КУРС "Видео Монтаж с Premiere Pro"

Научи Premiere Pro и работи като най-добрите професионалисти

Вземи този курс
 

Имаш ли чувството, че в днешно време почти всичко е видео?

Филми, трейлъри, музикални клипове, реклами, корпоративни видеа и презентации, домашни видео клипове, всякакви Интернет клипове ...

Днес видеото, изглежда, е навсякъде.

Вече дори се размива границата между хоби и професионална видео обработка.

Искало ли ти се е да правиш качествено видео, независимо дали това е твое хоби или професия?

Искало ли ти се е някога да направиш клип или дори филм, но да се откажеш, защото това изглежда прекалено сложно?

Имаш ли видео материали, които считаш, че могат да изглеждат по-добре, но ти не знаеш как да ги подобриш?

Случвало ли ти се е да видиш филм или видео клип, който да излежда "топ професионално" и да си мислиш, че това може да се направи само в Холивуд?

Ако мислиш, че видеото има бъдеще, нека да ти разкрия три важни принципа:

1. Изключително добре изглеждащи видео материали могат да се постигнат и с любителска камера или дори телефон, стига да знаеш какво правиш.

2. За монтаж на видео в днешно време не ти трябва някаква сложна апаратура, а ти стигат да имаш съвременен домашен компютър и подходящ софтуер - като Premiere Pro.

3. Цветни корекции, видео монтаж и добавяне на ефекти могат да станат бързо и лесно, стига някой да ти покаже как.

Нека да направя няколко пояснения...

Да, разбира се, с по-качествена професионална камера можеш да получиш по-добър суров материал от един телефон. Никой не казва обратното. 

Но това, което забелязвам е, че хората често отлагат проекти или си купуват скъпоструваща техника без да знаят, че някои дребни трикове и настройки в софтуера за видео монтаж могат да им помогнат да подобрят значително качеството на крайния продукт. Много често не е необходимо да се правят огромни инвестиции в техника и можеш да използаш спокойно да ползват това, с което разполагат в момента. А това може да е само мобилен телефон или стара камера.

Също така, професионалната апаратура и видео пултове за десетки хиляди долари има своето място, но в много случаи софтуер като Adobe Premiere Pro, който работи на съвременен домашен компютър, може да постигне страхотни резултати.

Не можем да заменим лошия стил с добър или пък да игнорираме дългогодишен опит, но неща като видео ефекти и цветни корекции не са тайно умение на няколко гурута, а просто инструменти в конкретно меню на съвременния софтуер, които могат да се научат.

Създаването на качествено видео е по-достъпно от всякога!

Затова в Аула отдавна искахме да направим курс по софтуера за видео монтаж Premiere Pro.

Но това стана възможно само след като се срещнахме с Радослав Георгиев, който има над 12 години опит работа с програмата. 

Щастиви сме, че успяхме да убедим Радослав да намери време извън работата си в студио "Сокеров" и да сподели своя опит.

Ако искате да научите Adobe Premiere Pro - това е човекът, който не крие своя опит и трикове, а ги споделя с удоволствие.

Какво е Adobe Premiere Pro?

Premiere Pro е програма за видео обработка на един от лидерите в производството на компютърен софтуер - Adobe.

Ако не познавате Premiere Pro, представете си, че Adobe Premiere Pro е като Adobe Photoshop, но не за изображения, а за видео.

Едно голямо преимущество на Premiere Pro е, че като разработка на Adobe, софтуерът е много тясно итегриран с другите програми на Adobe.

Директно в Premier може да "хвърляте" файлове от Photoshop, Ilustrator, Audition или After Effects.

Този софтуер е разработван над 24 години. Първата версия е в далечната 1991г. и за този период имаме множество нови инструменти, за да получим мощния софтуер, който е Premiere Pro днес.

Ако вече използвате другите програми на Adobe и искате да работите повече с видео, то Premiere Pro е естествен избор.

За какво най-често се използва
Premiere Pro?

Видео обработката е доста обширно понятие, но ето няколко конкретни примера, където Premiere Pro ще ви свърши работа:

 • Редакция на кратки форми (реклами, трейлъри, спотове);
 • Редакция на дълги форми (игрални и документални филми);
 • Корпоративни видеа и презентации;
 • Обработка на домашни видео клипове;
 • Обработка на професионални видео клипове;
 • Обработка на музикални клипове - работа с музика, цветова обработка и ефекти;
 • Цветова обработка на заснет материал (color grading);
 • На практика всичко, което изисква редакция на видео.

Кои са основните умения, които ще придобиете в този курс?

Целта ни е курсът по Premiere Pro да ви запознае със софтуера и да ви даде готова и тествана система, която следва процесите по финализирането на едно видео:
 
 • 1. Как да импортирате и организирате материала;
 • 2. Не само как да монтирате, но и как да прецизирате самия монтаж;
 • 3. Да правите композитинг и да добавяте визуални ефекти;
 • 4. Как да правите цветни корекции (color grading);
 • 5. Как да добавяте и обработвате аудио;
 • 6. Как да правите графично оформление;
 • 7. Как да финализирате вашия проект - мастеринг;

След месеци работа, сме щастливи да обявим, че създадохме обучение,  благодарение на което ще придобиете тези умения, както и ще научите много тънкости и трикове в онлайн курса на Аула.

Защо сега точният момент за курс?

Видеото категорично е бъдещето и все още много хора се "мотаят" и не го изучават. Това може да ви даде сериозно конкурентно предимство. 

Независимо дали сега започвате с хоби проекти, работите професионално с клиенти и проектите ви трябва да имат по-добър външен вид или трябва да впечатлите вашия работодател, Premiere Pro е софтуерът, с който може да направите това.

На пазара остават само най-добрите, най-бързите и най-гъвкавите. И в днешно време е ясно за всички.

Няма как да си от най-добрите, когато не владееш видео. И няма никакво време за отлагане. Не се очаква в скоро време клиентите да започнат да търсят по-тежко и по-грозно видео.

Начин на провеждане на обучението

Не смятаме да променяме това, което работи. Курсовете, които проведохме досега, бяха онлайн и както може да се види от мненията, тази форма на обучение е много по-удобна от класическите курсове.

Получихме дори много писма от обучаващи се в Аула, в които ни писаха, че едва ли някога ще посетят курсове от "стария тип".

Регистрацията за курса е отворена сега, но може да бъде спряна всеки момент. Преподавателите в АУЛА са практици, които си изкарват хляба, докато работят и времето им е ангажирано с това. Изисква се доста добра организация и планиране, за да може преподавателят да отдели време за обучението и да е на разположение за отговаряне на въпросите от курсистите, както е организирано за това издание на курса.

Ще можем да приемем само ограничен брой хора, защото преподавателят иска да отделя достатъчно време на въпросите и отговорите, така че обучението да е максимално полезно за всеки. Към момента, в който пишем това, във форума на АУЛА има над 4,000 допълнителни въпроси и отговори. Оказа се доста полезно хората да задават въпроси, но още по-удобно е да гледаш отговорите на чужди въпроси, които някой друг се е сетил да задaде вместо теб. Това, обаче, е доста времеангажиращо, дори да се приеме, че са необходими само 5 минути за отговор на един въпрос.

Курсът се провежда като модерно онлайн обучение. Ще получите парола за онлайн платформата за обучение aula.bg. Ако вече сте ползвали aula.bg и имате парола, новият курс ще се появи на началната ви страница. Ще има осем модула, които ще се учат по един модул на седмица, съответно продължителността е 8 седмици или два месеца. Всеки модул съдържа множество видео уроци, като в зависимост от урока под видеото, най-често има файлове с упражнения или друг файл за сваляне. Издава се и удостоверение за завършен курс. Под всяко видео ще има секция за въпроси и отговори, чрез които ще разширяваме темата. Там може да се задават въпроси и да се гледат отговори на въпроси, които другите са се сетили да зададат.

Кои са предимствата на онлайн обученията в Аула?

Онлайн обучението е категорично най-ефективният метод за обучение по софтуер в днешно време и сме го избрали поради множеството предимства като:

 • Не сте фиксирани във времето. Може да изкарате курса в работно време, в извънработно време, вечер, уикенда - когато ви е удобно.
 • Не сте фиксирани като местоположение. Това е голямо предимство за по-заетите хора, както и тези извън големите градове, в които има курсове, защото избягват всичките допълнителни разходи по нощувки и пътуване.
 • Възможност за многократно "връщане" и повтаряне на видео уроците. Ако сте посещавали курс по каквото и да е било, няма начин да не ви се е случвало преподавателят да каже нещо бързо, вие да го изпуснете и след това да загубите нишката със следващото, което се преподава. Тук липсва този проблем.
 • Може да повтаряте уроците, когато срещнете реален проблем в практиката. Например: точно като взимате даден модул, може това да не ви е на дневен ред, но следващият път като правите проект (дори след 2-3 месеца) и искате да направите показаното в курса, можете да си прегледате видео уроците на тази тема, за да си ги припомните набързо.
 • Получавате отговори от лектора. Парадоксално е, че някои хора се притесняват, че при онлайн обучение имат по-малък контакт с лектора и не могат да задават въпроси. Реално е точно обратното. Онлайн формата е много по-удобна точно за въпроси и отговори. За разлика от класическите курсове, тук може да задавате въпроси по всяко време - по време на гледане на уроците, след изглеждането им, по време на повторение след, например, два месеца или при срещане на проблем в практиката. Такова ниво на комуникация е, на практика, невъзможно при остарелите курсове в зала.
 • Работите в група, но сами определяте вашето темпо. Вие сами определяте дали да минете през уроците по-бързо, ако материята в даден урок ви е позната, или пък да повторите урок, за да затвърдите знанията си. Дори и най-добрият преподавател на света е принуден да прави компромисно "средно темпо" при класическите курсове. То се оказва, от една страна, прекалено бавно за по-бързите и загубват интерес, от друга страна, прекалено бързо за по-бавните, които загубват нишката още в началото. Изследвания са доказали, че това е критичен проблем в образованието, който при онлайн обучението просто липсва, защото вие сами определяте темпото, но все пак сте в група, с която можете да комуникирате и обменяте опит.
 • Не просто видео уроци, а система за обучение с упражнения и Аула МиниПроекти®. Ние в Аула сме разработили иновативна структура на курсовете, която включва не само добре систематизирани видео уроци, но и практически упражнения, тестове и МиниПроекти, които увеличават ефекта от обучението и удвояват количеството запомнен материал.

За този курс не е необходимо да имате последната версия на софтуера. Основните принципи работят на всички версии. Естествено в по-новите версии има повече инструменти и там, където има разлики във версиите, ще обясняваме това. 

Мнения за начина на провеждане на курсове

"Здравейте! Онлайн обучението е страхотно, толкова е удобно,че нямам думи! Аз съм начинаеща и съм впечетлена от достъпния начин, по който представяте нещата!"
Ваня Г.
"За мен лично онлайн обучението и още повече на български език е много удобно. Научих нови неща и трикове. Качеството на уроците е отлично."
Дончо Д.
"Поздравления за това което правите! Просто нямате слабо място. Онлайн формата на курса е изключително удобна, дава ти възможност да повтаряш нещата отново и отново по всяко време."
Лазар Д.

Програма на курса

Курсът включва над 90 теми, разделени в 9 модула, които се взимат за 9 седмици.

Ето списък на темите.

Мнения от потребители на Аула:

Ето само няколко мнения, които получихме от нашите потребители за курсовете в Аула. При запитване, можем да ви изпратим PDF с над 800 подобни мнения.

"Най-добрите курсове! Гледам и се уча със страшен кеф! "
Любомир Ж.
"Благодаря на всички професионалисти в Аула, които отделят от безценното си време за да утолят жаждата ни за знания."
Илияна 
"Независимо от дългогодишният си опит смятам всеки урок за полезен за мен, рядко има урок в които да не науча нещо ново. Моите знания се подреждат и често си казвам, защо не съм открил това и аз!"
Иван И.
"Благодаря ви за възможността бързо и лесно да усвоя материя, която винаги съм считала за изключително трудна! Уроците са поднесени по интересен и  достъпен за разбиране начин."
Петя С.
"Не можеш ли да обясниш нещо на баба си, значи не си го разбрал добре" ... Всяка баба би Ви разбрала! Браво!"
Борислав П.

Кога е записването и защо местата са ограничени?

Самият курс ще започне веднага след получаване на плащането на таксата. Тогава се получава достъп към самото обучение. Уроците могат да се гледат 6 месеца. 

Както сме описали по-горе, стремим се да отговаряме на всички въпроси и да помагаме на всички в курса, но това изисква доста време. Поради това сме ограничили бройката на участниците. Втората причина е ограниченият хардуерен ресурс, за да могат всички да гледат видео уроците гладко и без накъсвания.

Често задавани въпроси

Има въпроси, които получаваме доста често и поради тази причина бихме искали да ги адресираме.

Въпрос: Курсът изглежда чудесно, но съм много зает в момента. Колко време ще ми отнема?
Отговор: Човек винаги е зает. Ако чакаме да се освободим, за да имаме време да инвестираме в нашите умения, то това едва ли някога ще се случи. Но! Имаме добра новина. АУЛА е платформа за обучения, специално проектирана за заети и работещи хора (почти всички, преминали курсовете, са такива). Затова правим обучението онлайн - може да се гледат уроците, когато имате свободно време и откъдето пожелаете - вкъщи, работата, на път. Отделно, ако нещо изникне, даваме 6 месеца за гледане на уроците. Дори при темпо от по 2-3 часа седмично, ще можете комфортно да научите всичко от курса.
Въпрос: Аз не съм в София, има ли начин да взема курса?
Отговор: Курсът се провежда онлайн, тоест, това което трябва, за да се включиш, е компютър с Интернет достъп. Точно на хора, които не са в София, изключително много им допаднаха предишните курсове, понеже така си спестяват разходите по път и престой в друг град, които биха имали при класически курс.
Въпрос: Подходящ ли е курсът за начинаещи? 
Отговор: Курсът започва от самото начало и не изисква предишен опит с Premiere Pro. След това постепенно се навлиза в тънкости и трикове. Това би било летящ старт за всеки, който иска да научи Premiere Pro, но и добър преговор и научаване на някои тънкости за тези, които вече работят с Premiere Pro, но са самоуки. Напредналите ще могат да запълнят и някои "дупки" в своите знания, които им пречат да работят ефективно, както и да добавят няколко нови трика към работата си.
Въпрос: Издава ли се сертификат за курса?
Отговор: Да, за обучението по Adobe Premirere Pro се издава както Аула, така и МОН удостоверение.
Въпрос: Каква версия на софтуера ми трябва?
Отговор: Курсът се провежда на Adobe Premiere Pro CC, но сме презаписали и файловете във версия CS6. Ако не разполагате с версия CC, може да свалите безплатно пробна версия от сайта на Adobe (в курса даваме линковете за сваляне)
Въпрос: Ще мога ли да гледам уроците след като свърши курсът?
Отговор: Курсът е два месеца, след което има допълнителни 4 месеца време за допълнителни преглеждания на уроците колкото пъти е необходимо, както и задаване на въпроси. Това не се предлага от никой друг курс, където обикновено имаш един шанс да видиш урока. В "стария" тип обучения няма възможност да накараш преподавателя да ти изнесе урока 2-3 пъти, докато го разбереш, камо ли 4 месеца по-късно да зададеш въпрос. Практиката досега показва, че 6 месеца са абсолютно достатъчни, но въпреки това ще има и варианти за удължаване на този срок.
Въпрос: Аз отивам в отпуска/командировка, но искам да се запиша. Ще има ли проблем с достъпа?
Отговор: Точно с тази цел, вместо да правим само два месеца достъп до курса, той е направен 2 + 4 месеца (тоест цели 6 месеца). Нямате задължителни дати или часове на влизане. Може да се запишете сега и да влизате, когато ви е удобно в рамките на тези 6 месеца.

Удостоверение за завършен курс

За всяко едно обучение от учебен център "Аула" може да се заяви издаването на Аула удостоверение за преминат курс. За целта е необходимо да се премине кратък тест.

“Аула” е лицензиран учебен център от Министерството на образованието и науката. В допълнение към основното Аула удостоверение, за повечето курсове е възможно да се заяви удостоверение по част от професия Оператор на компютър или Компютърен график.

За МОН удостоверенията процедурата е регулирана, а обучението и изпитите са в предварително обявени срокове. Повече информация има тук.

След успешно завършване в МОН режим към двете удостоверения се издава и Europass приложение към тях.

 

Документите са разпознаваеми в България и валидни в Европейския съюз.

Може да се свалят директно от профила Ви в "Аула" в PDF формат.

Бонус 1 при записване: Сертификат за завършен курс на английски език

В допълнение към основното Аула удостоверение на български език, издаваме и копие на английски език.

Удостоверенията на английски език изискват допълнителна проверка, обработка и поради това се заплащат допълнително. Но само при регистрация сега ще го получите без допълнително заплащане.

Удостоверението може да се свали директно от Аула в PDF формат.

Стойност: 37лв - вие получавате без допълнително заплащане.

Бонус 2: Работни файлове за сваляне

Получавате всички работни файлове към уроците напълно безплатно!

Така ще можете да се упражнявате още докато гледате урока. Получавате ценни практически знания и умения неусетно!

С помощта на работните файлове ще успеете да се "докоснете" до показаното в курса в дълбочина. 

Бонус 3: "Връзка на Premiere с други програми на Adobe"

premiereПри записване тази седмица ще получите и бонус материал: "Връзка на Premiere с други програми на Adobe".

Собствените стилове са изключително важни в Premiere Pro. Вместо да създавате стилове от нулата, може да използвате този пакет като едно добро начало за вашата лична библиотека.

 

Стойност: 37лв - вие получавате без допълнително заплащане.

Каква е инвестицията за курса?

Обемът на преподаваните материали е равностоен на две нива, които, както е известно, са от порядъка 400 лв. за ниво или обща стойност на курса над 800 лв.

Но само сега можете да вземете курса при много по-изгодни условия.

Вместо да определяме цена от 800 лв., която би била напълно оправдана за такъв 9-седмичен курс, ние в момента предлагаме записване за курса за две вноски по 150 лв. (общо 300 лв.) или една вноска от 249 лв.

Тези цени са валидни само в момента и подлежат на промяна за бъдещите издания на курса.

 

Има 4 удобни начина за плащане:

 • Чрез дебитна или кредитна карта (веднага получавате парола);
 • В най-близкия банков клон или чрез интернет банкиране;
 • На една от над 2,000 каси на ИзиПей;
 • Чрез системата ePay;

След регистрация чрез синята форма по-долу, ще можете да изберете метод на плащане и ще получите инструкции за плащане.

"Цената, която съм заплатил за всички Ваши курсове, по които се обучавам в Аула, е несравнимо по-малка от това, което получавам."
Цанко Д.

Научете Premiere Pro или ще ви върнем таксата

Ние, от учебен център АУЛА, имаме за цел да предоставим на всеки учащ се реални умения.

Знаем, че има много курсове, които предлагат ниско качество на обучение от съмнителни преподаватели без практически опит.

Затова ние правим нещо, което никой друг учебен център в България не прави. Ще върнем парите за обучението на всеки, който прецени, че курсът не е оправдал очакванията му в рамките на 30 дена след заплащане на таксата.

Ние искаме нещата да са съвсем прости: ако не научите нещата описани по-горе, а и още много допълнителни, то ние ще ви върнем таксата за курса.

Записване за курса Premire Pro

Ето още веднъж основните параметри за курса:

 • 9 седмици подробен онлайн курс „Adobe Premiere Pro”;
 • 4 допълнителни месеца за преговор на уроците и задаване на въпроси (общо 6 месеца);
 • Получава се достъп до първите уроци веднага след като системата ни отчете Вашето плащане;
 • Получава се удостоверение за завършено обучение - на английски и на български език;
 • 100% Гаранция за връщане на парите дори само с уведомление по имейл;
 • Бонус 1: Сертификат на английски език и EuroPass приложение;
 • Бонус 2: 184 работни файла за сваляне и за упражнение по време на обучението;
 • Бонус 3: "Връзка на Premiere с други програми на Adobe";

Важно! Регистрацията за курса е отворена в момента, но си запазваме правото да я спрем скоро.

За да се регистрирате, изберете една от трите опции по-долу.

Единичен
курс
 
 • 1 обучение
 • 6 месеца
  достъп
 • 1 включено
  удостоверение
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА
Аула
Абонамент
1 година
 • 45+ основни курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови основни курсове
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА
Аула
PRO Абонамент
1 година
 • 45 основни + 15 PRO курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови курсове
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА

В случай, че не виждате трите опции или синята форма след избор на опция, моля опитайте с друга програма за отваряне на Интернет страници като Google Chrome или се регистрирайте по телефона на 02/987-81-76.
С натискане на бутона "Регистрирай ме за курса" Вие се съгласявате с общите условия на Аула.

Център за обучения АУЛА

Център за професионално обучение "АУЛА" е лицензиран център за обучение с лиценз No2013121049, издаден от Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерския съвет на Република България, съгласно Закона за професионалното образование и обучение.

Фирмени обучения

За екипи над 5 човека предлагаме специализирани обучения за повишаване на компютърните умения на целия екип. За информация, свържете се с нас на тел:
+359 884 90 60 67

Експертът

Радослав Георгиев има дългогодишен опит в аудио и видео обработката. Един от Топ експертите в България по монтаж, редактиране и създаване на рекламни клипове. 

Контакти

В случай на въпроси или проблеми с регистрацията, моля свържете се с нас на:

 • тел. 02/987-81-76 (в работни дни от 9-18ч)
 • email maria@aula.bg
 • чрез форма за контакт
 • адрес: гр. София 1000, ул. Граф Игнатиев 7, вх.Б, ет.2, за Учебен Център "АУЛА".
 • skype:Aula.bg

100% Гаранция за връщане на парите

Всички курсове предлагани от aula.bg идват със 100% гаранция за връщане на парите.

Нашата мисия е да открием преподаватели - практици, които да предоставят само курсове, които водят до реални умения и резултати.

За това даваме за всеки един курс 100% гаранция за връщане на парите в рамките на 30 дни.

Ако по каквато и да е било причина решите, че курсът не оправдава вашите очаквания, просто ни напишете един имейл и ще ви върнем парите до последната стотинка без да задаваме въпроси.

За нас от aula.bg това е нещо, което всеки курс трябва да предлага, защото в крайна сметка ако на вас не ви свърши работа, не трябва да плащате нищо.

');


© 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.