Отчитане на вложени и оставащи количества от ресурси

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Кои колони показват вложените и оставащите количества по даден ресурс?
Actual и Remaining work.
Actual и Remaining cost.
Cost Variance

Въпроси и отговори

 • Краси Кръстев:

  Здравей, отиди на ( както си и показал на снимката ) на insert column ( снимка 1 ), след което ще ти се появи набор от колони които можеш да въведеш съответно избери material lebel ( снимка 2 ) и готово ( снимка  3 ).

  Надявам се да се е получило.
  Свилен Томов:

  Благодаря! всичко е точно, получи се

 • Какви настроки?

  Ивайло Иванов:

  Моля за по-подробно обяснение какви са тези над 30 настройки, споменати в края на урока, които трябва да се направят, ако се използва cost и от които щял да се разбишка целият график. Благодаря

  Мартин Симеонов:

  Може би не съм се изразил пълно. Под настройки визирам не отметки в Options или Resource Information, а използването на формули и допълнителни полета.

  Въпреки, че аз редовно добавям функционалности към графиците с цел по - специфични решения на даден тип график, специално за този случай мисля, че задълбаването би било не прагматично.

 • Защо на уроци 3 и 4 към модул 6 има еднакъв въпрос с различни отговори

  арх. инж. Краси Петрова:

  Защо на тестът към този урок, на въпроса - Кои са колоните които показват финансовия прогрес? отговора е различен от тестът на предходния урок, на който въпроса е същия. Предполагам, че има грешка във въпроса.

  Мартин Симеонов:

  Здравей Краси, сега проверявам въпросите и скоро ще ти отговоря.

  Краси Кръстев:

  Правилна констатация за което искрени благодарности на арх. инж. Краси Петрова, въпроса е един и същ , но верните отговори са различни, сега би следвало всичко да е наред, след като въпроса за урок 4 беше перефразиран на :


  Кои колони показват вложените и оставащите количества по даден ресурс?

 • Защо не се отчита процента изпълнение на новосъздаден ресурс?

  Роско:

  За Задача 1 процента изпълнение е 20% - снимка1, а в Resource sheet  нещо различно - снимка2, позиция 1. Как да актуализирам процента изпълнение на новия ресурс за Задача 1 - Механизация и Механизация2 - снимка2, позиция 2 и 3.

  Мартин Симеонов:

  Зависи от начина на назначаване. Ако са изтеглени по напред в задачата ресурсите и влагането им свършва в средата, а не в края това, то това би могло да е причината за подобен резултат. Това можеш да го провериш в Resource Usage.


  Иначе има опции и за бъгове на програмат.