Задачи тип Auto Shedule, Manual Shedule и събития

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какво не позволяват задачите Auto Shedule?
Да се създаде събитие с продължителност 0 дни
Да се въвеждат данни в изчислителни колони
Да се създават клонове, за пример обекти или подобекти

Въпроси и отговори

 • Как се реши?

  Ивайло Иванов:

  Как се реши точно тези да са продължителностите? Произволни ли са (понеже това е пример) или са на базата на някакъв опит за продължителност на съответния вид работа (например в зависимост от броя на работниците, изпълняващи я, броя на механизацията, някои утежнени условия (ако има такива) и т. н.)? Моля за повече подробности относно продължителностите. Благодаря.

  Penka Ivanova:

  Естествено, че  са произволни; Тук Лектора  демонстрира възможностите  на програмата; В реални условия  тези  продължителности  се определят  от хора с опит и  се изчисляват в зависимост от  броя  на работниците с които  разполагате, материалите, парите, фронта за работа, работното време  и т.н.  и т.н.....

  Ивайло Иванов:

  Този MS Project значи е само за изработване на графици по предварително зададени данни, които се определят по традиционните предишни начини (състав на звеното, брой смени, брой машини, брой на машиносмените им...). Няма ли някакъв начин по електронен път да се получават въпросните градивни (съставни) елементи за графика? Просто ми се вижда невероятно всичко до графика да е по старите традиционни методи. Вярно, опитът е от решаващо значение, но все пак...

  Мартин Симеонов:

  В общи линии нещата се свеждат до опит и решения. Може да са правилни, може и да не са :)

  Иначе графицирането е, като психоанализата. Целта е да се изслуша и да се покаже проблема, но е и да се дават наставления.

  Милен Вълчев:

  При експорт от Project Estimator може да се извлекат човекочасовете и в зависимост от ресурса или срока или и двете заедно, MS Project автоматично да определи срока на изпълнение за всяка задача и съответно подобект и обект. 

 • Може ли да кажете има ли клавишна комбинация за промяна на мащаба?

  Daniela:

  В урока бе споменато, че ще променим мащаба, но не можах да видя откъде. В долната лента има Zoom. В рибона View също има Zoom. Има ли такава клавишна комбинация ?

  Краси Кръстев:

  Здравейте, Даниела.

  Пробвайте с Ctrl + скрола на мишката ( напред или назад колелцето на мишката съответно за zoom in или zoom out )

  Daniela:

  Това с Ctrl + скрола на мишката действа при други програми, но променя целия екран. Например в Word, Excel. Аз исках само в графичната част на задачите (вдясно полето. Timescale ). Това което може да се промени от View, Timescale, : days, weeks и т.н.

  Всъщност се получи с тази комбинация с Ctrl + скрола. Но трябва да съм в вдясно в графичното поле на задачите.

  Благодаря за помощта.

  Краси Кръстев:

  Да, точно така трябва да си селектирала полето.

 • Краси Кръстев:

  Пробвай да дефинираш абсолютно всички задачи.

  Краси Кръстев:

  Другото което може да направиш, без да си дефинирал всички задачи, е да :

  1 - напишеш дните на ръка

  ИЛИ

  2 - да махнеш отметката/сложиш Estimated в Task Information.

 • Мартин Симеонов:

  Тези настройки са подробно разгледани в секцията с календари. Наистина не е сложно, но може би ще ви бъде по - полезно да изгледате видеата, където нещата се обясняват доста по - подробно от, колкото могат да бъдат разгледани само в един отговор.

  Венелина Борисова:

  Благодаря!

 • Защо има тези проблеми при Manual и Auto Scheduled?

  Ивайло Иванов:

  Защо, моля, когато даден клон (не задача, а клон) е в Manual Scheduled (стрелка 1 от картинка 1) всичко е наред: и графично (стрелка 2), и при зададената продължителност, а именно 57 дни (стрелка 3)? Когато обаче се премине в Auto Scheduled (стрелка 1 от картинка 2), графиката на клона (стрелка 2) не се променя ( с изключение, че изчезва светлосинята лента, свързана с Manual Scheduled, както и трябва), но продължителността става (стрелка 3) само 1 ден (зададените в случая 57 дни изчезват, макар че продължителността като графика остава). Защо така, моля? Благодаря.

  Валентин Велев Стефанов:

  В колонката i имаш каленсарни календарни ограничения. Те влияят на обобщаващата задача когато е авто настроена. Кликни на i 15 и виж кога е дадено да стартира задачата. Премахни ограничението и дай старт- "As soon as possible" в Advans.

  Ивайло Иванов:

  Благодаря, но промяна няма. Сменя ли на Ауто, дните падат на 1 от 57. Добре, че поне графиката на клона си остава със същата дължина (57 дни). Изчезва само синята линия, к. е за Ръчно.

  Мария Хаджиниколова:

  Имах подобна ситуация - ако въведа ръчно продължителността на задачи от по-висока категория (Level 2), а все още не съм въвела продължителността на отделните задачи от подкатегориите (Level 3), MS Project възприема тези данни като ръчно въведени, а не автоматично изчислени. След въвеждане на продължителностите на подкатегориите от Level 3 и те като сума съвпадат с предварително зададената продължителност на Level 2, мога да превключа на автоматичен режим и MS Project го превключва, но вече без да променя стойността.

 • Диана Христова:

  Точно в този урок е показано как се създава събитие, а именно - като определиш продължителността на задачата /в случая събитието/ на 0 /нула/ дни - тогава задачата автоматично се превръща в събитие. При всички други продължителности, вече не е събитие, а задача с продължителност на зададената /1 ден или повече/.