Създавaне на стилове

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Фиксиран ли е броят на редовете в таблиците на елементите?
Не
Да
Зависи от елемента

Въпроси и отговори

 • Защо е на обратно?

  Ивайло Иванов:

  Защо, моля, при отметната кутийка на Show horizontal gridlines от Box Styles на FORMAT (стрелка 1 на картинка 1) няма хоризонтални линии на екранчето Review (стрелка 2 пак на картинка 1), а при неотметната кутийка (стрелка 1 на картинка 2) - има хоризонтални линии (стрелка 2 на картинка 2), т. е. точно обратното на урока? Благодаря.

  Мартин Симеонов:

  Здравей Ивайло,
  това, което ми показваш ми прилича на bug. След рестартиране на програмата и компютъра пак ли се получава същото.

  Ивайло Иванов:

   Винаги, за съжаление. Колкото пъти да рестартирам и едното, и другото.

  Мартин Симеонов:

  Ами другия вариант е някоя друга опция да е провокирала бъг.

  Имаше един много добър пример за това. В 2013 версия (Technical Preview) се сблъсках със следното. Когато зададеш да на страниците формат "Страница 1 / 10" половината задачи изчезваха. Когато зададеш формат "Страница 1" без общия брой всичко се оправяше.

  Илиян:

  При мен наблюдавам същият бъг, когато се опитвам да променя всички еднакви кутийки. Ако променям само с Box не се наблюдава този бъг. Може лесно и бързо с Ctrl или Shift + ляв бутон на мишката да се изберат всички прозорци които искаме да нямат линии и да се форматират.

 • Как се форматира името на задачата?

  Veselin:

  Как да форматираме името на задачите, така че да бъде видимо цялото им изписване?

  Мартин Симеонов:

  Проблема с рязането на имената на практика няма разрешение. Работещ вариант е някъде да се даде номера на задачата и при нужда да се търси по същия номер (за пример ID) в линейния график.

  инж.Васил Кънев:

  Според мен ако Cell Layout / Cell width увеличим процентите цялото име би трябвало да се вижда .

  Neli Kostova:

  В настройките на шаблоните има възможност да се зададат повече от един ред, на който да се показва текстът в съответната клетка. Пътят до тази възможност е: More templates/Избор на шаблон/Edit/Choose Sell(s)/Избираме Name/Limit cell text to/ избираме колкото брой линии ни трябват за да се събере целият текст. Може да се промени броят на редовете не само за името на задачата, но и за всяко друго поле, ако ни е необходимо. Тъй като се променя шаблон, ако искаме промяната да важи само за определени кутии на задачи, то трябва да създадем променен шаблон с повече редове и да го присвоим на съответните кутии.