Демонстриране на обвързан график

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

 

Пробна версия на Project

Свали Project

Тест за преминаване към следващия урок

 
Коя версия MS Project се използва в курса?
Microsoft Project 2007
Microsoft Project 2013
Microsoft Project 2010

Въпроси и отговори

 • Как да отворя приложения файл?

  Роско:

  Много се радвам, че се включих в обучението, но имам проблем. Версията на MS Project, с която разполагам е 2007 и не мога да отворя приложения файл. Бихте ли го записали в по-ниска версия или suport  за намирането на версия 2010 или 2013. Благодаря

  Краси Кръстев:

  Здравей, лично мое мнение е винаги да се ползва по - нова версия на който и да е продукт ( не малко пъти съм го споменавал в AutoCAD форума ).Курса още в първото видео е споменато че се провежда на 2013, така че моя съвет е да потърсиш по - висока версия от гледна точка на Interface и на по - нови възможности с по - новите версии.ТУК НАЙ - ДОБРЕ, относно това дали се губи някакъв вид информация когато се запазва даден файл на по - ниска версия и по - основни разлики откъм функционалност, е Лектора да даде по - обективна и професионална обосновка за ползването на по - старите версии на MS Project.

  Мартин Симеонов:

  Здравей Роско,
  Подкрепям препоръката на колегата Кръстев да си сложиш Microsoft Project 2013. Иначе ситуацията със смъкването към по долни версии стои зле.

  В Project има много потребителски дефиниции (за пример Bar Styles), които се попълват по подразбиране и всяка версия има предварително зададени такива.

  Когато се сменя формата (от по - висока към по - ниска или обратното!) именно те се разбъркват и правят графика единствено годен за преглед, но не и работа.

  инж. Калин Калинков:

  Ако имате нужда от пробна версия, докато трае курса (60-дневна) може да намерите такава на официалния сайт на Microsoft:
  https://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-project-professional-2013

  Борислав:

  Имам инсталирана версия 2010 г..Сходна ли е с версията 2013г.?

  инж. Калин Калинков:

  Интерфейса е почти същия. Не знам за някои функционалности обаче. Със сигурност ще има доста нови неща във версия 2013.

  Мартин Симеонов:

  И моята препоръка е да ползваш версия 2013 за обучението. Така ще имаш сходство с това, което виждаш на видеото и това на екрана ти.


  Освен това няма да можеш да отваряш файловете с примери под 2010.
  Eleonora:

  Аз обаче инсталирах 2010, и се отварят без проблем

  Eleonora:

  https://www.microsoft.com/project/en/us/project-professional-2010.aspx

  Trial version
  Иван Иванов:

  За да отпаднат много от въпросите си инсталирах версия 2013-та. Не съм се занимавал с този софтуер и всичко ми е много странно, визуално прилича на ексел, ама не точно :) Свикнах със гласът на г-н Цукев с преминалите от мен уроци до сега и малко ми е трудно за адаптация с този на г-н Симеонов! Курса е много полезен !

 • Как да си изтегля програмата ?

  Gergana:

  Здравей те извинявам се за глупавия въпрос ,опитах  да сваля пробната версия от линка по долу но ми иска регистрация  и неми признава  abv.bg maila  ,можели да ми кажете от къде да си я сваля програмата за да се упражнявам  .

  Краси Кръстев:

  Здравей, Гергана може ли да качиш снимка, какво точно правиш че не успя да се регистрираш тук www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-project-professional-2013 ? 

  Попринцип първо трябва да си направиш регистрация ( снимка 1 позиция 1 ), след което ( снимка 2 позиция 1 ) да въведеш необходимите данни, след което ти пращат линк на пощата за активация на акаунта и след като го активираш вече влизаш на линка, който съм посочил по - горе и съответно даваш вече пощата ( user - a ) ти е активен и може да си изтеглиш програмата.
  Пробвай с тези стъпки и ако не стане посочи докъде точно стигаш и тогава ще помогнем тук във форума.
  Ivayla Dunovska:

  Здравейте, инж.Кръстев, и аз като Гергана имам проблем със свалянето на пробната версия. Направих всички описани от теб стъпки-регистрация, потвърждаване с парола,НО стигам до там, че за да сваля пробната версия искат отново записване и във формата изискват име на фирма...аз не съм ангажирана с фирма..какво да направя за да сваля това нещо??

 • Къде е табът?

  Ивайло Иванов:

  Съжалявам, че още почнал-незапочнал курса трябва да питам за неясноти, но къде е табът DEVELOPER? Има го на видеото (между табовете VIEW и FORMAT), но в приложения за сваляне файл го няма (вж. картинката). Не че сега знам за какво е (още съм в началото), но е досадно когато има разлики. Как се слагат (премахват) тези табове? Благодаря.  Irina Baleva:

  Здравей, трябва да влезеш в Project Options -> Customize Ribbon -> Main Tab -> тикче на Developer -> Ok 

  Ивайло Иванов:

  Благодаря. "Елементарно, Уотсън", ама трябва да се сетиш. Благодаря.

 • Краси Кръстев:
  Здравей, може да погледнеш на официални сайт на MS.

  Тук:

  https://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/Project-Standard-2013/productID.259322600


  или пък тук :

  https://products.office.com/en-us/project/project-pro-for-office-365 , вариант с абонаметната програма на MS 365.
  Краси Кръстев:

  Здравей, разгледай официалния сайт на Microsoft 


  Има вариант за абонаментен план :

  https://products.office.com/en-us/project/project-pro-for-office-365

  Или пък възможност за дкиректно закупуване : 

 • Защо не ми се стартира диалоговия прозорец Formula for "Start1"?

  Мая Бекярова:

  Здравейте, Започнах курса за работа с доставки, но след отбелязване на описаните в прозореца Custom Fieid отметки и дам ОК, не ми се стартира показания на фиг. 11 диалогов прозорец. Какво трябва да направя, за да се появи диалога Formula for "Start1?

  Мая Бекярова:

  Открих къде ми е грешката.

 • Защо няма опция за по-висока скорост на видеото ?

  инж.Христо Джуров:

  Защо няма опция за по-висока скорост на видеото ?

  Краси Кръстев:

  Здравей,

  Интересно при мен го няма този проблем с този урок - снимка 1 позиция 1, имам вариант за увеличаване или намаляване на скороста ( снимка 1 позиция 2 ).

  Снимка_1

  Провери с кой точно видео player пускаш видеото, ако си с постария вариант, при него я няма тази опционалност. С бутона " Алтернативен видео плеър " ( снимка 1 позиция 3 ) може да смениш player - a.

  Случвало ми се е да съм с по - новия player и да нямам опцията за увеличаване и намаляване на скороста на дадено видео, в такъв случай съвета ми е да презаредиш Browser - a си ( Ctrl + F5 ) или изгледай следващия урок и се върни на този урок и най - вероятно няма да имаш този проблем.

  инж.Христо Джуров:

  Без да правя нищо, се оправи. Показва ми на всички видео уроци опцията за скорост. Явно иска да се обнови. На доста уроци ми се е появявал този бъг. Благодаря все пак за отговора :)

 • Може ли да препоръчате безплатна алтернатива на MS Project?

  Evgeni:

  Здравейте,

  бихте ли ни препоръчали някоя безплатна алтернатива на MS Project с която може да се мине курса? Имам в предвид нещо такова: https://www.techrepublic.com/blog/five-apps/five-free-microsoft-project-alternatives/

  Мартин Симеонов:

  Здравейте, Принципно съм изпробвал всичките без ToDo List и не ми допадат.

  Аз лично използвам най - често функции, като формули, правене на таблици, изгледи с цел персонализиране на предпечата.

  Тези програми на практика нямат подобни функции, или поне до преди няколко години и съответно не ми влизат в опотреба.

  Мартин Симеонов:

  Само за протокола. Винаги предпочитам open source софтуер, като Evince, GIMP, VLC и т.н.

  Все пак има някои неща за, които на практика няма добри open source алтернативи. При Офис програмите и CAD системите алтернативите са с доста лимитирани възможности.

  Христо Спасов:

  Здравейте, Бих желал да разширя въпросът и той да включва алтернативи не само безплатни, но и платени такива. Причината за това е че при мак платформата няма MS Project и така или иначе се налага да се работи на алтернативна програма. Аз лично ползвам OmniPlan, но знам и достатъчно други алтернативи. Не съм имал възможност до сега да пробвам много от тях и бих се радвал ако водещият, а и останалите участници, биха коментирали и евентуално препоръчали и други програми.

 • Как да сваля MS Project 2013?

  Ния:

  Здравейте, записах се за курса за MS Project, но линкът който сте предоставили тук не работи или не е актуален (вместо за сваляне на MS Project 2013 пренасочва към Microsoft 365 Office).

  Изчетох отговорите тук, но линковете не работят. Можете ли да ми дадете линк където мога да сваля пробната версия?

  Благодаря!

  Ирина Богданова:

  https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/previous-versions/microsoft-project-2013

  Ирина Богданова:

  https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/try