Елементи на мрежовия график

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какво означава терминът slack в Microsoft Project?
Застой
Аванс
Резерв

Въпроси и отговори

 • Каква е разликата между връзките?

  Irina Baleva:

  Каква е разликата между двата типа връзки? От визуална гледна точка ли избираме втория тип?

  Краси Кръстев:

  Здравей, поне според мен разликата основно е от гледна точка на визуализирането на връзките между отделните задачи.На снимка 1 съм показал ( позиция 2 при теб ) че при избор на такъв вид връзка началото на връзката от дадена задача започва от средата на малката страна на предхождащата задача, а в следващата задача връзката вече се визуализира всяка за себе си тоест ако и към дадена задача имаш 2 връзки към нея то следва те да са визуализирани с две отделни стрелки към нея ( снимка 1 ), ако обаче си избрала ( позиция 1 при теб ) ТО пак връзката започва от средата на късната страна,НО на "вход" към следващата задача всяка една връзка си е с отделна стрелка ( снимка 2 ), освен това дори да е една връзката, то тя няма да е в средата ами ще в в ъгъла на правоъгълника,НО основната разлика е че всяка връзка си се визуализира със своя собствена стрелка КЪМ задачата ( снимка 2 ). Надявам се да съм бил полезен с отговора и да си разбрала принципа.

  Penka Ivanova:

  Какъв е пътя за да  се сменя  Entry със Schedule и после пак как става връщането  когато  съм на версия  Project 2010 ? 

  Penka Ivanova:

  Намерих го!  Става с десен бутон на  мишката......

  Мартин Симеонов:

  По принцип така се сменят абсолютно всички таблици и това важи, както за изгледа Gantt Chart, така и за Resource Sheet.

  Роско:

  Защо след като промених началото на задача 4, slac-ка надача 2 остана.

  Илиян:

  Когато за първи път отворих примерният файл и аз виждах същото. След като промених стойността (1) с 3;4 после върнах на 3, слак изчезна. Ползвам 2016, след като записах променения файл, после се отвори правилно, мога да обърна внимание на версия или под версия.

  Георги Трифонов:

  Здравейте! Имам въпрос, не знам обаче дали е уместен към тази тема/модул. Работя по изготвяне на техн. оферта и предложение за строителство, към които се изработва програм - линеен график на СМР, в който не се ползват конкретни дати за начало на проекта, а само относителни такива, например - началото на проекта е след подписване на Протокол обр. 2а. Край е подписването на Акт обр. 15 вкл. издаване на Сертиф. за приемане от Инженера. Какъв тип график да ползвам ?

 • Защо едни дейности имат свободен резерв, а други не, при условие че се извършват едновременно?

  Айсел Амзова:

  Каква е причината при едновременно изпълняващи се дейности (показани на снимката в жълто) , на които края е обвързан с началото на друга дейност, едни от тях да имат свободен резерв, а други не (при условие,че започват и завършват едновременно)?

  Мартин Симеонов:

  Трябва да разгледам целият график за да намеря точно защо едните са без резерв, а другите са. Зависи от вида на връзките, от предходните задачи и т.н.

  Но все пак имай доверие Project. Със сигурност ги е сметнал вярно.