Clone Stamp Tool

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
С Clone Stamp Tool, можем да : 
Получим ефект, подобен на Oil Paint
Селектираме части от изображението
Променим големината на изображението
Клонираме определена част от снимката

Въпроси и отговори

 • Как да направя clone от урока?

  Анна:

  Здравейте! Срещам проблем при извършването на самия clone. Правя всичко описано в урока, но не се получава. с версия PS CS6 съм, но въпреки това не се получава. дали можете да ми помогнете?

  Анна:

  п.п. сега пробвах на друго, свое изображение и стана. но на слоя, на който беше показано в урока, не се получава. дали можете да предположите причина, поради която не се получава???

  Таня:

  Как успявате да не клонирате и фона около цветето?

  Мирослав:

  Хах, точно и аз това гледах Таня, но ако се вгледаш хубаво ще видиш че се клонира и фона, просто самата снимка е такава че не можеш да усетиш защото не се вглеждаш в детайла и разположението/ориентацията на тревичките. Може би тоя инструмент е добър точно при такива изображения. При второто цвете можеш да забележиш, по-ясно се вижда че се клонира и малка част фона, и накрая тревичките и ориентацията им е точно като на клонираното цвете.

 • Само да сподиля какво открих

  Виолета Христова:

  Копирах изображение от един файл на друг. Проблемът е, че ако не са еднакво големи снимките, има разминаване между това, което се вижда в единия файл и това, което излиза в другия.

  Ивайло Искренов:

  Здравей,
  така се получава заради различната големина в пиксели или заради различната им гъстота - различен dpi. Ако искаш да са еднаква или трябва да унифицираш тези цифри и за двете изображения или когато paste-неш второто изображение над първото да го скалираш с Ctrl+T.

 • Как мога да коригирам яркостта на дадена област от обект след клониране?

  Jullian Angelov:

  мога да коригирам яркостта на дадена област от обект след клониране? След като отработих упражнението с Liqify Filter от следващите модули, реших чрез Clone Stamp да понаситя с малко семенца по горното хлебче там, където няма. С цел достоверност избрах такива, които евентуално няма да "застъпят" други и да личи, и долу-горе се получи, но много често клонираните области са по- тъмни или по- светли и личи от там. Тук съм означил със синьо и зелено по- тъмна и по- светла област. Всъщност предполагам, че проблемът е типичен.

  Jullian Angelov:

  С предното изображение нещо не се получи и го направих пак:

  Ивайло Искренов:

  Здравей, може би е най-практично да избираш като източник за клонирането еднакво осветени области за да минимизираш този проблем, ако е възможно разбира се. Иначе след като се получи вече този резултат, може да използваш примерно слой Hue & Saturation с маска за съответната област и да корегираш Lightness параметъра а слоя. Може да пробваш същият метод и със друг корекционен слой - Brightness/Contrast и да променяш Brightness параметъра.