Съпоставка на два графика, чрез базова линия

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Възможно ли е след като базова линия бъде записана да променяме стойности в нея ?
Да.
Не.
Само в базовите линии с номерации.

Въпроси и отговори

 • Penka Ivanova:

  @Бойко, не знам къде  и  как маркираш, но аз съм с Project 2010 и ми се получи веднага; Спазвай стриктно следната последователност: 1. С ляв бутон на мишката стъпваш в Таsk Name; 2. С десен бутон ти се показва менюто на всички функции;

  3. С ляв бутон посочваш Inactivate Task и се получава желания резултат...точно както е в урока! Връщането  към активност  става с Undo;
  Бойко:

  Здравей Пенка, аз знам къде и как маркирам, но се оказа че работя с MP Standart 2013, който няма някои екстри. Благодаря за препоръката за стриктност и последователност !!!

  Neli Kostova:

  Знае ли някой при работа с MS Project Standard какво може да се направи в тази ситуация за да не се показва задачата с плътен правоъгълник във вариант 1?

  Боряна Ангелова:

  Може ли Inactivate Task да се аквира от някое от менютата, вместо с десен бутон?

  Пенка Иванова инж.:

  има такъв бутон в рибън таск

 • Възможно ли е Вариант 1, който се изобразява в BaseLine и Вариант 2 да са с различни връзки между задачите / които сме въвели в Predecessors/? 

  Мая Бекярова:

  Различните връзки между задачите на двата варианта могат ли да се съпоставят заедно с съпоставката на графиците им? След разглеждане, не видях възможност за колона Predecessors Variance. Възможно ли е в графичното изобразяване на ВаseLine също да се вижда критичния път с друг цвят?

  Мартин Симеонов:

  Ами връзките няма как да ги съпоставиш. Има подобни опции с custom fields, но то е по - скоро решаване на наякакъв казус от колкото стандартна опция.


  С две думи. Можеш да направиш колонка от тип flag и да пренесеш стойностите преди да са направени промените. Примерно Yes, ако задачата е била критична и No, ако не е била. Съответно с добавяне на една дефиниция в Bar Styles в последствие ще имаш възможност да ги визуализираш по тази колона.

  Мисля, че този отговор обаче ще ти е от по - голяма полза след като минеш целият курс.
 • Може ли да не кореспондират?

  Desislav Slavov:

  Може ли да не кореспондират задачите когато се сравняват в baseline? Защото може някои задачи да са изтрити, други добавени и т.н.?

  Мартин Симеонов:

  Може да не кореспондират. Принципно ако изтриеш някоя задача изтриваш и историята за нея.

  Обратното, ако добавиш задача, тя няма да има история.