Формули за числа и пари

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Как да се изписва евро, долар или др. валута след цифрите в колона Cost2 в MS-Projekt?

  Свилен Томов:

  Как да се изписва евро, долар или др. валута след цифрите в колона Cost2 в MS-Projekt?

  Краси Кръстев:

  Здравей, във форума и по - специално в тази тема тук :

   
  https://aula.bg/question#id-110886400001 

  е коментиран точно този казус, прочети я цялата ( има и един друг често срещан проблем с който може да се сблъскаш затова ти препоръчвам цялата ) в нея съм дал вариант за това как може да се промени валутата - глобално и съм посочил и в кой точно урок лектора пък от своя страна дава друг вариант за промяна на валутата в MS Project.

  Надявам се да съм бил полезен с отговора.
  Свилен Томов:

  Благодаря за този отговор, но аз исках да разбера може ли да се смени валутата само в колона Cost2, а в Cost1 да си остане лв.?

  Мартин Симеонов:

  Би могло да се направи подобна манипулация, но с по сложна формула.

  Опитай следната формула но в колоната Text1 или която от текстовете е свободна:
  CStr(CInt ([Cost1])*1,96) + " EUR"

  Мартин Симеонов:

  Здравей Свилен,

  Можеш ли да споделиш дали формулата е проработила добре за твоята цел? 
  Свилен Томов:

  Благодаря за формулата.Получи се, след като я записах в Текстово поле! 

 • Как се показват?

  Ивайло Иванов:

  Как, моля, се показват отново колоните Number1 и Number2 така, че да се виждат едновременно и те, и Cost1 и Cost2 (има Hide Columns, но няма Show Columns или нещо такова, примерно)? Опитвах с мишката на границата между 2 колони както е в Excel, примерно, но скритите колони не се показват. Те скрити ли са или са изтрити изобщо? Благодаря.

  Краси Кръстев:

  Здравей , тук нещата са малко по - различни в MS Project поне по моето скромно мнение тъй като не съм чак толкова навътре с този софтуеар , принципа е следния :


  ( снимка 1 позиция 2 ) - Hide Column - съответно премахва ( скрива ) колоната като не я Hide -ва както в excel т.е. да стой като малко интервалче горе, а просто я премахва, НО НЕ Я изтрива тъй като информацията зададена за колоната ( било тя Cost1, Cost2 или която и да било ) се пази във файла.

  (снимка 1 позиция 1 ) - Insert Column играе ролята на show column и по - точно колоната е запаметена във файла и ния просто отивайки на Insert Column си "извикваме" дадената колона със зададените custom ( персонални настройки )  стойности които вече сме нагласили или тези по подразбиране.

  Тук в MS Project e така предполагам защото на всяка определена колона е зададено както точно да включва подчертавам колона, докато в excel нещата не са точно така там нещата не са организирани на база колони в които да е зададена информация какво да се случва в тази колона, АМИ е на база адреси, т.е. на адреса A1:A3 -  ми смятай по този начин, естествено  може този адрес да е диапазон които обхваща цялата колона.

  Общо взето това е идеята нещата в MS Project да стоят така, а не както в Excel, просто организацията е малко по - различна при двете.


  Надявам се да съм бил полезен с отговора.
  Ивайло Иванов:

  Благодаря, Краси. Недей да скромничиш излишно. Направо можеш да заместиш Мартин (ако се наложи, разбира се). Благодаря.