Изображения за facebook

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Има ли значение, ако изображението го направим 4 пъти по голямо?

  Ивайло Иванов:

  Здравейте, интересува ме дали е по-добре, ако направя изображението примерно на facebook за профилната снимка не 170х170, а да бъде 680х680?

  Като уточнение до сега съм гледал тази информация за големината: https://www.facebook.com/help/125379114252045 "Your Page's profile picture: Displays at 170x170 pixels on your Page on computers, 128x128 pixels on smartphones and 36x36 pixels on most feature phones"

  Ивайло Искренов:

  Здравей,
  в някои случаи има значение, защото освен големината в пиксели има и ограничение за големината на файла в MB. Ако е 4 пъти по голямо може да не ти позволи да го качиш. Ако ти позволи да го качиш в по-голям размер - тогава изображението автоматично ще се намали в сайта. Инче, след като е посочена точна големина, на изображението, промени си я в PS и си запази едно копие за този сайт. Така ми се струва най-рационално.

  Ивайло Иванов:

  Здравей, установих, че фейсбук не е точно като останалите сайтове! Проблема е че самото изображение изглежда много добре 170х170 пиксела. НО препоръчвам на всички (вече от личен опит) точно за фейсбук да ги качват или мащабирани 4 или 8 пъти, или с повече pixels/inch. Проблема е, че самото изображение на мястото си стои супер, обаче самите изображения могат да се виждат от всички в отделна папка за профилната снимка и там излиза на целия екран и изглежда ужасно (на големи пиксели).

  Darina:

  Здравей, това е така освен за profil и за cover снимките. Аз лично ги удвоявам като увеличам и dpi.

 • Как да реша проблема със "смачкването" при конвертиране?

  Александър Терзов:

  Здравейте. Ползвам PS 2015 CС. Снимките, които искам да споделям, са с големина 4200х2800 пиксела (12 М). Когато ползвам техниката за конвертиране в урок 4:Save to Web, те се смачкат. Какъв е изхода от проблема?

  Ивайло Искренов:

  Изображението се деформира, защото изходната резолюция е с различно съотношение ширина-височина спрямо оригиналното съотношение, което при теб е 1,5 (4272/2848=1,5). За да не се деформира изображението ти и искаш да запазиш ширината да е 851 пиксела, трябва да направиш височината 851/1,5=567 пиксела.