Разглеждане на панела пейджeс (Pages)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как можем да поставяме няколко на брой страници едновременно?
чрез отиване върху мастър страница и кликане няколко пъти върну нея
чрез избиране на опцията за създаване на нова страница, която се намира в долната част на панела Pages
чрез избиране на опцията за създаване на нова страница, която се намира в долната част на панела Pages и засържане на клавиша Alt
чрез избиране на опцията за създаване на нова страница, която се намира в долната част на панела Pages и задържане на клавиша Ctrl

Въпроси и отговори

 • Стоян Марев:

  Намерих решението! В моята версия на InDesing CS6 в панела за създаване на нов документ има опция Binding, в която по подразбиране е маркирано подвързване отдясно-наляво, което и даваше тази подредба на страниците. Трябва да с е избере другата икона: Binding отляво но дясно и тогава редът на страниците излиза правилно. В урок 2 от този курс, когато се разглежда панела за създаване на нов документ, тази опция не фигурира и очевидно има различие във версиите. Затова не можах да се сетя веднага и пиша този отговор за да могат колеги да обърнат внимание, че тази опция може да изиграе лоша шега при създаване на нов документ, ако не се забележи коя икона е избрана.

  Nikolina Kanarova:

  Благодаря за уроците, но моето мнение е, че дикторката говори много бързо!

  Nikolina Kanarova:

  Също така често прекъсва звука.

  Поля Първанова:

  Здравейте, Николина! И аз имах Вашия проблем, но под един урок прочетох коментар и от там разбрах, че има опция да се намали скоростта, с която говори лектора. По подразбиране е на 1, аз го поставих на 0,85 и сега е перфектно.

 •  Може ли да използвам алтернатива на посочените функции?  

  Мая Петрова:

  Здравейте, имам версия CS3 и липсват опциите посочени в урока от page attributes,липсва като възможност. Има ли алтернативен вариант за тези функции на по-старите версии?

  Михаела Занева:

  Бих те посъветвала да си инсталираш по-нова версия на Illustrator, защото тази е доста стара и много от функциите на новите версии няма да ги имаш. Трябва да имаш поне Illustrator CS5 като минимум, въпреки че дори и той се различава от CS6 или CC.

 • Каква е разликата между добавена страница в Master и такава, която няма Master?

  Доряна Петрова:

  Здравейте, искам да попитам каква е разликата между добавена страница в Master и такава, която няма Master? Ползвам версия СС.

  Михаела Занева:

  Master pages съдържа най-често повтарящите се елементи в Illustrator, с които работим. Улеснява много работата ни, когато трябва да използваме едни и същи графични елементи (лога, надписи на заглавия, подзаглавия), номерация на страници, подпис и т.н. Има подробен урок в този модул точно за Мaster pages ---> Урок 4

  Доряна Петрова:

  Благодаря ви!