Spot Healing Brush

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Със Spot Healing Brush можем да : 
Коригираме определена част с „дефекти“
Селектираме части от изображението
„Отрязваме“ определена част от снимката
Рисуваме, както с нормална четка

Въпроси и отговори

 • Как да променим големината на курсора на четката без използването на менюто?

  Пламен Кузманов:

  Здравейте, дали може да кажете как променяте големината на курсора на четката без да използвате команди от менюто. Предполагам с някаква клавишна комбинация. Благодаря предварително!

  Пламен Кузманов:

  В следващият урок разбрах отговора на въпросът ми:)

  Михаела:

  Здравейте, дали ще бъде удобно да отговорите на този въпрос,защото аз не разбирам как да променя големината на курсора на четката?

  Пламен Кузманов:

  Здравейте, промяната на големината на четката става, докато държиме натиснат клавиша Alt, местиме мишката наляво и надясно също със задържан десен бутон. По същият начин се променя и твърдостта и мекотата на четката, просто мишката се движи нагоре и надолу. Надявам се да съм бил полезен и да се е получило:)

  Rumyana Naicheva:

  Здравейте! Предполагам, че всичко зависи от настройките - аз сменям големината на четката с клавишите за скоби ;)

  Svetla:

  И аз предпочитам този начин, но само да уточня, че се отнася за квадратните скоби [ - за намаляване; ] - за увеличаване.

  Росица Певецова:

  Със скобите много лесно става, благодаря на Румяна и Светла :)

  Екатерина Огойска:

  И аз благодаря :)

 • Може ли да ми отговорите ? Здравейте!

  Диана Атанасова:

  Пробвах да използвам инсрумента Healing brush tool като дадох Alt, избрах отправна точка, отруснах Alt, отидох на избраното за корекция място, правих промяната на цвета (с натиснат десен бутон на мишката) , но след отпускането на десния бутон на мишката,корекцията не се запази. Може ли да ми кажете къде бъркам?

  Ивайло Искренов:

  Здравей,

  когато избереш Healing Brush Tool, с натиснат бутон Alt и кликване с левият бутон на мишката, определяш мястото от където да се взима информация от изображението. След това с левият бутон нанасяш корекциите, десният бутон не се използва. Пробвай първо с Spot Healing Brush да видиш как работи, след това пробвай Clone Stamp Tool и след това ще ти е ясно как точно действа Healing Brush.
  Диана Атанасова:

  Диана Атанасова преди 1 ден 

  Може ли да ми отговорите ? Здравейте!

  Всъшност по погрешка писах " ...с натиснат десен бутон на мишката" а натискам ляв бутон и с него правя корекциите.Проблема ми е че след като отпусна левият бутон, очаквам вече коригираното място да си остане с корекцията,но не се получава! С Spot Healing Brush нямам проблем. Опасявам се че след приключване на корекцията (след като с ляв бутон нанасям корекциите), за да ги запазя трябва да натисна нещо?

  Ивайло Искренов:

  Нищо допълнително не се прави след това ... това което виждаш докато държиш натиснат бутона е частта от мястото която си посочила за източник със Alt ... ако искаш да остане същият източник на това място ще трябва да използваш Clone Stamp Tool, той запазва първоначалният източник, а Healing Brush се опитва да го смеси по някакъв начин.

  Лилия Иванова:

  Правилно ли разбирам, че Healing Brush само ще пренесе с кръглия маркер нюансите от източника, но няма да смени цветовете на изображението под него с тези от под маркер "+"?

  Валентин Дремджиев:

  да, все едно да смесиш черно с бяло и ще получиш сиво :)

  Това е функцията на четката

  Владо Колев:

  До Диана Атанасова Вероятно използваш грешния слой. Трябва да си в Layer0 за да се запазят промените. И аз допуснах същата грешка :)

  Hristiqna:

  Може ли да ми отговорите каква е разликата между layer i backgroumd ?Кога трябва да сменим на Layer i кога на background? Задавам въпроса си под коментарите , незнам защо но не мога да го публикувам отделно.

  Ивайло Искренов:

  Здравей, Background-a също е слой, които просто се казва така, а разликата му с другите layer-и е, че това е началният (празен) слой с които започва отварянето на програмата и по подразбиране е заключен. Обикновено не се налага да работиш с бекграунда- правиш си нови слоеве върху него и той остава само като празна подложка отдолу, под всички слоеве. Ако го отключиш пък, би трябвало автоматично да получиш от него нов слой.

 • как сменяте с клавиши големината на четката?

  Павлина:

  как сменяте с клавиши големината на четката

  Мария Балева:

  Здравей Павлина, ето в тази тема има дадени няколко начина Как да променим големината на курсора на четката без използването на менюто?

  Dory Dimitrova:

  Не ми се получи с филтъра.Изображението остана сиво.Къде греша?

  Tanq:

  А, как да запазим новото изображение плюс слоя?

  Диана Маринова :

  Филтърът е на отделен слой, а не директно върху копието на background, както е при теб?

  Мария Десова:

  Най-добре е да се копира background слоя, като отделен, да се маркира, след това да се приложи въпросния филтър и да се внимава с неговите настройки - със стойностите на Pixels. После, когато е направен правилно, не забравяйте да приложите Overlay, за да се смеси с долния слой. :)

 • Защо?

  Александър Терзов:

  Защо четката ми Healing, при натискане на клавиша Alt, не се променя и не може да избере цвят за мостра? Тоест, работи като четката Srot Healing? Пропуснах да уточня: ползвам PS CC 2015 Благодаря.

  Tanya Risemova:

  това се случва чрез еднократни кликвания върху частта от снимката която искаш да промениш, ако не стане пробвай с Alt и CTRL

 • Как работят останалите опции на Spot healing brush; Patch Tool, Red Eye Tool,  Content -Aware Move Tool

  Пепа:

  Здравейте, дали работят по аналогичен начин, или има специфични изисквания?