КУРС "Управление на проекти с MS Project"

Контролирайте и планирайте 
проектите си, като ги изпълнявате в срок според бюджета им
с MS Project

Вземи този курс
 

Здравейте,

Mоето име е Иван Цукев и съм управител на Аула.бг. Дълги години се "борех" с управлението на проекти и предизвикателството тези проекти да се реализират в планирания срок и според планирания бюджет.
 
Девет години преди да осъществим проекта "Aula.bg" работех за голяма немска фирма, която има над 130 години опит в управлението на проекти в областта на строителството. 
 
Моята роля бе да помагам на немските ръководители на проекти да се справят с MS Project, като да планират работата и отчитат напредъка по нея.
 
Въпреки малкия си опит тогава, реално аз станах човека, който по цял ден по време на двугодишния срок за изпълнение въвеждах данните и правих анализите за 4 големи проекта с обща стойност над 30.000.000,00 евро.
 
Преминах през всички препятствия при създаването на графици, планирането на разходи и ресурси, мониторинг на реалното изпълнение спрямо планирането и всичките финансови анализи.
 
В кулмунацията на проектите напрaвих презентация-защита по време на първото DAB по Фидик в България (нещо като арбитраж в строителството). Благодарение на тази презентация успяхме да защитим 6 месеца удължение на срока благодарение на подходяща визуализация на критичния път и посочване на съществуващия буфер (slack/float) в закъснелите задачи. Това ни спести и 860.000,00 евро неустойки за забава.
 
След това използвах MS Project в различни сфери извън строителството за планирането на проекти, в които участвах вече като ръководител проект (или project manager ако предпочитате английския термин.)
 
Разказвам това, защото след успешните ми софтуерни курсове и опита ми с MS Project, бе логично аз да направя обучение по MS Project и в действителност то бе сериозно обмисляно.
 
Но.... се наложи да захврълим всички тези идеи.
 
Това стана, защото срещнах Мартин Сименов, който също се занимава с MS Project.
 
От разговорите ни стана ясно, че колкото и да съм си мислел, че знам, Мартин знае няколко пъти повече от мен за MS Project. До този момент не бях срещал никой, който да знае повече от мен за MS Project.
 
Той работи ежедневно с MS Project, създава графици за своите проекти. Опитът му е над 10 години.
 
Познанията на Мартин показаха, че той има система за управление на проекти с MS Project, която решава всички тези проблеми, които аз имах, когато започнах.
 
Отделно той вече има и преподавателски опит в допълнение към ежедневната му работа с множество проекти. Работи и по контрола на графиците към АОП (Агенция за обществените поръчки).
 
Тогава стана очевидно, че Мартин Симеонов ще може да направи перфектен курс по MS Project.
 

Добрата новина е... че успях да убедя Мартин Симеонов да направи ексклузивен курс по MS Project за Аула.

 
Но още по-добрата новина е, че заедно седнахме и планирахме курса по MS Project. Избрахме структурата на курса и проектите които ще правят курсистите и програмата за курса.
 
В основата на курса обаче заложихме решенията на проблемите от практиката.
 
Така получихме един курс от практици за практици.
 

Кои са проблемите пред управлението на проекти или ... как да си гарантираме "мъмрене" от шефа или загуба на клиент

Направете едно от тези три неща по време на вътрешнофирмен проект или проект за клиент:
 1. Надхвърлете бюджета;
 2. Не спазете срока;
 3. Доставете лошо качество с оправданието "за такъв къс срок, това е положението".

Освен ако целта не ви е да си загубите работата или клиентите, то вие бихте искали да контролирате да не се случи някой от тези три проблема.

Добрата новина е, че MS Project е направен точно да следи срока и бюджета, а в графика е добра практика да се заложи и контрол по качеството.

Ако тези три параметъра се изпълнят - бюджет, срок и качество - каквото и друго да отиде по дяволите, обикновено проекта се счита за успешен. 

Ако работата ви е свързана с управление на проекти, едва ли бихте могли да се надявате на професионално развитие без да увеличите уменията си в тази насока.

Но как да контролираме бюджета, срока и качеството с MS Project?

Решение на тези проблеми има и те станаха целите на курса "Управление на проекти с MS Project"

Целта ни е курсът по управление на проекти с MS Project да ви запознае със софтуера и да ви даде готова и тествана система, която ще ви помогне да:
 • планирате последователността на дейностите;
 • координирате и групирате дейности;
 • създаване на диаграми и графици за проектите;
 • категоризирате и приоритизирате задачите;
 • приключвате последователно в срок подпроекти;
 • Контрол, мониторинг и анализ на изпълнението.

Същевременно благодарение на този курс по MS Project ще може да редуцирате драстично риска от 

 • Нарушаването на плановете;
 • Надхвърляне на бюджета;
 • Изникването на непланирани спешни задачи "за вчера";
 • Работа по проект, без да се знаят съществените (критичните) задачи;
 • Работа с прекалено много дейности наведнъж.

След месеци работа, сме щастливи да обявим, че вградихме отговорите на тези проблеми в програмата на курса и може да придобиете тези умения в онлайн курса на Аула.

Начин на провеждане на обучението

Не смятаме да променяме това, което работи. Курсовете, които проведохме до сега бяха онлайн и както може да се види от мненията, тази форма на обучение е много по-удобна от класическите курсове. Получихме дори много писма, в които ни писаха, че едва ли някога ще посетят курсове от "стария тип".

Регистрацията за курса е отворена сега, но може да бъде спряна всеки момент. Преподавателите в АУЛА са практици, които си изкарват хляба докато работят и времето им е ангажирано с това. Изисква се доста добра организация и планиране, за да може преподавателят да отдели време за обучението и да е на разположение за отговаряне на въпросите от курсистите, както е организирано за това издание на курса.

Ще можем да приемем само ограничен брой хора, защото преподавателят иска да отделя достатъчно време на въпросите и отговорите, така че обучението да е максимално полезно за всеки. Към момента, в който пишем това във форума на АУЛА има над TK 4,000 допълнителни въпроси и отговори. Оказа се доста полезно хората да задават въпроси, но още по-удобно е да гледаш отговорите на чужди въпроси, които някой друг се е сетил да задaде вместо теб. Това обаче е доста време ангажиращо, дори да се приеме, че са необходими само 5мин за отговор на един въпрос.

Курсът се провежда като модерно онлайн обучение. Ще получите парола за онлайн платформата за обучение aula.bg. Ако вече сте ползвали aula.bg и имате парола, новият курс ще се появи на началната ви страница. Ще има осем модула, които ще се учат по един модул на седмица, съответно продължителността е 8 седмици или два месеца. Всеки модул съдържа множество видео уроци, като в зависимост от урока под видеото може да има MPP/MPX, PDF или друг файл за сваляне. Издава се и удостоверение за завършен курс. Под всяко видео ще има секция за въпроси и отговори, чрез които ще разширяваме темата. Там може да се задават въпроси и да се гледат отговори на въпроси, които другите са се сетили да зададат.

Онлайн обучението е категорично най-ефективният метод за обучение по софтуер в днешно време и сме го избрали поради множеството предимства като:

 • Не сте фиксирани във времето. Може да изкарате курса в работно време, извънработно време, вечер, уикенда - когато ви е удобно.
 • Не сте фиксирани като местоположение. Това е голямо предимство за по-заетите хора, както и тези извън големите градове, в които има курсове, защото избягват всичките допълнителни разходи по нощувки и пътуване.
 • Възможност за многократно "връщане" и повтаряне на видео уроците. Ако сте посещавали курс по каквото и да е било, няма начин да не ви се е случвало преподавателят да каже нещо бързо, вие да го изпуснете и след това да загубите нишката със следващото, което се преподава. Тук липсва този проблем.
 • Може да повтаряте уроците, когато срещнете реален проблем в практиката. Например: точно като взимате даден модула  може това да не ви е на дневен ред, но следващият път като правите проект (дори след 2-3 месеца) и искате да направите показаното в курса, можете да си прегледате видео уроците на тази тема, за да си ги припомните набързо.
 • Получавате отговори от лектора. Парадоксално е, че някои хора се притесняват, че при онлайн обучение имат по-малък контакт с лектора и не могат да задават въпроси. Реално е точно обратното. Онлайн формата е много по-удобна точно за въпроси и отговори. За разлика от класическите курсове, тук може да задавате въпроси по всяко време - по време на гледане на уроците, след изглеждането им, по време на повторение след например два месеца или при срещане на проблем в практиката. Такова ниво на комуникация е на практика невъзможно при остарелите курсове в зала.
 • Работите в група, но сами определяте вашето темпо. Вие сами определяте дали да минете през уроците по-бързо, ако материята в даден урок ви е позната или пък да повторите урок, за да затвърдите знанията си. Дори и най-добрият преподавател на света е принуден да прави компромисно "средно темпо" при класическите курсове. То се оказва от една страна прекалено бавно за по-бързите и загубват интерес, от друга страна прекалено бързо за по-бавните, които загубват нишката още в началото. Изследвания са доказали, че това е критичен проблем в образованието, който при онлайн обучението просто липсва, защото вие сами определяте темпото, но все пак сте в група, с която можете да комуникирате и обменяте опит.
 • Не просто видео уроци, а система за обучение с упражнения и Аула МиниПроекти®. Ние в Аула сме разработили иновативна структура на курсовете, която включва не само добре систематизирани видео уроци, но и практически упражнения, тестове и МиниПроекти, които увеличават ефекта от обучението и удвояват количеството запомнен материал.

За този курс не е необходимо да имате последната версия на софтуера. Основните принципите работят на всички версии. Естествено в по-новите версии има повече инструменти и там където има разлики във версиите ще обясняваме това. 

Програма на курса

Курсът включва над 80 теми, разделени в 8 модула, които се взимат за 8 седмици.

Допълнително сме направили и подарък - два ценни бонус модула към курса.

Ето списък на темите.

Кога е записването и защо местата са ограничени?

Получихме доста въпроси как ще става подбора за курса. Нещата са съвсем прости. Има определена бройка и регистрацията ще бъде по реда на записванията.

Запазвамe си правото да "затворим регистрацията" преди този срок, ако се достигне до максималната бройка за курса. 

Самият курс ще започне веднага след като системата ни отчете Вашето плащане. Тогава се получава достъп към самото обучение. Уроците могат да се гледат 6 месеца. 

Както сме описали по-горе, стремим се да отговаряме на всички въпроси и да помагаме на всички в курса, но това изисква доста време. Поради това сме ограничили бройката на участниците. Втората причина е ограничения хардуерен ресурс, за да могат всички да гледат видео уроците гладко и без накъсвания.

Често задавани въпроси за начина на провеждане на обучението

Има въпроси, които получаваме доста често и поради тази причина бихме искали да ги адресираме.

Въпрос: Курсът изглежда чудесно, но съм много зает в момента. Колко време ще ми отнема?
Отговор: Човек винаги е зает. Ако чакаме да се освободим, за да имаме време да инвестираме в нашите умения, то това едва ли някога ще се случи. Но! Имаме добра новина. АУЛА е платформа за обучения специално проектирана за заети и работещи хора (почти всички преминали курсовете са такива). За това правим обучението онлайн - може да се гледат уроците когато имате свободно време и от където пожелаете - вкъщи, работата, на път. Отделно ако нещо изникне даваме 6 месеца за гледане на уроците. Дори при темпо от по 2-3 часа седмично, ще можете комфортно да научите всичко от курса.
Въпрос: Аз не съм в София, има ли начин да взема курса?
Отговор: Курсът се провежда онлайн, тоест това което трябва, за да се включиш е компютър с Интернет достъп. Точно хора, които не са в София изключително много им допаднаха предишните курсове, понеже си спестяват разходите по път и престой в друг град, които биха имали при класически курс.
Въпрос: Защо да не използвам Excel вместо MS Project за планиране? 
Отговор: Тъжно е да гледам как при такива възможности и функционалности на MS Project, голяма част от ръководителите на проекти използват .... Excel. Не ме разбирайте погрешно, Ексел е чудесен софтуер, направо е незаменим за много неща, но просто не е правен за управление на проекти. Да използваш Excel вместо MS Project за планиране на проекти в днешната конкурентна среда е все едно да отидеш на състезание на Формула 1 с каруца (колкото и да съм почитател на Ексел, пак повтарям, това не е софтуер за управление на проекти).
Въпрос: Подходящ ли е курса за начинаещи? 
Отговор: Курсът започва от самото начало и не изисква предишен опит с MS Project. След това постепенно навлизаме в тънкости и трикове. Това би било летящ старт за всеки, който иска да научи MS Project, но и добър преговор и научаване на някои тънкости за тези, които вече работят с MS Project, но са самоуки. Напредналите ще могат да запълнят и някои "дупки" в своите знания, които им пречат да работят ефективно, както и да добавят няколко нови трика към работата си.
Въпрос: Издава ли се сертификат за курса?
Отговор: Да, за обучението по MS Project се издава както Аула удостоверение, така и МОН.
Въпрос: Ще мога ли да гледам уроците след като свърши курса?
Отговор: Курсът е два месеца, след което има допълнителни 4 месеца време за допълнителни преглеждания на уроците колкото пъти е необходимо, както и задаване на въпроси. Това не се предлага от никой друг курс, където обикновено имаш един шанс да видиш урока. В "стария" тип обучения няма възможност да накараш преподавателя да ти изнесе урока 2-3 пъти, докато го разбереш, камо ли 4 месеца по-късно да зададеш въпрос. Практиката до сега показва, че 6 месеца са абсолютно достатъчни, но въпреки това ще има и варианти за удължаване на този срок.
Въпрос: Аз отивам в отпуска/командировка, но искам да се запиша. Ще има ли проблем с достъпа?
Отговор: Точно с тази цел, вместо да правим само два месеца достъп до курса, той е направен 2 + 4 месеца (тоест цели 6 месеца). Нямате задължителни дати или часове на влизане. Може да се запишете сега и да влизате, когато ви е удобно в рамките на тези 6 месеца.

Ето Kакво Ще Научите в MS Project Курса

 • Създаване на графици за проекти;
 • Планиране на работната ръка, ресурси и разходи;
 • Финансови анализи на проекта;
 • Анализи на критичен път и сравнение планирани/изпълнени задачи; 
 • Отчитане на напредъка по проекти;
 • Контрол и мониторинг на проекта;
 • Отчитане на работата на екип;
 • и още много, много други дейности по управлението на проектите

Удостоверение за завършен курс

За всяко едно обучение от учебен център "Аула" може да се заяви издаването на Аула удостоверение за преминат курс. За целта е необходимо да се премине кратък тест.

“Аула” е лицензиран учебен център от Министерството на образованието и науката. В допълнение към основното Аула удостоверение, за повечето курсове е възможно да се заяви удостоверение по част от професия Оператор на компютър или Компютърен график.

За МОН удостоверенията процедурата е регулирана, а обучението и изпитите са в предварително обявени срокове. Повече информация има тук.

След успешно завършване в МОН режим към двете удостоверения се издава и Europass приложение към тях.

 

Документите са разпознаваеми в България и валидни в Европейския съюз.

Може да се свалят директно от профила Ви в "Аула" в PDF формат.

Бонус 1 при записване за курса: Сертификат за завършен курс на английски език

В допълнение към основното Аула удостоверение издаваме и копие на английски език.

Удостоверенията на английски език изискват допълнителна проверка, обработка и поради това се заплащат допълнително. Но само при регистрация сега ще го получите без допълнително заплащане.

Удостоверението може да се свали директно от Аула в PDF формат.

Стойност: 37лв - вие получавате без допълнително заплащане.
 

Бонус 2: Работни файлове за сваляне

Получавате всички работни файлове към уроците напълно безплатно!

Така ще можете да се упражнявате още докато гледате урока. Получавате ценни практически знания и умения неусетно!

С помощта на работните файлове ще успеете да се "докоснете" до показаното в курса в дълбочина.

100% Гаранция за връщане на парите

Ние от учебен център АУЛА имаме за цел да предоставим на всеки учащ се реални умения.

Знаем, че има много курсове, които предлагат ниско качествено обучение от съмнителни преподаватели без практически опит.

За това ние правим нещо, което никой друг учебен център в България не прави. Ще върнем парите за курса на всеки, който прецени, че курсът не е оправдал очакванията му в рамките на 30 дена след заплащане на таксата.

Ние искаме нещата да са съвсем прости: ако не научите нещата от по-горния списък, а и още много допълнителни, то ние ще ви върнем таксата за курса.

Колко ви струва сега, ако проектът надхвърли бюджета и не се спази срока?

Да... това беше нечестен въпрос.

Всички знаем колко е скъпо, когато проектите не вървят по план, дори и вие да не плащате сметката директно.

Но ако определяхме таксата на курса по това, колко пари ще ви спести, ако имплементирате преподаваните в курса материали, то цената трябваше да е няколко нули над това, което е.

Обемът на преподаваните материали е равностоен на две нива, които както е известно са от порядъка 400 лв. за ниво или обща стойност на курса над 800 лв.

Но само сега можете да вземете курса при много по-изгодни условия.

Вместо такси от порядъка на 600 лв., което е напълно оправдано за такъв обемен курс от 8 седмици, ние в момента предлагаме записване за курса за две вноски по 150 лв. (общо 300 лв.) или една вноска от 249 лв.

Тези цени са валидни само в момента и подлежат на промяна за бъдещите издания на курса.

Има 4 удобни начина за плащане:

 • Чрез дебитна или кредитна карта (веднага получавате парола);
 • В най-близкият банков клон или чрез интернет банкиране;
 • На една от над 2,000 каси на ИзиПей;
 • Чрез системата ePay;

След регистрация чрез синята форма по-долу ще можете да изберете метод на плащане и ще получите инструкции за плащане.

Бонус 4: E-книгата "Работа с доставки в MS Project"

доставки с MS ProjectПри записване тази седмица ще получите и бонус материал: е-книгата на Мартин Симеонов във PDF формат на тема "Работа с доставки в MS Project".

Благодарение на информацията в тази книга, ще можете да добавите и планирането на доставки към вашите задачи.

Стойност: 37лв - вие получавате без допълнително заплащане.

Записване за курса MS Project

Ето още веднъж основните параметри за курса:

 • 8 седмици подробен онлайн курс „MS Project”;
 • 4 допълнителни месеца за преговор на уроците и задаване на въпроси (общо 6 месеца);
 • Получавате достъп до първите уроци веднага след като системата ни отчете Вашето плащане;
 • Получава се удостоверение за завършено обучение - на английски и на български език;
 • 100% Гаранция за връщане на парите само с уведомление по имейл;
 • Бонус 1: Сертификат на английски език и EuroPass приложение;
 • Бонус 2: 172 работни файла за сваляне и за упражнение по време на обучението;
 • Бонус 3: Модули с онлайн уроци "Таблици и изгледи с MS Project" и "Допълнителни полета и формули с MS Project";
 • Бонус 4: Е-книга "Работа с доставки в MS Project".

Важно! Регистрацията за курса е отворена в момента, но си запазваме правото да я спрем скоро.

За да се регистрирате, изберете една от трите опции по-долу.

За да се регистрирате, изберете една от трите опции по-долу:
Единичен
курс
 
 • 1 обучение
 • 6 месеца
  достъп
 • 1 включено
  удостоверение
Аула
Абонамент
1 година
 • 45+ основни курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови основни курсове
Аула
PRO Абонамент
1 година
 • 45 основни + 15 PRO курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови курсове

В случай, че не виждате трите опции или синята форма след избор на опция, моля опитайте с друга програма за отваряне на Интернет страници като Google Chrome или се регистрирайте по телефона на 02/987-81-76.
С натискане на бутона "Регистрирай ме за курса" Вие се съгласявате с общите условия на Аула.

Център за обучения АУЛА

Център за професионално обучение "АУЛА" е лицензиран център за обучение с лиценз No2013121049, издаден от Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерския съвет на Република България, съгласно Закона за професионалното образование и обучение.

Фирмени обучения

За екипи над 5 човека предлагаме специализирани обучения за повишаване на компютърните умения на целия екип. За информация, свържете се с нас на тел:
+359 884 90 60 67

Експертът

Казвам се Мартин Симеонов и често се себеопределям пред колеги като графичар. Първите си графици започнах да правя като ученик, като помагах на по-опитните инженери с по-неопитното им отношение към Microsoft Project.

Понастоящем се занимавам с правене на графици и сметки, било то офертни, работни или договорни. Също така  водя курсове по графициране.

Контакти

В случай на въпроси или проблеми с регистрацията, моля свържете се с нас на:

 • тел. 02/987-81-76 (в работни дни от 9-18ч)
 • email maria@aula.bg
 • чрез форма за контакт
 • адрес: гр. София 1000, ул. Граф Игнатиев 7, вх.Б, ет.2, за Учебен Център "АУЛА".
 • skype:Aula.bg

100% Гаранция за връщане на парите

Всички курсове предлагани от aula.bg идват със 100% гаранция за връщане на парите.

Нашата мисия е да открием преподаватели - практици, които да предоставят само курсове, които водят до реални умения и резултати.

За това даваме за всеки един курс 100% гаранция за връщане на парите в рамките на 30 дни.

Ако по каквато и да е било причина решите, че курсът не оправдава вашите очаквания, просто ни напишете един имейл и ще ви върнем парите до последната стотинка без да задаваме въпроси.

За нас от aula.bg това е нещо, което всеки курс трябва да предлага, защото в крайна сметка ако на вас не ви свърши работа, не трябва да плащате нищо.

Независимо от дългогодишният си опит смятам всеки урок за полезен за мен, рядко има урок в които да не науча нещо ново. Моите знания се подреждат и често си казвам, защо не съм открил това и аз!
Иван И.

Много ,много благодаря за курса :))). Всеки урок от твоя сайт е безценен за мен. Най-добрите курсове! Гледам и се уча със страшен кеф! 

Любомир Ж.

Цената, която съм заплатил за всички Ваши курсове, по които се обучавам в Аула, е несравнимо по-малка от това, което получавам.

Цанко Д.
');


© 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.