Задаване на календар на ресурси

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
В коя колона се въвежда календарът за ресурс ?
Base Calendar
Base
Resourse Calendar

Въпроси и отговори

 • Как мога да променя мерните единици?

  Irina Baleva:

  Как мога да наглася други мерни единици при нов файл на MS Project?

  Краси Кръстев:

  Здравей, отговора на въпроса ти се крие в отговора на тази тема зададена от теб преди време : https://aula.bg/question#id-110886400001 , просто в Customize Format прозореца отиди на Currnncy и там напиши лв. или каквато друга валутна единици най - често работиш.Надявам се да съм бил полезен с отговора.

  Irina Baleva:

  Да, аз си го намерих след като зададох въпроса :)Благодаря все пак:)

  Irina Baleva:

  Просто забравям да си натисна Apply след всяка промяна.Мерси

 • Как да задам календар на ресурсите в следния случай

  Любен Коджаиванов:

  Ако имам график на обект, в който подобектите имат зададени различни видове календари, а ресурсите (в случая работници) са едни и същи за тези подобекти, как се задава календар на ресурсите?

  Мартин Симеонов:

  Опитай да зададеш друг календар на ресурсите, който да разрешава всички ограничения от календарите на клоновете. Не съм сигурен дали ще стане обаче.

 • Как да задам продължителността на дадена задача, когато е под 1 работен ден?

  Мария Хаджиниколова:

  Задавам за всяка задача минималната възможна продължителност - 1 ден, но имам няколко такива задачи и се натрупват повече дни. Как да прецизирам времето за краткосрочните задачи и да дам по-точна информация за вложените работни часове за работниците?

  Мария Хаджиниколова:

  При проект със повече задачи, с продължителност в часове 1, 2 и т.н., първоначално отварям нов файл и в настройките на Duration задавам часове. това ми позволява срещу всяка задача да поставя съответната продължителност. След това отварям нов файл, задавам на Duration - дни и с Copy и Paste пренасям колоната Task и Duration в него. По този начин в клоновете продължителността се изчислява в дни, а за отделните задачи остава в часове.

  Мартин Симеонов:

  Здравейте, можете да опитате в Duration колоната да въведете 1 h, за пример. Това ще ви спести промяната на настройките.

 • Защо видео уроците в youtube нямат звук?

  Georgi:

  описание

  Краси Кръстев:

  Здравей, Георги.

  Може ли да споделиш линк с точни видео урок от Youtube в който не чуваш звук.

 • Как да се импортира календара на организацията?

  Desislav Slavov:

  В големите компании се налага да работиш с много хора от различни офиси, от различни държави и т.н. Ако приемем, че всички ползват продуктите на Microsoft и имат Outlook, Microsoft Teams и т.н. Как може да импортираш техните календари в Microsoft Project? Ти ще ползваш тези хора като ресурс по дадени задачи, но друг PM ще ги ползва по други задачи, как може така да се направи връзка между програмите, за да не се получава така, че един на един инженер да не са му зададени няколко задачи едновременно. 

  Мартин Симеонов:

  За това трябва да се използва Project Online, но въпроса ти е предмет на отделен курс :) Например "Работа с Project Server/Online".