Задаване на разход, чрез ресурси

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
В коя колона могат да се видят въведените разходи от ресурси ?
Total Cost.
Cost.
Fixed Cost.

Въпроси и отговори

 • Може ли да се разчитат мерните единици, написани на кирилица, на компютър без кирилица?

  Irina Baleva:

  Как да въвеждам мерните единици, ако проектът не е предназначен за България?

  Мартин Симеонов:

  Здравей, този формат стандартно се променя в Control Panel от регионалните настройки. Краси беше снимал точно как в темата "Защо стойностите в колоните се разделят със запетая?"

  Подобно на настройките за цифрите се променя и формата на датите.

  Мартин Симеонов:

  Здравей,

  на този въпрос съм ти постнал отговора за промяна на датата (:
  Мартин Симеонов:

  Иначе за дименсиите краткия отговор е, че би трябвало да се разчетат. На практика нещата не стоят до инсталиране, конкретно на кирлицата, а до настройката на енкодингите.

  Irina Baleva:

  Благодаря :)


 • Как да променя визията на датата?

  Irina Baleva:

  Как мога да променя датата,така че да се изобразява както във Вашия файл?  Краси Кръстев:

  Здравей, попринцип формата на датата за MS Project може да се променя от тук ( снимка 1 ).


  Отивам на File ( снимка 1 позиция 1 ) след това на Options ( снимка 1 позиция 2 ) след което на раздела General ( снимка 1 позиция 3 ) и съответно в Project view има Data format ( снимка 1 позиция 4 ) от там за всеки един поглед ( Default view  - тук избираш погледа - в гант чарта лище е е в timeline и т.н.)

  Ако обаче искаш по генерална промяна във визуализацията не само в MS Project ами като цяло, то нещата отиват до регионални настройки за който не вендъж тук във форума е говорено а и не само в него а и в самите уроци, затова ще посоча само къде точно се намират регионалните настройки за дата -снимка 2- там съответно в Data format може да избереш някое от съществуващите форматирания или пък да създадеш твое унифицирано форматиране.

  Друго което съветвам да направиш като настройки там е ( снимка 2 ) там където пише Format: да е настроено на Bulgarian ( Bulgaria ) и ( снимка 3 ) и в Location за Current Location да бъде настроено на Bulgaria, както и ( снимка 4 ) в Administrative да цъкнеш на Change system local и в отворилия се прозорец да избереш от падащото меню Bulgarian ( Bulgaria ) и да дадеш ОК и да приемеш всички тези промени... тези настройки са пожелателни, но ако са така реално си пестиш доста трудности и чудене защо някои неща не се получават.

  Надявам се да съм бил полезен с отговора и да си се справила с този проблем.
 • Валентин Велев Стефанов:

  В началното меню за настойки - вж. трите отметки.

 • Може ли дименсиите да са на латиница?

  Йоана Янева:

  Ако все пак искам да си въвеждам дименсиите на латинаца? Има ли как да проверя кои сакръщения как се възприемат от Project ли как да си задам свои?

  инж. Калина Янева:

  Здравей, не съм сигурна как могат да се проверяват и/или променят съкращенията в самия Project, но в интернет намерих следните d = days (default)/ w = weeks/ m = minutes/ h = hours/ mo or mon = months/ ed = elapsed days/ ew = elapsed weeks.

  За метър линеен, аз бих ползвала m', за да не стават грешки.