Създаване на нов график и въвеждане на структура

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Каква е структурата в табличната част на един график?
Дървовидна
Линейна
Няма такава

Въпроси и отговори

 • Как мога да си отворя нов файл MS Project

  Iva Nikolova:

  Какъв е варианта да си отворя Пройецт файл?

  Iva Nikolova:

  Какво е разширението .mmp?

  Iva Nikolova:

  Извинявам се .mpp

  Ивайло Станев:

  разширението "*.mpp"  е формата на файловете за MS Project, т.е. ако имате инсталиран MS Project би трябвало иконките на файловете с това разширение да взаимстват иконата му, подобно на Word, Excell  и т.н. :)


  Мария Иванова:

  Как да си отворя MS Project?

  Мартин Симеонов:

  Здравей Мария,
  ако Microsoft Project е инсталиран можеш да го намериш в менюто Start на Windows.

 • Как да променя формата на Start и Finish?

  Елена Чернева:

  Здравейте,
  Може ли да попитам как може да си сменя формата на показване на колоните start и finish, за да изгежда както е при вас? Примерно: 2014-12-01, а не както е при мен "Mon 1.12.2014"

  Мартин Симеонов:

  Ами аз ги оправям от Control Panel`а трайно за всички програми. Любимия ми формат е за пример днес: 2015-07-15

  Елена Чернева:

  Може ли да ми покажете със стъпки как. Предварително благодаря.

  Елена Чернева:

  Няма нужда, справих се :) Благодаря :)

 • Защо се застъпват?

  Ивайло Иванов:

  Защо при отваряне на файл (нов или не) Timeline и Ribbon се застъпват (картинка 1), а в клипа от примера (картинка 2) не се застъпват? Как се отстранява застъпването за да се получи както е във видеото без да са затворени нито едното, нито другото и пак да не се застъпват? Благодаря.

  Краси Кръстев:

  Здравей, просто мястото за Timeline, което е оставено е твърде малко в случай 1 който си показал на снимката просто го разтегли малко и ще виждаш добре Timeline - a .


  Може да го разтеглиш като застанеш с курсора на мишката до разделителната линия между Timeline и основната част на MS Project ( снимка 1 позиция 1 ) докато курсора не стане на две успоредни линии със две стрелкички в двете перпендикулярни посоки ( както ри ексел когато разширяваш колона или ред ) и съответно разтеглиш надолу докато не видиш добре Timeline - a . На снимка 2 е крайния резултат, малко преувеличено разтегляне, но за демонстрация по скоро го направих толкова голямо.

  Надявам се да съм бил полезен с отговора.
  Ивайло Иванов:

  Благодаря. Това е така, но само при свит Ribbon, а тогава не може да се прецени колко да се разшири (или свие Timeline), т. е. или може да е разширен прекалено много (излишно), или ще продължава да е застъпен от Ribbon-a. Има ли начин тази двойна линия със стрелкичките да се появява при отворен Ribbon за да се преценява точно? Благодаря.

  Краси Кръстев:

  Добре може да опиташ така надявам се да ти свърши работа, за да може Timeline да ти се събере така че да не е прекалено голяма или прекалено малка, направи следното : 


  Когато си в даденото състояние да речем "отворен Ribbon" ( както тти го наричаш ) отиди просот в раздела View и дори да е включена Timeline изключи я и пак я включи ( снимка 1 - Timeline е включена, но не се вижда добре, снимка 2 изключена е вече , снимка 3 пак я включвам - и вече се вижда добре - без да придърпвам или да правя както и да било ), същото би се получила ако просто беше прекалено разтеглена т.е. включвайки и изклюючвайки Time line все едно я "рестартирате" и тя се "проспособява" на база на това дали е отворен или е затворен Ribbon - a .

  Ако обаче работиш с AutoHide на Ribbon - a  препоръката ми е просто или да не ползваш този AutoHide или другия вариант е както споменах в миналия коментар просто малко повечко да разшириш надолу Timeline -a за да може автоматично като се спусне ribbon- a да се вижда пак Timeline - a 

  Това е което мога да ти дам като съвет.
  Asen Lazov:

  Здравейте, при мен TXT файла се отваря с нечетящи символи. Как да отворя файла, така че редовете да са четими? Благодаря!

  Тихомир :

  Погледнете изображението. На мен текстовия файл ми го отваря с Notepat, но и тук има решение. Както виждате на изображението натиснете бутона /Формат/ с подменюто шрифт. Отваря се нов прозорец в който трябва да изберете шрифт с който да се оправят не четящите символи

 • КАК ДА СЛОЖИМ AUTO SCHEDULED ПО ПОДРАЗБИРАНЕ?

  инж. Ива Петкова:

  Има ли възможност да се зададе като опция по подразбиране новите дейности винаги да са AUTO SCHEDULED и как става това?

  Мартин Симеонов:

  Здравейте, По принцип най - лесно става в началото на графика да се смени в статус бара.

  В настройките на Project има също подобна опиця, но не сработва винаги. Именно и за това не съм я споменал в курса.

 • Защо не се попълниха всички позиции със създадения шифър?

  Mira:

  След създаване на шифъра WBS, не се зададоха шифри на всички задачи. Не мога да ги задам и ръчно. При създаването на нова задача, както е в примера с "Оперативка", постави шифър, като игнорира предходните задачи.

  Daniela:

  Пробвай с десен клавиш върху колоната WBS да я изтриеш, и след това да я добавиш отново. Би трябвало да се попълнят всички шифри WBS.

 • Как да въвежда на група задачи в готова стругтура

  Plamen Slavkov:

  Как може да се въведат няколко предварително направени структури във вече готова такава и автоматично да се пренастроят връзките. Примерно имаме готова структура за ремонт на завод и отделно всички процеси за реминт на един цех. Как да се направи така, че ако се вкарат 5 цеха , които да започват от различна дата, вече направените връзки да се променят автоматично, тъй като при копиране винаги излизат задачите и редовете от началния цех, за да излезе общото време за ремонта на завода ?

  Мерси предварително

  Диана Христова:

  Вкарваш всяка структура и началото на дейностите за всяка структура обвързваш с конкретно начало - било някаква конкретна дата, било някакво отстояние от начало на събитие. Естествено, дейностите в самата структура обвързваш спрямо началото на структурата.

 • По какъв начин можем да увеличим височината на реда, в случай на повече текст в  колоната Task Name?

  Станимир:

  По какъв начин можем да увеличим височината на реда, в случай на повече текст в колоната Task Name? В Excel има опция да си форматираш колоната както по-височина така и по-широчина. Също така може и глобално, тук има ли такива опции?

  Мартин Симеонов:

  Принципно има доста опции, но са различни от тези в Excel и е добре да стигнете до тях по реда на курса.

  Иначе най - простото, което може да опитате на този етап е да разширите или намалите съвсем леко колоната. Това би трябвало да преоразмери редовете.