Оформяне на график на механизацията посредством Team Planer

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
С кой диалог се задава мащаба в изгледа Team Planer ?
Team Scale.
Team Planer Scale.
Timescale.

Въпроси и отговори

 • Как се променя изгледа на имената на СМР в Tedm Planner?

  Валентин Велев Стефанов:

  Може ли в график на механизацията да излизат само WBS или Ouline number кодове /без имена/ , защото имената на СМР обикновено са много дълги и не е компактен графика ? Благодаря!

  Мартин Симеонов:

  Здравейте, За съжаление на мен не ми е известен такъв вариант.

  Може би би могъл да се направи следният вариант. В Name колоната да се сложат съкратени описания, а в някоя колона Text да се сложат пълните наименования.

  Валентин Велев Стефанов:

  Мощните програми винаги имат елегантен заобиколен начин за решаване на неочаквани проблеми! Благодаря!!!

 • Какво е диаграма на механизацията?

  Ангел Велков:

  Здравейте, може ли да попитам дали под видеото "Оформяне на график на механизацията чрез Team Planer" и оформените в него графики се говори за диаграма на механизацията и, ако е така, най-удчачно ли е механизацията да се въвежда само при главните клонове или подобекти на главния обект, а не на отделните смр-та в подобектите? Благодаря!

  Мартин Симеонов:

  Здравейте, изцяло въпрос на избор е. Варианта с TeamPlnaer е един вариант. Може и през стандартната ресурсна диаграма. Като цяло Project няма функция конкретно за това.

 • Как да върна overallocation-а?

  Валентин Велев Стефанов:

  По невнимание натиснах този бутон и срока от 90 ми стана 128 дни. После с повторно натискане го деактивирах, но не ми се върна стария срок. И Ганта се разтегна до128 дни и си е....;м-та!!! Ресурсите са ми в задачите , а не в съмаритата. Върнах с "ънду", ганта се връща на 70 дни, но щом включа таим пленера се преизчислява на 128 дни .

  Мартин Симеонов:

  Здравейте, тази функция служи за оптимизация на ресурсите. Аз лично много старателно избягвам, както и подобните й. Сами сте открили защо ( :

  Това, което прави е горе долу следното. Ако имате 5 човека екип тази функция автоматично разтяга задачите по дни така, че да няма дни в, които са необходими повече хора от наличните.

  Валентин Велев Стефанов:

  Точно така. И ако не ти хареса и искаш да върнеш старото разпределение- почваш да преглеждаш едно по едно от начало! Няма как...Важното е, че ползите от програмата са мноооого повече от неудобствата !!!