Създаване на мрежи от различни геометрични фигури

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Можем ли да поставяме изображения в елипсовидни рамки?
Не, не можем. Изображения може да поставяме само в правоъгълни или квадратни рамки
Да, можем да поставяме изобранения. Достатъчно е да направим мрежа от елипси и след това да преплъзнем изображенията във файла, като кликаме във всяка рамка по отделно, за да ги поставим
Да, можем да поставяме изобранения. Нужно е да отворим мини бридж, откъдето да изберем избораженията и след като ги преплъзнем във файла, чрез натискане на стелките от клавиатурата, създаваме мрежа и след като отпуснем левия бутон на мишката снимките се поставят автоматично. 

Въпроси и отговори

 • Защо не ми се получават еднакви кръгове ?

  Цвета Попова:

  Защо не ми се получават еднакви кръгове ,въпреки че маркирам
  View , Grid  @Guides , Snap to Document Grid?

  Toni:

  Здравейте, тъй като опцията Snap to Document grid e активирана трябва да използвате самата мрежа за създаване на окръжности, като впишете всяка окръжност  в квадрат от мрежата.

  Изберете квадрат от мрежата, кликнете в горния ляв ъгъл и преплъзнете до долния десен ъгъна на същия квадрат. Така ще впишете окръжността. Повторете операцията със съседния крадрат от мрежата. 
  Ако  кликате в работния документ без да използвате квадратите от мрежата няма да получите желания резултат.
  Цвета Попова:

  Разбрах ,получи се

  Цвета Попова:

  А защо не получавам тези стрелки?Кое трябва да е маркирано ?Snap to document Grid е маркирано.А когато скрием грида как ще начертаем окръжност от горният ляв ъгъл до долният десен ,когато нямаме очертанията на квадратите?

 • Кой инструмент е избран ,когато хванем 12 те файла  ,за да ги приплъзнем в нашият?

  Цвета Попова:

  Кой инструмент е избран ,когато хванем 12 файла ,за да ги приплъзнем в нашият?Правоъгълна рамка ли ,защото без избран инструмент не се получава нищо.

  Toni:

  Здравейте. Не е нужно да маркирате инструмент.


  Ако имате предварително направени рамки трябва да ги маркирате и след това избирате изображенията и ги поствяте в рамките като кликате веднъж във всяка от тях. 

  Ако нямате направени рамки, избирате изображенията, след което кликнете веднъж в работния лист ( през цялото време задържате левия бутон на мишката) преплъзвате надолу в листа и използвайте  стрелките от клавиатурата, за да създадете  нужния брой рамки.  Отпускате левия бутон на мишката.
 • Мария Балева:

  Здравей, моя съвет е да пробваш отново, като избереш формата за правоъгълник и започнеш да чертаеш, така докато все още не си завършила формата започни да натискаш стрелките и би трябвало да се получи. Идеята е да разполовиш фигурата преди да е завършена, а не да я разделяш вече, като си направила цял правоъгълник.

 • Как да получа мрежа от геометрични фигури?

  Мая Петрова:

  Здравейте, ползвам версия CS3 и стрелките не работят по показания начин. Има ли друга комбинация,която да е приложима в тази версия?

 • Защо във Window нямам MBr?

  Георги Крумов:

  Вместо MBr във Window имам CC Libraries. Но този панел не се активира и не показва нищо. Какво означава посочения надпис ?

 • Може ли да променяме разстоянието между фигурите?

  инж. Мейлин Неджиб:

  Може ли да променим по някакъв начин разстоянието между фигурите, когато ги размножаваме? Да са по-близки една до друга или по-отдалечени?

  инж. Мейлин Неджиб:

  Е,да ама как? :D Много Ви е изчерпателен отговорът. Благодаря! :D