Ресурси тип Work

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
В кой изглед се въвежда нов ресурс?
Изгледа Resource Usage
Изгледа Gantt Chart
Изгледа Resource Sheet 

Въпроси и отговори

 • Защо стойностите в колоните се разделят със запетая?

  Irina Baleva:
  1. Защо стойностите в колоните се разделят със запетая?


  Краси Кръстев:

  Здравеей, това разделение със запетая е от регионалните ти настройки.АКо искаш вместо запетая, може да зададеш празно пространство или някакъв дту символ или въобще нищо. Как става това отиди на старт бутона на Windows-a си ( снимка 1 ) след което отиди на старт бутона на windows - a след това отиди в Control Panel ( снимка 2 ) след което отиди на Clock, language and Region ( снимка 3 ), след което отиди на Region and language ( снимка 4 ) след което отиди раздела Format и след това отиди на бутона Additional settings ( снимка 5 ), след което се отваря прозорец Customize Format след там отиди на раздела Numbers след което отиди на Digits Grouping symbol ( разделител при числа ) и там или от падащото меню си избери знак по подразбиране ( в твоя случай там трябва да стой запетая ) или си напиши свой собсвен символ ако искаш сложи един space за разделител ако искаш махни да нямаш символ за разделяне дай APPLY.Същото това упражнение може да го повториш и за Currency ( снимка 6 ) след което да дадеш Apply и OK след което даваш пак APPLY и ОК за предишния прозорец Region and language и вече всичко е наред нещатата са по твое усмотрение не само в MS Project, ами глобално за компютъра ти това ще бъдат настройките по подразбиране.Надявам се да съм бил полезен с отговора.

  Irina Baleva:

  Промени се :)Мерси за изчерпателния отговор :)

  Мартин Симеонов:

  Само да добавя във връзка с един друг твой въпрос, че от същото място можеш да промениш разделителя между връзките от запетайка на точка и запетайа

  Irina Baleva:

  Мерси за уточнението:)

  Краси Кръстев:

  И аз да направя една добавка, както споменах по - горе смяната на валутата по този начин от регионалните настройки е глобална промяна,реално може да си избираш друга мерна единици ( локално в MS Project ).В Модул 6 Урок 4 забелязах че лектора ясно и точно е показал тази дребна подробност.Тук с няколко снимки ще покажа как става локалната промяна на валутната единица в MS Project.Отивам на File ( снимка 1 , позиция 1 ) на позиция 2 и 3 се вижда валутата че е в ЛВ tтъй като глобалните ми настройки на компютъра са нагласени да са с тази валутна единица.От там отивам на Options ( Снимка 2, позиция 1 ).След което отивам на Display ( снимка 3, позиция 1 ), след което от падащото меню при Currency( снимка 3 позиция 2 )  ще избера CZK ( чешки крони ) и съответно ще дам ОК. На снимка 4 се вижда символа за чешка крона.Отново подчертавам че това е локална настройка което означава че стой за файла ( ЗА ГЛОБАЛНИ настройки по - горните коментари :) ).Надявам се да съм бил полезен с тази "вметка".

  Петя Илиева:

  Много благодаря! 

  Daniela:

  По принцип разделянето на стойностите с запетая е за да се онагледят по ясно хилядите. Има го и в други програми, ексел напр. Избора е твой как ще изглежда разделението в настройките.

 • Защо няма промяна?

  Ивайло Иванов:

  Реших да си направя 1 експеримент, а именно, освен 8-те работника, въведени от лектора за задачата Водоразпределителна система (позиция 1) от клона В и К, въведох още работници (8 в случая за задачата Демонтажни работи в случая (позиция 2) пак от клона В и К). Така работниците на този клон станаха 16. Въпреки това обаче първоначално въведената от лектора обща за клона В и К бройка 12 си остана непроменена (позиция 3). Защо, моля, не се получи промяна? Благодаря.

  Мартин Симеонов:

  Здравей,
  в gantt chart`a виждаш назначените ресурси за конкретния ред. Сумирането по клонове в Project се нарича Rollup Sum и то не засяга колоните Resource Names.

  Можеш да видиш натоварването, ако вместо Resource Names визуализираш стойностите от колоната Work

 • Как да изобразя бр. на работниците в табличната част в колона примерно до Duration?

  Елена Чернева:

  Здравейте,

  Искам да Ви попитам може ли да се изобрази броят на работниците в табличната част в ляво? Ако отговора е да, как?

  Мартин Симеонов:

  Има два варианта. Първият е като визуализираме колоната Resource Names. Недостатъка на този вариант е, че ще излязат във формат, за пример "Работникч[5]"


  Вторият вариант е в колона Text1 (ако е свободна, ако не следващата) да сложим формулата:
  CStr(Cint([Work])/Cint([Duration])) + " раб."

  По - добре е да не я включваме да работи за клонове. Все пак, ако го направим трябва да прекараме резултата през командата Format за да елиминираме дорбите.
 • Как да добавя колона с дни закъснение от "finish date"?

  Борян Райков:

  Здравейте,

  Искам да добавя в проекта си колона със закъснение в дни от "finish date". Моля да кажете как става това? Прегледах всички възможни полета и не намерих такова.

  Мартин Симеонов:

  Здравей,

  И друг пут са ми задавали този въпрос, но той няма пряк отговор. Ако съм те разбрал правилно базовата линия ще ти свърши работа. Ако не сигурно ще трябва да минеш на формули.

  Ако след като минеш темите (малко по - натам в курса) все още имаш затруднения пиши и ще измислим нещо.
  Борян Райков:

  Благодаря.

  Lyuben:

  Здравейте, В Res. sheet въведохме даден standard rate. Само че в повечето случай различните ресурси/раб.ръка/ костват различно. Как да направим това разделение? Благодаря.

 • Може ли MS Project да сумира стойностите/пари за извършена работа/ от отделните подзадачи на един Клон?

  Petya:

  Здравейте,

  Искама да попитам когато имам един Клон с няколко подзадачи, MS Project сумира ли отделните стойности като пари/ресурс/.? т.е. ако кликна на главния ред на Клона, сумата/ресурс/ пари равна ли ще е на сумата от отделните подзадачи в него?При мен се получи: Клон-ът си има отделна сума пари, която не е равна на сумата от подзадачите в нея? Как се задава сумата на Клона да е равна на сумите на подзадачите? Благодаря

  Мартин Симеонов:

  Принципно би трябвало да е равна, но зависи, коя колона си изкарала. Някои от колоните за пари зависят и от прогреса на изпълнение, като Actual Cost. Total Cost обаче би трябвало да ти сумира коректно всичко. Fixed Cost, обаче не сумира. Зависи от колоната с две думи.

 • Краси Кръстев:

  Здравей, не може ли да зададем ресурс ( раб. ръка ) в различни разновидности ( работна ръка I кат. , работна ръка II категория ...... ), Съответно срещу дадената позиция ще слагаме определен брой работна ръка от дадената категория. Съответно след това в Resource sheet - a следва за всяка една от тези категории да си зададем цена на час спрямо категорията.

 • Как да настроя графика, за да отчита съботите и неделите като работни, а не като почивни дни?

  SIS Group:

  Как да настроя графика, за да отчита съботите и неделите като работни, а не като почивни дни?

  Мартин Симеонов:

  Здравейте, това е свързано с работата с календари. На тази тема е заделен цял модул. Мисля, че ще е по - добре за вас да я разгледате директно, като видео инструкции.

 • Как да се показва брой работна ръка и в диаграмата, а не само в Resourse Names?

  Гергана Атанасова:

  Здравейте, как може да се показва брой работна ръка и в диаграмата, а не само в Resourse Names?

  Диана Христова:

  С десе бутон в дясното поле избираш БАР СТАЙЛ, след това маркираш от отворилото се меню бара, на който искаша да покажеш нещо, отдолу шракваш на текст, избираш къде да е текста /отгоре, отдолу, вляво, вдясно/ и от падащото меню в твоя случай избираш Resourse Names

 • Как да разделя сумата от работната ръка?

  Peykov:

  Може ли ако един човек изпълнява няколко дейности за един ден да го разделя така, че да не сумира всичко от тези няколко позиции за въпросния ден?

  Диана Христова:

  Трябва в този случай да промениш календара - на часове, а не на дни

 • Как да променим броя часове по дадена задача?

  Desislava Dapcheva:

  Как мога да променя броя часове на даден служител за определена задача? Това е дългосрочен проект. Служителя трябва да работи по 4 дни всеки месец за цялата продължителност на проекта, но по показания пример в MS Project се отчитат всички часове за периода.

  Георги Трифонов:
  1. Project > Properties > Change Working Time;
  2. Избираш името на служителя (ресурса) от падащо меню ''For calendar'';
  3. Избираш подходяш за служителя календар от падащо меню "Base calendar";
  4. От tab "Work Weeks" и бутон "Details" избираш конкретното за служителя желания от теб 1 работен ден от седмицата и желаното от теб работно време за този ден за служителя. Така той за месец ще натрупа 4 работни дни, което отговаря на въпроса ти, надявам се.
  5. Кликваш ОК и после пак ОК.
 • Към кой тип от изброените (Work, Material, Cost) трябва да се отнесе предвидената механизация за изпълнение?

  Станимир Несторов:

  Към кой тип от изброените (Work, Material, Cost) трябва да се отнесе предвидената механизация за изпълнение? Ако я отнесем към Work, това няма ли да повлияе на графика на работната ръка? Възможно ли е да се направи диаграма на механизацията в MS Project?

  Zhivko Rusev:

  да

  Мартин Симеонов:

  Няма да ти повлияе на диаграмата на работната ръка. Принципно ако искаш да правиш график на механизацията използвай Work.

  Ако искаш да вкараш машиносмени можеш да използваш Material. Това е в случай, че гониш цена.

  Аз лично Cost не бих използвал в този случай.