Визитна картичка

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как да завъртим визитката, така че заоблената част да дойде отляво?

  Даниела Найденова:

  Пробвах с Image - Image Rotation - Flip Canvas Horizontal, но така обръща целия документ, не само селекцията. Копирах в нов документ и там си го завъртях, но трябва да има и по-цивилизован начин да го направим :)

  Ивайло Искренов:

  Здравей, може да завъртиш избраният слой с инструмента Free Transform Tool от менюто Edit (Ctrl+T), а ако искаш огледален вид на слоя, може със същият инструмент, правиш го активен, задържаш Alt и кликваш и влачиш някоя от крайните линии от ляво на дясно. Към приложеното изображение ще видиш, че допълнително съм добавил и линии от Ruler-a, за да мода да направя огледалното копие на визитката същият размер.

  Даниела Найденова:

  Това не го знаех, трябва да го добавиш в триковете, със сигурност ще е полезно за много хора! Поздрави за отлично структурирания курс и всички тези мънички хитринки за по-лесна и бърза работа! :)

  Ивелина:

  Здравейте! Срам ме е да си призная, но не разбрах кога използваме само Ctrl+T и кога Ctrl+T+Shift?

  Даниела Найденова:

  Здравей, Ивелина! Няма срамно да питаш, нали затова я има тази опция :) Ctrl+T е пряк път до командата за трансформиране, а Ctrl+Shift+T повтаря последно направената трансформация - ако имаш правоъгълник и си го увеличила от едната страна с 1 см, но искаш да го увеличиш с още 1 см, с Ctrl+Shift+T това става директно, а не го правиш отначало :) Тук има списък с още полезни шорткът-и за Фотошоп: https://www.nobledesktop.com/shortcuts/photoshopcs6/pc

  Ивелина:

  Много благодаря!

  Ивелина Пенева:

  А как да се покажат страничните/вертикални линии? При мен от меню View-Rulers се покават само хоризонталните.

  Ивелина Пенева:

  И в този ред на мисли как се изтриват тези линии, когато вече не ни трябват?

  Даниела Найденова:

  Здравейте, Ивелина! Вертикалните линии са активни във вашия случай, просто лентата с инструменти отляво е "плаваща" и ги скрива. Вариант 1. да я дръпнете плътно вляво, докато се покаже синя линия, и тогава да я пуснете, за да не е "плаваща". Вариант 2. да разгънете лентата с инструменти от двете стрелкички, така че да станат в 2 колони, и тогава ще видите рулера отдолу. Относно изтриването - можете да маркирате единична линия и да я изтриете с Delete, или да изчистите всички линии-водачи от менюто View - Clear Guides.

  Ивелина Пенева:

  Благодаря, получи се.

 • Ивайло Искренов:

  Здравей, провери дали слоя който съдържа сянката е с Blending Mode Normal. Може би е сменен на Dissolve в момента.

 • Защо като изкам да дръпна градиента нагоре ми се мести самата визитка нагоре?

  Йордан:

  Защо като изкам да дръпна градиента нагоре ми се мести самата визитка нагоре?

  Йордан:

  Аз маркирам както е показано на клипа,но като цъкна да влача градиента ...маркитовката ми се изключва автоматично и почва визитката да се мести.Така става и като местя и маската преди да ги отключа леяра от маската!!!

  Йордан:

  Същото става и когато копирам и пейстна обект в папката и тръгна да го местя се изключва и почва да се мести не иконката за тел и имейла а цялата визитка...иконите седят неподвижни.

  Ивайло Искренов:

  Може да провериш дали този бутон е включен при активна команда Move =>

  Йордан:

  Бяха е група :) след като смених на леярс .. всичко се оправи :)Благодаря!

 • Как да увелича размера на редовете на визитната картичка?

  Зорница Тошева:

  Струва ми се че моите са по-малки от тези на видеото когато използвам гредиента ?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, за тези елементи може да използваш много методи, за да ги получиш - например със стандартен Shape, или направо селекция с новите размери на линиите (върху нов слой) и след това запълваш селекцията с цвят.

 • Ивайло Искренов:

  Здравей, когато се опитваш да промениш шрифта, текста в полето селектиран ли е?

  Adrian:

  Да

  Ивайло Искренов:

  Странно, при мен го сменя без проблеми - пробвах го на два различни Photoshop-a ... при някой от шрифтовете, текста не са кирилизира и става на символи, но все пак го променя. Може да пробваш да свалиш и инсталираш някакъв допълнителен шрифт на кирилица и да видим дали с него ще сработи.

  Adrian:

  Сега променя много малко шрифтове.