Демонстриране на обвързан график

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

 

Пробна версия на Project

Свали Project

Тест за преминаване към следващия урок

 
Коя версия MS Project се използва в курса?
Microsoft Project 2007
Microsoft Project 2013
Microsoft Project 2010

Въпроси и отговори

 • Как да отворя приложения файл?

  Роско:

  Много се радвам, че се включих в обучението, но имам проблем. Версията на MS Project, с която разполагам е 2007 и не мога да отворя приложения файл. Бихте ли го записали в по-ниска версия или suport  за намирането на версия 2010 или 2013. Благодаря

  Краси Кръстев:

  Здравей, лично мое мнение е винаги да се ползва по - нова версия на който и да е продукт ( не малко пъти съм го споменавал в AutoCAD форума ).Курса още в първото видео е споменато че се провежда на 2013, така че моя съвет е да потърсиш по - висока версия от гледна точка на Interface и на по - нови възможности с по - новите версии.ТУК НАЙ - ДОБРЕ, относно това дали се губи някакъв вид информация когато се запазва даден файл на по - ниска версия и по - основни разлики откъм функционалност, е Лектора да даде по - обективна и професионална обосновка за ползването на по - старите версии на MS Project.

  Мартин Симеонов:

  Здравей Роско,
  Подкрепям препоръката на колегата Кръстев да си сложиш Microsoft Project 2013. Иначе ситуацията със смъкването към по долни версии стои зле.

  В Project има много потребителски дефиниции (за пример Bar Styles), които се попълват по подразбиране и всяка версия има предварително зададени такива.

  Когато се сменя формата (от по - висока към по - ниска или обратното!) именно те се разбъркват и правят графика единствено годен за преглед, но не и работа.

  инж. Калин Калинков:

  Ако имате нужда от пробна версия, докато трае курса (60-дневна) може да намерите такава на официалния сайт на Microsoft:
  http://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-project-professional-2013

  Борислав:

  Имам инсталирана версия 2010 г..Сходна ли е с версията 2013г.?

  инж. Калин Калинков:

  Интерфейса е почти същия. Не знам за някои функционалности обаче. Със сигурност ще има доста нови неща във версия 2013.

  Мартин Симеонов:

  И моята препоръка е да ползваш версия 2013 за обучението. Така ще имаш сходство с това, което виждаш на видеото и това на екрана ти.


  Освен това няма да можеш да отваряш файловете с примери под 2010.
  Eleonora:

  Аз обаче инсталирах 2010, и се отварят без проблем

  Eleonora:

  http://www.microsoft.com/project/en/us/project-professional-2010.aspx

  Trial version
  Иван Иванов:

  За да отпаднат много от въпросите си инсталирах версия 2013-та. Не съм се занимавал с този софтуер и всичко ми е много странно, визуално прилича на ексел, ама не точно :) Свикнах със гласът на г-н Цукев с преминалите от мен уроци до сега и малко ми е трудно за адаптация с този на г-н Симеонов! Курса е много полезен !

 • Как да си изтегля програмата ?

  Gergana:

  Здравей те извинявам се за глупавия въпрос ,опитах  да сваля пробната версия от линка по долу но ми иска регистрация  и неми признава  abv.bg maila  ,можели да ми кажете от къде да си я сваля програмата за да се упражнявам  .

  Краси Кръстев:

  Здравей, Гергана може ли да качиш снимка, какво точно правиш че не успя да се регистрираш тук www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-project-professional-2013 ? 

  Попринцип първо трябва да си направиш регистрация ( снимка 1 позиция 1 ), след което ( снимка 2 позиция 1 ) да въведеш необходимите данни, след което ти пращат линк на пощата за активация на акаунта и след като го активираш вече влизаш на линка, който съм посочил по - горе и съответно даваш вече пощата ( user - a ) ти е активен и може да си изтеглиш програмата.
  Пробвай с тези стъпки и ако не стане посочи докъде точно стигаш и тогава ще помогнем тук във форума.
  Ivayla Dunovska:

  Здравейте, инж.Кръстев, и аз като Гергана имам проблем със свалянето на пробната версия. Направих всички описани от теб стъпки-регистрация, потвърждаване с парола,НО стигам до там, че за да сваля пробната версия искат отново записване и във формата изискват име на фирма...аз не съм ангажирана с фирма..какво да направя за да сваля това нещо??

 • Къде е табът?

  Ивайло Иванов:

  Съжалявам, че още почнал-незапочнал курса трябва да питам за неясноти, но къде е табът DEVELOPER? Има го на видеото (между табовете VIEW и FORMAT), но в приложения за сваляне файл го няма (вж. картинката). Не че сега знам за какво е (още съм в началото), но е досадно когато има разлики. Как се слагат (премахват) тези табове? Благодаря.  Irina Baleva:

  Здравей, трябва да влезеш в Project Options -> Customize Ribbon -> Main Tab -> тикче на Developer -> Ok 

  Ивайло Иванов:

  Благодаря. "Елементарно, Уотсън", ама трябва да се сетиш. Благодаря.

 • Краси Кръстев:
  Здравей, може да погледнеш на официални сайт на MS.

  Тук:

  http://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/Project-Standard-2013/productID.259322600


  или пък тук :

  https://products.office.com/en-us/project/project-pro-for-office-365 , вариант с абонаметната програма на MS 365.
  Краси Кръстев:

  Здравей, разгледай официалния сайт на Microsoft 


  Има вариант за абонаментен план :

  https://products.office.com/en-us/project/project-pro-for-office-365

  Или пък възможност за дкиректно закупуване : 

 • Защо не ми се стартира диалоговия прозорец Formula for "Start1"?

  Мая Бекярова:

  Здравейте, Започнах курса за работа с доставки, но след отбелязване на описаните в прозореца Custom Fieid отметки и дам ОК, не ми се стартира показания на фиг. 11 диалогов прозорец. Какво трябва да направя, за да се появи диалога Formula for "Start1?

  Мая Бекярова:

  Открих къде ми е грешката.

 • Защо няма опция за по-висока скорост на видеото ?

  инж.Христо Джуров:

  Защо няма опция за по-висока скорост на видеото ?

  Краси Кръстев:

  Здравей,

  Интересно при мен го няма този проблем с този урок - снимка 1 позиция 1, имам вариант за увеличаване или намаляване на скороста ( снимка 1 позиция 2 ).

  Снимка_1

  Провери с кой точно видео player пускаш видеото, ако си с постария вариант, при него я няма тази опционалност. С бутона " Алтернативен видео плеър " ( снимка 1 позиция 3 ) може да смениш player - a.

  Случвало ми се е да съм с по - новия player и да нямам опцията за увеличаване и намаляване на скороста на дадено видео, в такъв случай съвета ми е да презаредиш Browser - a си ( Ctrl + F5 ) или изгледай следващия урок и се върни на този урок и най - вероятно няма да имаш този проблем.

  инж.Христо Джуров:

  Без да правя нищо, се оправи. Показва ми на всички видео уроци опцията за скорост. Явно иска да се обнови. На доста уроци ми се е появявал този бъг. Благодаря все пак за отговора :)

 • Може ли да препоръчате безплатна алтернатива на MS Project?

  Evgeni:

  Здравейте,

  бихте ли ни препоръчали някоя безплатна алтернатива на MS Project с която може да се мине курса? Имам в предвид нещо такова: http://www.techrepublic.com/blog/five-apps/five-free-microsoft-project-alternatives/

  Мартин Симеонов:

  Здравейте, Принципно съм изпробвал всичките без ToDo List и не ми допадат.

  Аз лично използвам най - често функции, като формули, правене на таблици, изгледи с цел персонализиране на предпечата.

  Тези програми на практика нямат подобни функции, или поне до преди няколко години и съответно не ми влизат в опотреба.

  Мартин Симеонов:

  Само за протокола. Винаги предпочитам open source софтуер, като Evince, GIMP, VLC и т.н.

  Все пак има някои неща за, които на практика няма добри open source алтернативи. При Офис програмите и CAD системите алтернативите са с доста лимитирани възможности.

  Христо Спасов:

  Здравейте, Бих желал да разширя въпросът и той да включва алтернативи не само безплатни, но и платени такива. Причината за това е че при мак платформата няма MS Project и така или иначе се налага да се работи на алтернативна програма. Аз лично ползвам OmniPlan, но знам и достатъчно други алтернативи. Не съм имал възможност до сега да пробвам много от тях и бих се радвал ако водещият, а и останалите участници, биха коментирали и евентуално препоръчали и други програми.