Поставяне на автоматична номерация на страници

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как беше поставена номерацията на мастър страница С?
чрез избиране на Type tool, след което се създаде текстова рамка и се постави автоматична номерация от менюто Type - Insert special character - markers
Чрез копиране на номерацията, поставена на мастър страница А и поставяне върху мастър сраница С, като се използва командата Edit - Paste in place
чрез създаване на автоматична номерация от менюто Type - Insert special character - markers, която беше поставена на мастър страница А и тъй като мастър страница С беше базирана на мастър страница А, номерацията се появи и върху нея

Въпроси и отговори

 • Как служи мастър страницата?

  Стиляна Димитрова:

  Мастър страницата включва ли се в печатният вариант на изделието или служи само за работно поле?

  Rumyana Naicheva:

  Здравей :) Мастър страницата не е физическа страница, която присъства в печатното издание, а служи само за темплейт, който да приложиш на няколко или всички страници.

  Цвета Попова:

  Мастер страницата съдържа повтарящи се елементи като графични елементи (От Илюстратор) или номерация на страниците.

 • Може ли номерацията на страниците да започва с номер 1, но от страница 2 ?

  Александрина Терзийска:

  Правя разтвор на списание и първа страница ми е корицата на списанието, за това искам номерацията ми да започва с номер 1, но от 2 страница. :)

  Светлана:

  Може. По принцип номерацията на страниците се преви в мастър страниците. Дали няма да се получи, ако мастърстраницата с номерацията се приложи от втората страница, а не от първата?

  Александрина Терзийска:

  Нямам идея какво правя ... Оставих първата страница без мастър и сложих от следващата ... номерацията започна от нея (стрелкичка 1), но на самата (2ра) първа страница номерацията липсва ... ?

  Светлана:

  Ами вчера и аз пробвах да получа резултата, към който се стремите. При мен обаче се получи първа страница без номер, но на втората която искаме да е № 1, всъщност номерът е 2. Като не приложих мастъра на първата страница, резултатът беше само този, че на първата страница номерът не се вижда.

  Димитър Петков:

  Аз правя следното: следа стандртаната номерация и аз премахвам мастър върху първа страница:

  след това правя селектрирам първа страница и с десен бутон избирам опции за страници и номериране и от там я правя да бъде секция едно

  селктирам всички останали страници, задържайки SHIFT:

  после с десен бутон върху тях избирам отново опция за номериране на страници и им поставям префикс за секция 2:

  после одново селектирам същите страници и с десен бутон стигам до опции за номериране и секции, забелязвам, че автоматично първата страница на втората глава започва от номер 2:

  и този номер го променям на 1 и се получава следното :

  имам първа глава от една страница и втората глава е от пет страници, акто започва да бори от номер едно

  Boryana.staneva:

  При мен се получи по следният начин. Маркирах страница 2 и отидох на опция "Numbering & Section options... ". Tам в опцията " Start Page Numbering at " пише 2 - промених го на 1 и дадох OK. След което втората страница също стана под номер 1 и останалите подред, а тази която сме предвидили за корица остана на място и също е под номер 1 (което не мисля че е притеснително). Ето: