Може ли номерацията на страниците да започва с номер 1, но от страница 2 ?

Графика
InDesign
Графичен дизайн
Предпечат
Тайните на InDesign

Правя разтвор на списание и първа страница ми е корицата на списанието, за това искам номерацията ми да започва с номер 1, но от 2 страница. :)

Може. По принцип номерацията на страниците се преви в мастър страниците. Дали няма да се получи, ако мастърстраницата с номерацията се приложи от втората страница, а не от първата?

Нямам идея какво правя ... Оставих първата страница без мастър и сложих от следващата ... номерацията започна от нея (стрелкичка 1), но на самата (2ра) първа страница номерацията липсва ... ?

Ами вчера и аз пробвах да получа резултата, към който се стремите. При мен обаче се получи първа страница без номер, но на втората която искаме да е № 1, всъщност номерът е 2. Като не приложих мастъра на първата страница, резултатът беше само този, че на първата страница номерът не се вижда.

Аз правя следното: следа стандртаната номерация и аз премахвам мастър върху първа страница:

след това правя селектрирам първа страница и с десен бутон избирам опции за страници и номериране и от там я правя да бъде секция едно

селктирам всички останали страници, задържайки SHIFT:

после с десен бутон върху тях избирам отново опция за номериране на страници и им поставям префикс за секция 2:

после одново селектирам същите страници и с десен бутон стигам до опции за номериране и секции, забелязвам, че автоматично първата страница на втората глава започва от номер 2:

и този номер го променям на 1 и се получава следното :

имам първа глава от една страница и втората глава е от пет страници, акто започва да бори от номер едно

При мен се получи по следният начин. Маркирах страница 2 и отидох на опция "Numbering & Section options... ". Tам в опцията " Start Page Numbering at " пише 2 - промених го на 1 и дадох OK. След което втората страница също стана под номер 1 и останалите подред, а тази която сме предвидили за корица остана на място и също е под номер 1 (което не мисля че е притеснително). Ето:

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.