Защо се застъпват?

MS Office
MS Project
Управление на проекти с MS Project

Защо при отваряне на файл (нов или не) Timeline и Ribbon се застъпват (картинка 1), а в клипа от примера (картинка 2) не се застъпват? Как се отстранява застъпването за да се получи както е във видеото без да са затворени нито едното, нито другото и пак да не се застъпват? Благодаря.

Здравей, просто мястото за Timeline, което е оставено е твърде малко в случай 1 който си показал на снимката просто го разтегли малко и ще виждаш добре Timeline - a .


Може да го разтеглиш като застанеш с курсора на мишката до разделителната линия между Timeline и основната част на MS Project ( снимка 1 позиция 1 ) докато курсора не стане на две успоредни линии със две стрелкички в двете перпендикулярни посоки ( както ри ексел когато разширяваш колона или ред ) и съответно разтеглиш надолу докато не видиш добре Timeline - a . На снимка 2 е крайния резултат, малко преувеличено разтегляне, но за демонстрация по скоро го направих толкова голямо.

Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Благодаря. Това е така, но само при свит Ribbon, а тогава не може да се прецени колко да се разшири (или свие Timeline), т. е. или може да е разширен прекалено много (излишно), или ще продължава да е застъпен от Ribbon-a. Има ли начин тази двойна линия със стрелкичките да се появява при отворен Ribbon за да се преценява точно? Благодаря.

Добре може да опиташ така надявам се да ти свърши работа, за да може Timeline да ти се събере така че да не е прекалено голяма или прекалено малка, направи следното : 


Когато си в даденото състояние да речем "отворен Ribbon" ( както тти го наричаш ) отиди просот в раздела View и дори да е включена Timeline изключи я и пак я включи ( снимка 1 - Timeline е включена, но не се вижда добре, снимка 2 изключена е вече , снимка 3 пак я включвам - и вече се вижда добре - без да придърпвам или да правя както и да било ), същото би се получила ако просто беше прекалено разтеглена т.е. включвайки и изклюючвайки Time line все едно я "рестартирате" и тя се "проспособява" на база на това дали е отворен или е затворен Ribbon - a .

Ако обаче работиш с AutoHide на Ribbon - a  препоръката ми е просто или да не ползваш този AutoHide или другия вариант е както споменах в миналия коментар просто малко повечко да разшириш надолу Timeline -a за да може автоматично като се спусне ribbon- a да се вижда пак Timeline - a 

Това е което мога да ти дам като съвет.

Здравейте, при мен TXT файла се отваря с нечетящи символи. Как да отворя файла, така че редовете да са четими? Благодаря!

Погледнете изображението. На мен текстовия файл ми го отваря с Notepat, но и тук има решение. Както виждате на изображението натиснете бутона /Формат/ с подменюто шрифт. Отваря се нов прозорец в който трябва да изберете шрифт с който да се оправят не четящите символи

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.