Периодични задачи

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Възможно ли е да бъде направена задача, която да се появява на всеки три седмици без да има междинни задачи?
Не
Да
Само при ръчно разместване на задачите

Въпроси и отговори

 • Как да променя името на повтарящата се задача.

  Весела Костадинова:

  Как да променя името на повтарящата се задача навсякъде по редовете. Например да променя "Оперативка"  в основния ред и то да се промени във всички редове (опертивка 1, оперативка 2 и т.н). Има ли някакъв Refresh за цялата задача?

  Мартин Симеонов:

  Здравей,

  става с двойно щракване на върху името. След това в полето Task Name.
  Весела Костадинова:

  Да, много е лестно, благодаря. (другия път ще се помъча повече  преди да питам) :)

  Мартин Симеонов:

  Няма проблем :)

 • Може ли да се създаде периодична задача след настъпване на събитие

  Силвия Сивова:

  Здравейте,
  Възможно ли е да задам тази периодична задача да се изпълнява след настъпване на някакво ключово събитие, а не ежеседмично примерно. Т.е в деня след преминаване на дейност маркирана с Milestone да има оперативка?

  Мартин Симеонов:

  Здравей,
  До колко то ти разбрах въпроса искаш след определени Milston`и да се появя задача за оперативка.

  Принципно в Project няма стандартни опции за това. Все пак ако решиш да направиш нещо такова ще ти е необходимо да направиш формула в поле за пример Start 1 (за пример Start + 1 d) и да добавиш нова дефиниция в bar styles, която да визуализира Start 1, като събитие.

  Но според мен на този етап подобни неща ще са ти трудни. Между впрочем целият втори курс за Формули в Project разглежда подобни казуси и съответно как се решават.

 • Защо пак излиза?

  Ивайло Иванов:

  Защо, моля, независимо, че е на Auto Scheduled (стрелка 1), предупреждението (стрелка 2) пак излиза след като променя (стрелка 3) в Recur every да е 2 weeks (от 1)? Нали се казва в урока, че това предупреждение излиза само когато е на Mannually Scheduled? Благодаря.

  Мартин Симеонов:

  Това си е иконката за Auto Shedule. По интересно защо задачата на 4ти ред излиза, като Manual. Можеш да я отвориш за да видиме.

  Ивайло Иванов:

  Ето ги отворени и двете. Задачата на 4-ти ред (Оперативка 2) в компактния си вид е в Auto Scheduled (стрелка 1), а подзадачите й (когато я отворя) са в Mannually Scheduled (стрелка 2). Обратното е пък при задачата на 13-ти ред (Оперативка): Mannually в компактния й вид и Auto Scheduled при подзадачите й (съответно стрелки 3 и 4). Защо, моля, е това? Благодаря.

  Мартин Симеонов:

  Ами освен да ги смениш ръчно не виждам други опции.

  Ивайло Иванов:

  Благодаря. Аз така и правя, но така ли си е поначало това или само при мен е така (бъг ли, що ли?)

  Ивайло Иванов:

  Благодаря. Аз така и правя, но така ли си е поначало това или само при мен е така (бъг ли, що ли?)?

  Yohana Tsolova:

  Аз ще задам стария си въпрос - учебните файлове на Аула, свалени за упражнение, имат активен рибон Auto/Manually Scheduled.Когато от същия файл стартирам нов blank project, този рибон вече не е активен. Само при мен ли е така? Благодаря.

 • Защо не ми се изобразява повтарящата се задача в графичната част?

  Пенка Софрониева:

  Повтарящата се задача "работни срещи за съгласуваност между проектните части", не се появява в графичната част, след като скрия подзадачите на тази задача.

  Илиян Тодоров:

  От Bar Styles, намира се с десен бутон на графичното представяне е изтрит реда *Rolled Up Auto Task, който определя как да се визуализира тази главна задача, тъй като нямате друга задача с под задачи.

 • Може ли повтарящата се задача да е до края на проекта

  Камелия Колева:

  Здравейте, тъй като продължителността на проекта е променлива, то има ли как да не слагам точно определена дата за начало и край на повтарящото се събитие, а да е обвързано с времетраенето на проекта?