 • Мария Балева:

  Здравей, много е хубаво. Много свежо и интересно се е получило :)

 • Може ли да качите четките със звездите?

  Лора Колева:

  Може ли да качите четките със звездите?

  Мария Балева:

  Здравей,
  мисля че, четките използвани в урока не са от външен файл заредени, а са default четки във Photoshop. Когато избереш инструмента четка и отвориш списъка с четките във Photoshop, трябва да потърсиш в списъка, тази, която наподобява звезда. Ако не виждаш въобще картинка с preview на четката или не виждаш тези четки, които са използвани в урока, може да направиш следното нещо:
  1. Избираш инструмента brush и отваряш списъка с инсталираните четки;
  2. Избираш в горният десен ъгъл малкото зъбно колело, което ще отвори допълнителен панел с настройки на четките;
  3. За да заредиш основните четки по подразбиране във Photoshop, избираш от списъка Reset Brushes.
  Ще се появи съобщение, което ще те пита дали наистина искаш да рисетнеш четките, потвърждаваш, че искаш :)
  4. За да виждаш картинка, която ти показва каква е четката, трябва да отвориш отново този допълнителен списък с настройките на четките и да избереш Small Thumbnail. Ако опцията small не ти е удобна и ги виждаш прекалено малки, може да избереш някоя от останалите опции изброени опции(large list, stroke thumbnail и др.) Дано съм била полезна.

 • Защо

  Stella:

  Здравейте, гледам се е коментирало вече по темата, но аз не мога да се ориентирам нещо - заради версията ли изглежда по точни начин? Различна е от Вашата, а и не откривам опцията Make Frames From LAyer? Как и къде да я намеря? Мерси предварително :)

  Ивайло Искренов:

  Здравей, в СС версиите на PS, има лека промяна - добавен е едино едно падащо меню, от което трябва първо да изберем Create frame animation, да кликнем върху самият бутон (името Create frame animation е бутон и на първо време е трудно да се различи) и след това бутона Make Frames from Layers ще бъде активен ->

 • КЪДЕ Е БУТОНА SAVE FOR WEB ПРИ МЕН?

  Eлица Кирилова:

  Може ли да ми покажете къде бих могла да намеря бутона SAVE FOR WEB при мен?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, кликни в това меню на Export и ще видиш командата Save for web.