Въпрос към урок: Screen Modes от курс: Тайните на Photoshop

Как да  възстановя възможността да въвеждам изображения от скенера си като използвам командата Import?

Фотография
Графичен дизайн
Ретуш
Тайните на Photoshop
Adobe Photoshop
Растерна графика

Имам по-стара версия на Фотошоп -CS3. Когато беше необходимо да въведа изображение чрез сканиране от сканиращото у-во-Bruther - Принтер 3 в едно, използувах командата Import и се появяваше надпис с името на скенера - избирах го и в работното пространство на програмата ми се появяваше прозорец и т.н.. Сега си качих Tryal версия на Photoshop CC. От този момент изчезна възможността да импортвам чрез скенера - повече не се появява надписа на скенера и в двете програми. Въпросът ми е : Как бих могъл да си възстановя тази възможност? Междувременно си качих Photoshop CC 2017, но и при него имам същия проблем

Здравей, варианта за който се сещам е просто след сканирането да си запазваш изображението на диска и след това просто да си го отваряш в PS. Иначе самото сканиране може да го започнеп (ако не се стартира автоматично), когато си отвориш Windows Explorer-a и скенера там ти се появява като допълнително устройство - кликни с десен бутон върху него и избери Scan. След сканирането избери Save на изображението и ще можеш след отва да си го отвориш ръчно в Photoshop.

Благодаря за отговора! Аз така и правя, но въпросът беше дали, все пак, няма начин да възстановя възможността да въвеждам изображенията чрез командата Import в самия Photoshop. И по-рано се е случвало и по неведом за мен начин се възстановяваше.

Здравейте пак, След като си поиграх с командите, все пак мисля, че успях да стигна до някакво решение. Ще го опиша като си мисля, че за някого може да е полезно. Тръгваме от горния ляв бутон File -- Import -- WIA Support -- Destination Folder -- Browse -- C:\ Program Data \ Brother(марката на скенера) \ BrLog \ 2017.11.09 (дата на деня в който работим) \ OK \ Start - появява се Tab за управление на скенера. При следващото използване на командата Import след избирането на WIA Support в Destination Folder вече е зареден адреса на използваното устройство и е достатъчно да зададем Start и се появява Tab-а за управление на скенера. Или
Tab с въпрос -Кое устройство искате да използвате? - маркираме у-вото - ОК - Tab-а за управление на скенера.

Здравейте. само да уточня, че във версия CC 2017 бутона за Screen Modes го няма най-долу в ляво. Но когато натисна клавиша F той се появява.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.