Въвеждане на процент на изпълнение

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Задължително ли е да се използва изгледа Tracking Gantt за отчитане на прогрес ?
Да.
Само за въвеждането на прогреса.
Може да се използва и Gantt Chart.

Въпроси и отговори

 • Илиян Тодоров:

  Въвеждането на самата стойност считам че е ясно видно от видеото. Въпроса предполагаме за избора на стойност между 0 и 100. Това лично аз го правя по индивидуална преценка на свършената работа според времето за което трябва да се свърши, все пак знам детайлите на задачата и колко време отнема да се изпълни от можещ персонал. Няма безгрешни хора в преценката, но напредъка си е напредък, дори изпълнителя може сам да оцени до къде е стигнал (процентно или времево).

  Iglika:

  Благодаря за изчерпателният отговор. ☺

 • Може ли Project автоматично да смята % complete?

  Камелия Колева:

  Здравейте, При по-голям проект би било трудно да се попълва ръчно % извършена работа за всяка задача и да е актуално във всеки момент. Би било логично да има колона с пълния обем работа (изкоп 100м3) и колона извършено към момента (40м3) и от там автоматично програмата да смята % complete (=40%). Може ли някой с опит да сподели верни ли са ми разсъжденията и как да се стигне до такъв резултат, Благодаря предварително!

  Валентин Велев Стефанов:

  Ако искаш % завършеност по време /не важи за вариантите завършеност по работни ресурси и физическа завършеност/ има бърз начин за пропорционално нанасяне на завършеността по изтеклото време.
  Трябва само предварително да си задала статусната дата в информацията за проекта. Само да отбележа, че такъв идеален проект не съществува в природата! Успех!