Импортиране на данни от Excel

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Може ли да се копират данни от Excel в Microsoft Project?
Да
Не
Само в изгледа Resource Sheet

Въпроси и отговори

 • Защо само от  ексел/

  Ивайло Иванов:

  Има ли възможност, моля, освен от ексел, да се прехвърлят неща и от подобието на ексел, мъдрещо се в Open Office на тези недоразумения Windows 7 и 8? Ето го подобието (картинката):

  Вижда се, че тая тъпотия е всичко друго, но не и ексел. Къде е Clear Formats, с който трябва да започнем прехвърлянето? Също липсват и ред други екселски неща. Всъщност, може и да ги има, ама кой знае по какъв ли начин се извикват? Тъкмо мислех да започна курса по ексел при вас за доусъвършенстването му от мен, да запиша и някои други курсове (формулите на Проджект, примерно), а то ще трябва да си дам парите за инсталиране на постоянен, а не пробен MS Office с истински ексел. Моля, покажете, ако може, как се намират екселските неща и от подобието на ексел - поне това Clear Formats, че да си завърша урока. Благодаря. 
  Райна:

  В меню Edit са  Clear Formats, Clear Contents, Clear Coments . Предполагам, че може и по следния начин: да установите курсора в клетка с формат, като който искате да стане клетката, от която искате да изтриете формата и след това с бутона  (четката) да копирате формата върху клетката от която искате да изтриете формата.

  Ивайло Иванов:

  Благодаря, но няма Clear Formats, Clear Contents, Clear Comments в Edit на подобието на ексел в Open Office на Windows 7 и 8. Другият вариант нещо не можах да го разбера.   

  Райна:

  Бутонът Format Painter (четката), знаете ли как се използва?

  Мартин Симеонов:

  Здравей Ивайло,
  за сега е тестван експорта освен в Microsoft Office, но и в:
   - Open Office
   - Libre Office
   - iWork
   - Google Docs

  Импортите би трябвало да работят, но не съм ги тествал. Принципно можеш да копираш и без да махаш форматирането.

  Иначе аз лично предпочитам Libre Office пред Open Office. Libre започна да се прави от екипа на Open Office след, като Oracle ги купиха. На практика в почти всички линукси в момента слагат Libre.