Междинен проект_Създаване на aнкета за здравословно хранене

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

 

Използвана информация за анкетата от тук: http://www.zdrave.bg/?c=n&id=4837

Въпроси и отговори

 • Защо във илюстраторският файл ги няма бутончетата?

  Цвета Попова:

  Защо в илюстраторският файл няма 3 те бутончета във вишняво синьо и розово?

  Цвета Попова:

  ето моят проект

  Цвета Попова:

  и краят ,който не се вижда горе

  Цвета Попова:

  така е по точно

  инж. Щерева:

  Това е от мен :)

 • Георги:

  Здравей-от падащото меню на Window избираш mini bridge и ти се отваря прозорец,който можеш да сложиш от дясно.

  Rivolina:

  Благодаря, Георги! Аз това го правя, но не мога да заредя Mini Bridge с илюстрациите, които ще използвам при изработването например на дипляна?

  Карина:

  Rivolina, аз също имам такъв “проблем”, но той е неизбежен. Ако използваш версия след 2015г. то няма да имаш MB, защото той е премахнат от InDesign. Опитай с File- Brows in Bridge (мисля беше) и това ще ти отвори по-обширната версия на приложението, но ако и тази опция я няма при теб то най-вероятно нямаш изтеглено изобщо приложението. Можеш да го изтеглиш от Creative Cloud напълно безплатно стига да имаш регистрация. Поздрави :)

 • Може ли да се отдели сянката от обекта?

  Красиана Димова:

  В CorelDraw хвърлената сянка може да се отдели от обекта и да се манипулира само с нея. Това възможно ли е и в InDesign? :)

  Светла Костова:

  Може плътността на цвета да се избира от менюто Swatches (бърз клавиш - F5) и оттам да му се зададе плътност - има две възможности - на рамката и на запълването на обекта.

  Светла Костова:

  Номерът с пипетката с пренасянето на цвят, вид шрифт и оформление на текста е доста хитър, но за повече обекти става бавно. Препоръчвам дефиниране или на Character style, или на Paragraph style за повече текст с всичките гореописани характеристики. За по-бързо копиране на правоъгълниците може също да се използва от менюто Edit - Step and repeat - (Control+U) - да се копират през определена дистанция и после да се оразмерят. По същия начин може да се копират и кръгчетата пред текста. Ctr+Shift+> увеличава пунктовете на шрифта, а Ctr+Shift+> намалява пунктовете на шрифта