Форматиране за печат

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Задължителен ли е печата на легенда в Network Diagram?
Не
Да
Може да се сложи само на първата страница

Въпроси и отговори

 • Защо не може да се печата в по-голям формат от А3?

  Диана Бонкова:

  Здравейте, вече технологиите напреднаха и плотиращите машини имат далеч по-големи възможности. Как може да разпечатаме на дълги ролки според нуждите ни? Това е случай (предполагам често срещан), в който не искаме да нагаждаме страници върху табло, ами да е един дълъг чертеж, което ще улесни работата и представянето ѝ.

  Илиян Тодоров:

  Имам инсталиран безплатен PDF принтер (Bullzip), когато го избера като устройство за печат, имам възможност да стигна до размер А0 и повече. Очаквам, че когато инсталирате плотираща машина със сигурност ще можете да принтирате на много по-големи размери от А3.

  Илиян Тодоров:

  Ето и снимка на това което се вижда

  Диана Бонкова:

  Благодаря ти. Изпробвах го и работи. А дали има начин графиката на работната ръка да бъде поставена мащабно непосредствено под линейния график? 

  Илиян Тодоров:

  Има такъв отговор от инж. Мартин Симеонов в урока Мащаб на диаграмите
  https://aula.bg/MS-Project-mashtab-na-diagramite
  И аз се опитах да събера на един лист двете диаграми но не намирам начин да се направи по този начин. Приемам че причината е защото визуализирането на работната ръка е свързано само с редовете, които имат добавен такъв ресурс, а другите нямат и когато се кликне на ред без работна не се визуализира, нещо като бърз преглед на част от проекта. Разпечатваш или конкретния детайл или проекта, не може и двете на един лист.

  Диана Бонкова:

  Да, този урок е минат. Но се надявах да има начин и за двете диаграми на един лист мащабирани една спрямо друга за принтиране, а не по принцип мащабирането.

  Любен Коджаиванов:

  Има начин, но с друга програма, в която да наместите изображенията. Например с Adobe Illustrator, PhotoShop или дори чрез Xref в AutoCAD !