Визуализиране на прогрес линия

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Възможно ли е прогрес линията да се изчертае по статус дата ?
Да.
Не.

Въпроси и отговори

 • Защо става така?

  Ивайло Иванов:

  Защо когато отида в Print и увелича с +, в първите 5 - 6 секунди всичко е наред (картинка 1)? След това обаче автоматично ми се получава отместване от позиция 1 на позиция 2 (картинка 2) без да правя нищо. Ако не съм увеличил образа с +, а си остане дребен както се появява първоначално, такова отместване няма. Благодаря.

  Мартин Симеонов:

  Защото в първия момент търси задачите без прогрес. Имай пред вид, че събития за Project са задачи с 0 продължителност, но все пак са задачи.

  Те също имат прогрес. Опитай се да въведеш 100% на събитията в края на първият клон.

  Бригита:

  Здравейте, при мен се получава същото. Може ли да покажете точно как става. Не ми става ясно къде точно да въведа тези 100%.

  инж. Калина Янева:

  Здравейте, в колоната % Complete трябва да въведете въпросните 100%.

 • Има ли вариант, MS Project да ми покаже разминаването между progress line и %complete?

  Димитър Богословов:

  Пример: Към определената дата на progres line, трябва да имам изработка на 80% от даден таск. Обаче реално имам само 45%. Може ли проджект да ми покаже с колко дни изоставам от предвиденото?

  Мартин Симеонов:

  Може да се правят подобни неща, но е малко по - комплексно тъй като няма готови колони за това. С две думи правят се наколко фелда с няколко формули и след това нова дефиниция в Bar Styles.


  Курса за формули в Project разглежда подобни казуси. Не точно за прогрес, но принципа е еднакъв.
 • Може ли по-подробно обяснение?

  Ивайло Иванов:

  Може ли, моля, по-подробно обяснение за непоявяването на прогрес-линията през последния вторник, поради някакво неизпълнение както се казва в урока? Откъде се вижда и по какво личи то (неизпълнението) и как може да се изпълни за да се появи и там (в последния вторник от графика) прогрес-линия? Благодаря.

  Илиян Тодоров:

  При мен също липсва прогрес линията, точките обаче ги има. Предполагам е необходимо да се актуализира версията за да работи коректно. При поискване на печат присъства линията и е точно каквато е във видеото.

  Златка Гочева:

  Здравейте, г-н Иванов, уверете се, че сте избрали именно септември месец. При мен програмата някак избираше октомври и се получаваше нещо много различно от това във видеото.

  Добромир:

  Неизпълнението, доколкото виждам означава, че там където трябваше да се появи втората прогресна линия - задачата все още е изпълнена на 0%

 • Георги Трифонов:

  От Ribbon Project трябва да избереш от Calendar 7 дневна работна седмица за да изчезнат сивите (неработни) дни през уикенда. Това е в случай че правилно съм разбрал въпроса.