Курс "Тайните на InDesign"

Работи професионално и уверено с InDesign

Вземи този курс
 

Влезте в един нов и различен свят с InDesign - програмата, която "мисли" по начина, по който работите!

Adobe InDesign е най-популярният софтуер за предпечатна подготовка, като ви дава отличен контрол върху дизайна и типографията. 

Adobe полагат извънредно много усилия в измислянето и внедряването на иновативни и лесни за ползване инструменти, които да дадат на потребителите възможност да създадат професионално изглеждащи и елегантни страници за печат.

Програмата е подходяща за всички, които имат усет към детайла и интерес към графичния дизайн.

Курсът е предвиден както за напълно начинаещи, които искат да се запознаят с InDesign, но и за всички професионалисти в сферата - графични и уеб дизайнери, фотографи и криейтив артисти. И най-добрите специалисти не могат да творят без приложенията в InDesign, които са безценен и мощен инструмент за превръщането на смелите идеи и мечти в прекрасни продукти и произведения на изкуството.

Но какво всъщност означава понятието "Графичен дизайн и предпечат"?

 • ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН

Това е термин, използван почти навсякъде. В изработката на рекламни материали, Интернет страници, архитектурни задачи и много други. Графичният дизайн е задача или идея, която искаме да визуализираме.

Първоизточникът на съвременния термин „графичен дизайн“ е скицирането. Въпреки че през последните години скицирането се е превърнало в първата стъпка към визуализирането на дадена идея, а графичният дизайн е реалното представяне на тази идея. Графичният дизайн може да комбинира в себе си различни идеи, така че накрая да се получи комбиниран краен резултат.

За да направите графичен дизайн на нещо, трябва да разполагате с подходящите софтуерни решения. Такива са най-популярните сред нас: Photoshop, InDesign или Illustrator

 • ПРЕДПЕЧАТ

Предпечатът трябва да следва някои строги правила, ако искате рекламният ви материал да изглежда както сте го направили графично. Кои са те?

1. Реален размер – когато правите брошура в размер 210х297 мм. (А4) това означава, че трябва да работите в такъв формат през софтуерния продукт. Не може да искате такава брошура, но да работите в размер 200х150 мм, например, защото на вас ви е по-удобно.

2. CMYK – това са цветовете за печат. Cyan, Magenta, Yellow и Black. Ако искате печатната машина да отпечата правилно всички цветове, трябва да работите с този цветови модел. Т.е., в софтуерния продукт трябва да изберете тези цветове. Не правете предпечат в RGB (Red, Green, Blue) и в последствие да се налага да преправяте целия графичен дизайн в CMYK.

3. Висока резолюция – за печатарския бизнес това е от основно значение. Една снимка за рекламен материал, в зависимост от вида му, трябва да е минимум 150 dpi, като най-добрият и препоръчителен вариант е 300 dpi.

4. Ножове – от съществено значение. Това е термин в предпечата и се има предвид „от къде ще минат ножовете на машината за рязане, така че да не пострада рекламният материал“. Най-често печатарите изискват по 3-5 mm. от всички страни да бъдат оставени за ножовете. Това се нарича „раздувка“.

Да се запознаем накратко с InDesign:

Adobe InDesign e софтуер, разработен от Adobe и е част от пакета Creative Suite (CS). 

Използва се най-често в предпечата и предпечатната подготовка на всякакви видове флаери, брошури, постери, транспаранти и всички листовки, с които ежедневно се сблъскваме.

Също така и за подготовката на различни видове издания като вестници, списания и книги, както и за техните онлайн версии, тъй като поддържа експортване на файловете в EPUB И SWF формати, които се използват при създаването на на електронни книги (e-books) и други електронни публикации.

InDesign e наследникът на разработката на Adobe - PageMaker от края на 1994г. За по-малко от 4 години програмата губи пазарен дял и е изместена от конкурента си QuarkXPress.

Но Adobe не се отказват и предлагат по-добър и качествен продукт. Така започва проектът с кодовото име "К2". Това довежда до пускането на InDesign 1.0. на пазара през далечната 1999г. 

С времето InDesign успява да се наложи като по-добрата и предпочитана програма и става любим помощник на всички, работещи в сферата на дизайна. Като част от семейството на Adobe, InDesign предлага лесна и удобна връзка с останалите програми на Adobe.

Всяка следваща версия предлага полезни и улесняващи работата настройки и функционалности.

Ние, в учебен център АУЛА, сме се специализирали в преподаването на сложни инструменти, техники и методи, които ще усвоите бързо и лесно, за да отключите своята креативност.

Затова имаме огромното удоволствието да представим нашия курс по InDesign, който експертът Антония Николова подготви с голямо желание.

Нашата цел в това обучение е да ви помогнем да отключите своята креативност и единствената граница да бъде вашето въображение!

Защо Adobe InDesign?

 • InDesign е най-богата на инструменти дизайнерска програма за изработване на реклама, вестници, списания, книги и проекти за представяне в Интернет;
 • InDesign е напълно интегрирана с другите приложения на Adobe: Photoshop, Illustrator, Acrobat, GoLive и InCopy;
 • InDesign е съвместима с издателските програми QuarkXpress и Pagemaker;

 • InDesign поддържа използване на шаблонни страници и автоматично номериране на страници;

 • InDesign има възможностите да работи с големи обеми текст и да създава документи с много страници; 

 • InDesign използва външни обекти, които вгражда в дизайна и по този начин съхранените файлове са по-малки;

 • InDesign създава изходни файлове, като запазва елементите в първичния им формат (растерен или векторен);

 • InDesign предлага бърза и удобна връзка чрез директни линкове с останалите програми на Adobe;

Част от проектите, които се разглеждат в курса:

 

Кой от продуктите на Adobe - InDesign, Illustrator и Photoshop, трябва да ползвате за дизайн на печатни материали?

Трите най-често използвани софтуера от графичните дизайнери в пакета Adobe Creative Suite са Illustrator, Photoshop и InDesign. Добре е да знаем за какви цели е най-подходящо да ги използваме и кога те могат взаимно да се заменят и допълват. 

Всеки от трите продукта има своите силни и слаби страни. Ето защо е важно да изберете този, който е подходящ за съответната част, върху която работите.

 • За дизайн на лого: Illustrator

Това е най-доброто решение за разработка на векторни графични елементи и лога, които в последствие могат да бъдат импортирани в различни програми.

Независимо от промяната в размерите винаги ще имате графичен елемент, който ще може да се разпечата с пълна детайлност на изображението. Да работиш с векторни илюстрации е малко по-сложна задача, но пък именно те придават много по-професионален вид в сравнение с други опции за ръчно изчертаване.

 • За добавяне на филтри и специални ефекти: Photoshop

Във Photoshop разполагате с огромна библиотека от филтри и специални ефекти. Освен това може да обработвате снимки по всеки възможен начин. Всеки път, когато в дизайна има нужда от снимки, то няма защо да се колебаете да ползвате Photoshop за тяхната обработка преди импортирането им в друг софтуерен продукт.

Заместител при липсата на Photoshop би могъл да бъде отново InDesign. Той разполага с доста по-лимитиран, но все пак базов брой филтри, които да използвате директно в импортираните изображения.

 • За работа с текст и оформление: InDesign

Ако разработвате проект с голям обем от текстова информация, InDesign е най-подходящият продукт за тази цел. С него лесно може да разделите информацията на колони, като посочите последователността на текста при неговото наливане.

Пак чрез InDesign може да създадете макет за дизайнерско оформление на множество страници в едно издание. Допълнителен плюс е възможността за създаване на различен брой шаблони на дизайн, които да прилагате за различни глави или параграфи.

Като цяло InDesign е мястото, в което да обедините елементите създадени чрез Photoshop (растерни) и Illustrator (векторни). При импортирането на файл за печат изходните материали запазват своя първоначален вид.

Вторият възможен избор за тези задачи е Illustrator, но за съжаление той няма предимствата на InDesign за работа с големи количества текст. Затова не е добър избор за материали с повече от 2 страници. Относно работата с различни дизайни, то тя е възможна, но без опцията за създаване на master-страници, поради което работата ви ще се увеличи значително.

 • Генериране на файл за печат: InDesign

Генерирането на файл за печат в InDesign е сравнително проста задача. В същото време всички елементи на дизайна се запазват в тяхното оригинално състояние и когато дойде моментът за отпечатване вие ще имате файл с най-подходящо качество. В програмата има въведени настройки за генериране на различни видове PDF изходни файлове.

И в крайна сметка, кой е по-добрият софтуер?

Правилен отговор на този въпрос няма.

Истината е, че най-добре е при реализация на проекти да се използва правилната комбинация между InDesign, Illustrator и Photoshop. 

Adobe InDesign е безспорният лидер при обработка на свободна работа с голям обем от текст, като програмата работи с векторни изображения, но предлага и ефекти за растерни изображения.

Adobe Photoshop е безспорният лидер при обработка на растерни изображения.

Adobe InDesign е безспорният лидер при обработка на векторни изображения.

И за комбинацията от InDesign + Illustrator + Photoshop в пълна сила важи правилото на Аристотел "Цялото е по-голямо от сумата на неговите частите".

Ето какви са целите на обучението:

Това са нещата, заложени в програмата, които ще научите в курса:

 • Ще започнем с поставяне на фундаментални познания върху интерфейса на софтуера, разглеждайки контролната лента, панелите и преферанс панела, с помощта на които ще настроите програмата да работи в зависимост от вашия маниер и процес на работа;
 • Ще разгледаме как може бързо и лесно да форматирате документ, използвайки АLTERNATE LAYOUTS, като така един голям постер може да бъде преведен до големината на малък флаер само за минути - всичко това само в един файл;
 • Ще навлезем в дебрите на стиловете, като достигнем до последното ниво, използвайки GREP STYLES и NESTED STYLES;
 • Ще видим как да коригираме текст чрез FIND AND CHANGE панела и STORY EDITOR;
 • Ще научим начин за проследяваме на промени, направени от друг чрез TRACK CHANGES;
 • Ще научим как съвместно може да работим с друг колега по един и същ проект, използвайки т.нар. SNIPPETS;
 • Ще използваме панела Effects и палитрите в InDesign, като дори може да не се наложи да прибягваме до други програми;
 • За тези, които работят с Photoshop и Illustrator, ще научат трикове и как ефективно да използват трите софтуера едновременно;
 • Ще се научите да поставяте едно изображение в няколко отделни рамки - за получаване на вълнуващи ефекти;
 • Ако имате проблем с работата с текст и обекти, то те ще бъдат разрешени;
 • Ще се възползваме от автоматичното генериране на съдържание, индекси и текст под снимки (Captions);
 • Ще преминем през предпечатна подготовка и преглеждане на документа;
 • Ще се запознаем с малко известната част на InDesgin, а именно -интерактивната, като ще се научим да правим интерактивни PDF файлове и анкети; интерактивни каталози и портфолиа; как да поставяме видеа; как да правим презентации и не на последно място - как да експортираме eBook;
 • През цялото време ще бъдат демонстрирани бързи клавишни комбинации и кратки пътища за извършване на различни операции;
 • Не на последно място - в процеса на работа ще се правят различни проекти, в които ще съчетаваме придобитите умения, както и бъдещите такива;

Имате ли  интерес да разчупите лимитите на своите софтуерни умения и да отключите своята креативност?

Ако отговорът е "ДА", то този курс по Adobe InDesign е създаден за вас и може да продължите да четете по-долу:

Начин на провеждане на обучението:

Не смятаме да променяме това, което работи. Курсовете, които проведохме до сега бяха онлайн и както може да се види от мненията, тази форма на обучение е много по-удобна от класическите курсове. Получихме дори много писма, в които ни писаха, че едва ли някога ще посетят курсове от "стария тип".

Регистрацията за курса е отворена сега, но може да бъде спряна всеки момент. Преподавателите в АУЛА са практици, които си изкарват хляба докато работят и времето им е ангажирано с това. Изисква се доста добра организация и планиране, за да може преподавателят да отдели време за обучението и да е на разположение за отговаряне на въпросите от курсистите, както е организирано за това издание на курса.

Ще можем да приемем само ограничен брой хора, защото преподавателят иска да отделя достатъчно време на въпросите и отговорите, така че обучението да е максимално полезно за всеки. Към момента, в който пишем това във форума на АУЛА има над TK 4,000 допълнителни въпроси и отговори. Оказа се доста полезно хората да задават въпроси, но още по-удобно е да гледаш отговорите на чужди въпроси, които някой друг се е сетил да задaде вместо теб. Това обаче е доста време ангажиращо, дори да се приеме, че са необходими само 5мин за отговор на един въпрос.

Курсът се провежда като модерно онлайн обучение. Ще получите парола за онлайн платформата за обучение aula.bg. Ако вече сте ползвали aula.bg и имате парола, новият курс ще се появи на началната ви страница. Ще има осем модула, които ще се учат по един модул на седмица, съответно продължителността е 8 седмици или два месеца. Всеки модул съдържа множество видео уроци, като в зависимост от урока под видеото може да има файлове за сваляне. Издава се и удостоверение за завършен курс. Под всяко видео ще има секция за въпроси и отговори, чрез които ще разширяваме темата. Там може да се задават въпроси и да се гледат отговори на въпроси, които другите са се сетили да зададат.

Кои са предимствата на онлайн обученията в Аула?

Онлайн обучението е категорично най-ефективният метод за обучение по софтуер в днешно време и сме го избрали поради множеството предимства като:

 • Не сте фиксирани във времето. Може да изкарате курса в работно време, извънработно време, вечер, уикенда - когато ви е удобно.
 • Не сте фиксирани като местоположение. Това е голямо предимство за по-заетите хора, както и тези извън големите градове, в които има курсове, защото избягват всичките допълнителни разходи по нощувки и пътуване.
 • Възможност за многократно "връщане" и повтаряне на видео уроците. Ако сте посещавали курс по каквото и да е било, няма начин да не ви се е случвало преподавателят да каже нещо бързо, вие да го изпуснете и след това да загубите нишката със следващото, което се преподава. Тук липсва този проблем.
 • Може да повтаряте уроците, когато срещнете реален проблем в практиката. Например: точно като взимате даден модула  може това да не ви е на дневен ред, но следващият път като правите проект (дори след 2-3 месеца) и искате да направите показаното в курса, можете да си прегледате видео уроците на тази тема, за да си ги припомните набързо.
 • Получавате отговори от лектора. Парадоксално е, че някои хора се притесняват, че при онлайн обучение имат по-малък контакт с лектора и не могат да задават въпроси. Реално е точно обратното. Онлайн формата е много по-удобна точно за въпроси и отговори. За разлика от класическите курсове, тук може да задавате въпроси по всяко време - по време на гледане на уроците, след изглеждането им, по време на повторение след например два месеца или при срещане на проблем в практиката. Такова ниво на комуникация е на практика невъзможно при остарелите курсове в зала.
 • Работите в група, но сами определяте вашето темпо. Вие сами определяте дали да минете през уроците по-бързо, ако материята в даден урок ви е позната или пък да повторите урок, за да затвърдите знанията си. Дори и най-добрият преподавател на света е принуден да прави компромисно "средно темпо" при класическите курсове. То се оказва от една страна прекалено бавно за по-бързите и загубват интерес, от друга страна прекалено бързо за по-бавните, които загубват нишката още в началото. Изследвания са доказали, че това е критичен проблем в образованието, който при онлайн обучението просто липсва, защото вие сами определяте темпото, но все пак сте в група, с която можете да комуникирате и обменяте опит.
 • Не просто видео уроци, а система за обучение с упражнения и Аула МиниПроекти®. Ние в Аула сме разработили иновативна структура на курсовете, която включва не само добре систематизирани видео уроци, но и практически упражнения, тестове и МиниПроекти, които увеличават ефекта от обучението и удвояват количеството запомнен материал.

За този курс не е необходимо да имате последната версия на софтуера. Основните принципите работят на всички версии. Естествено, в по-новите версии има повече инструменти и там, където има разлики във версиите, ще обясняваме това. 

Мнения за начина на провеждане на курсове

"Здравейте! Онлайн обучението е страхотно, толкова е удобно,че нямам думи! Аз съм начинаеща и съм впечетлена от достъпния начин, по който представяте нещата!" 
Ваня Г.
"За мен лично онлайн обучението и още повече на български език е много удобно. Научих нови неща и трикове. Качеството на уроците е отлично."
Дончо Д.
"Поздравления за това което правите! Просто нямате слабо място. Онлайн формата на курса е изключително удобна, дава ти възможност да повтаряш нещата отново и отново по всяко време."
Лазар Д.

Програма на курса по Adobe InDesign:

Обучението включва над 100 теми, разделени в 10 модула, които се взимат за 8 седмици.

Ето списък на темите, които се разглеждат в онлайн курса:

Начин на провеждане на обучението

Не смятаме да променяме това, което работи. Курсовете, които проведохме до сега бяха онлайн и както може да се види от мненията, тази форма на обучение е много по-удобна от класическите курсове. Получихме дори много писма, в които ни писаха, че едва ли някога ще посетят курсове от "стария тип".

Регистрацията за курса е отворена сега, но може да бъде спряна всеки момент. Преподавателите в АУЛА са практици, които си изкарват хляба докато работят и времето им е ангажирано с това. Изисква се доста добра организация и планиране, за да може преподавателят да отдели време за обучението и да е на разположение за отговаряне на въпросите от курсистите, както е организирано за това издание на курса.

Ще можем да приемем само ограничен брой хора, защото преподавателят иска да отделя достатъчно време на въпросите и отговорите, така че обучението да е максимално полезно за всеки. Към момента, в който пишем това във форума на АУЛА има над TK 4,000 допълнителни въпроси и отговори. Оказа се доста полезно хората да задават въпроси, но още по-удобно е да гледаш отговорите на чужди въпроси, които някой друг се е сетил да задaде вместо теб. Това обаче е доста време ангажиращо, дори да се приеме, че са необходими само 5мин за отговор на един въпрос.

Курсът се провежда като модерно онлайн обучение. Ще получите парола за онлайн платформата за обучение aula.bg. Ако вече сте ползвали aula.bg и имате парола, новият курс ще се появи на началната ви страница. Ще има осем модула, които ще се учат по един модул на седмица, съответно продължителността е 8 седмици или два месеца. Всеки модул съдържа множество видео уроци, като в зависимост от урока под видеото може да има MPP/MPX, PDF или друг файл за сваляне. Издава се и удостоверение за завършен курс. Под всяко видео ще има секция за въпроси и отговори, чрез които ще разширяваме темата. Там може да се задават въпроси и да се гледат отговори на въпроси, които другите са се сетили да зададат.

Онлайн обучението е категорично най-ефективният метод за обучение по софтуер в днешно време и сме го избрали поради множеството предимства като:

 • Не сте фиксирани във времето. Може да изкарате курса в работно време, извънработно време, вечер, уикенда - когато ви е удобно.
 • Не сте фиксирани като местоположение. Това е голямо предимство за по-заетите хора, както и тези извън големите градове, в които има курсове, защото избягват всичките допълнителни разходи по нощувки и пътуване.
 • Възможност за многократно "връщане" и повтаряне на видео уроците. Ако сте посещавали курс по каквото и да е било, няма начин да не ви се е случвало преподавателят да каже нещо бързо, вие да го изпуснете и след това да загубите нишката със следващото, което се преподава. Тук липсва този проблем.
 • Имате достъп до курса 6 месеца. Ако ви се отвори ангажимент, може да пропуснете модул и след това да продължите от там до където сте стигнали. Ако нямате време за курс точно сега, може да се запишете за него и да го започнете по-късно или да го прекъснете и все още да имате предостатъчно време за курса.
 • Може да повтаряте уроците, когато срещнете реален проблем в практиката. Например: точно като взимате даден модула  може това да не ви е на дневен ред, но следващият път като правите проект (дори след 2-3 месеца) и искате да направите показаното в курса, можете да си прегледате видео уроците на тази тема, за да си ги припомните набързо.
 • Получавате отговори от лектора. Парадоксално е, че някои хора се притесняват, че при онлайн обучение имат по-малък контакт с лектора и не могат да задават въпроси. Реално е точно обратното. Онлайн формата е много по-удобна точно за въпроси и отговори. За разлика от класическите курсове, тук може да задавате въпроси по всяко време - по време на гледане на уроците, след изглеждането им, по време на повторение след например два месеца или при срещане на проблем в практиката. Такова ниво на комуникация е на практика невъзможно при остарелите курсове в зала.
 • Работите в група, но сами определяте вашето темпо. Вие сами определяте дали да минете през уроците по-бързо, ако материята в даден урок ви е позната или пък да повторите урок, за да затвърдите знанията си. Дори и най-добрият преподавател на света е принуден да прави компромисно "средно темпо" при класическите курсове. То се оказва от една страна прекалено бавно за по-бързите и загубват интерес, от друга страна прекалено бързо за по-бавните, които загубват нишката още в началото. Изследвания са доказали, че това е критичен проблем в образованието, който при онлайн обучението просто липсва, защото вие сами определяте темпото, но все пак сте в група, с която можете да комуникирате и обменяте опит.
 • Не просто видео уроци, а система за обучение с упражнения и Аула МиниПроекти®. Ние в Аула сме разработили иновативна структура на курсовете, която включва не само добре систематизирани видео уроци, но и практически упражнения, тестове и МиниПроекти, които увеличават ефекта от обучението и удвояват количеството запомнен материал.

За този курс не е необходимо да имате последната версия на софтуера. Основните принципите работят на всички версии. Естествено в по-новите версии има повече инструменти и там където има разлики във версиите ще обясняваме това. 

 

Програма на курса

Курсът включва над 80 теми, разделени в 8 модула, които се взимат за 8 седмици.

Допълнително сме направили и подарък - два ценни бонус модула към курса.

Ето списък на темите.

Мнения от потребители на Аула:

Ето само няколко мнения, които получихме от нашите потребители за курсовете в Аула. При запитване, можем да ви изпратим PDF с над 800 подобни мнения.

"Най-добрите курсове! Гледам и се уча със страшен кеф! "
Любомир Ж.
"Благодаря на всички професионалисти в Аула, които отделят от безценното си време за да утолят жаждата ни за знания."
Илияна 
"Независимо от дългогодишният си опит смятам всеки урок за полезен за мен, рядко има урок в които да не науча нещо ново. Моите знания се подреждат и често си казвам, защо не съм открил това и аз!"
Иван И.
"Благодаря ви за възможността бързо и лесно да усвоя материя, която винаги съм считала за изключително трудна! Уроците са поднесени по интересен и  достъпен за разбиране начин."
Петя С.
"Не можеш ли да обясниш нещо на баба си, значи не си го разбрал добре" ... Всяка баба би Ви разбрала! Браво!"
Борислав П.

Кога е записването и защо местата са ограничени?

Получихме доста въпроси как ще става подбора за курса. Нещата са съвсем прости. Има определена бройка и регистрацията ще бъде по реда на записванията.

Запазвамe сиправото да "затворим регистрацията" преди този срок, ако се достигне до максималната бройка за курса. 

Самият курс ще започне веднага след като системата ни отчете Вашето плащане. Тогава се получава достъп към самото обучение. Уроците могат да се гледат 6 месеца. Повтаряме това, понеже продължителността му е дълга. На някой може да му се наложи да направи кратка пауза или да излезне в отпуска по време на курса. Обучението е направено така, че да може да се спре за кратко и след това може да започне от там където е спряно. Това е и едно от основните предимства на онлайн обучението.

Както сме описали по-горе, стремим се да отговаряме на всички въпроси и да помагаме на всички в курса, но това изисква доста време. Поради това сме ограничили бройката на участниците. Втората причина е ограничения хардуерен ресурс, за да могат всички да гледат видео уроците гладко и без накъсвания.

Често задавани въпроси 

Има въпроси, които получаваме доста често и поради тази причина бихме искали да ги адресираме.

Въпрос: Курсът изглежда чудесно, но съм много зает в момента. Колко време ще ми отнема?
Отговор: Човек винаги е зает. Ако чакаме да се освободим, за да имаме време да инвестираме в нашите умения, то това едва ли някога ще се случи. Но! Имаме добра новина. АУЛА е платформа за обучения специално проектирана за заети и работещи хора (почти всички преминали курсовете са такива). За това правим обучението онлайн - може да се гледат уроците когато имате свободно време и от където пожелаете - вкъщи, работата, на път. Отделно ако нещо изникне даваме 6 месеца за гледане на уроците. Дори при темпо от по 2-3 часа седмично, ще можете комфортно да научите всичко от курса.
Въпрос: Аз не съм в София, има ли начин да взема курса?
Отговор: Курсът се провежда онлайн, тоест това което трябва, за да се включиш е компютър с Интернет достъп. Точно хора, които не са в София изключително много им допаднаха предишните курсове, понеже си спестяват разходите по път и престой в друг град, които биха имали при класически курс.
Въпрос: Подходящ ли е курса за начинаещи? 
Отговор: Курсът започва от самото начало и не изисква предишен опит с AdobeInDesign. След това постепенно навлизаме в тънкости и трикове. Това би било летящ старт за всеки, който иска да научи Adobe InDesign, но и добър преговор и научаване на някои тънкости за тези, които вече работят с Adobe InDesign, но са самоуки. Напредналите ще могат да запълнят и някои "дупки" в своите знания, които им пречат да работят ефективно, както и да добавят няколко нови трика към работата си.
Въпрос: Издава ли се сертификат за курса?
Отговор: Да, за обучението по Adobe InDesign се издава както Аула, така и МОН удостоверение!
Въпрос: Каква версия на софтуера ми трябва?
Отговор: Курсът се провежда на най-новата версия на програмата - Adobe InDesign CS6. Ако не разполагате с версия CS6, може да свалите безплатно демо версия от сайта на Adobe (в курса даваме линковете за сваляне).
Въпрос: Ще мога ли да гледам уроците след като свърши курса?
Отговор: Курсът е два месеца, след което има допълнителни 4 месеца време за допълнителни преглеждания на уроците колкото пъти е необходимо, както и задаване на въпроси. Това не се предлага от никой друг курс, където обикновено имаш един шанс да видиш урока. В "стария" тип обучения няма възможност да накараш преподавателя да ти изнесе урока 2-3 пъти, докато го разбереш, камо ли 4 месеца по-късно да зададеш въпрос. Практиката до сега показва, че 6 месеца са абсолютно достатъчни, но въпреки това ще има и варианти за удължаване на този срок.
Въпрос: Аз отивам в отпуска/командировка, но искам да се запиша. Ще има ли проблем с достъпа?
Отговор: Точно с тази цел, вместо да правим само два месеца достъп до курса, той е направен 2 + 4 месеца (тоест цели 6 месеца). Нямате задължителни дати или часове на влизане. Може да се запишете сега и да влизате, когато ви е удобно в рамките на тези 6 месеца.

Удостоверение за завършен курс

За всяко едно обучение от учебен център "Аула" може да се заяви издаването на Аула удостоверение за преминат курс. За целта е необходимо да се премине кратък тест.

“Аула” е лицензиран учебен център от Министерството на образованието и науката. В допълнение към основното Аула удостоверение, за повечето курсове е възможно да се заяви удостоверение по част от професия Оператор на компютър или Компютърен график.

За МОН удостоверенията процедурата е регулирана, а обучението и изпитите са в предварително обявени срокове. Повече информация има тук.

След успешно завършване в МОН режим към двете удостоверения се издава и Europass приложение към тях.

 

Документите са разпознаваеми в България и валидни в Европейския съюз.

Може да се свалят директно от профила Ви в "Аула" в PDF формат.

Бонус 1 при записване за курса: Сертификат за завършен курс на английски език

В допълнение към основното Аула удостоверение на български език, издаваме и копие на английски език.

Удостоверенията на английски език изискват допълнителна проверка, обработка и поради това се заплащат допълнително. Но само при регистрация сега ще го получите без допълнително заплащане.

Удостоверението може да се свали директно от Аула в PDF формат.

Стойност: 37лв - вие получавате без допълнително заплащане.

Бонус 2: Работни файлове за сваляне

Получавате всички работни файлове към уроците напълно безплатно!

Така ще можете да се упражнявате още докато гледате урока. Получавате ценни практически знания и умения неусетно!

С помощта на работните файлове ще успеете да се "докоснете" до показаното в курса в дълбочина.

Бонус 3: Модул с уроци"Интерактивност в InDesign"

branding_set

В този модул ще се запознаем с интерактивната част на Индизайн:

1. Ще видим как да използваме и поставяме бутони, с помощта на които ще създадем интерактивна анкета;

2. Ще се научим как да правим интерактивни каталози;

3. За тези от вас, които искат да изпъкнат  и да покажат своите проекти в нова светлина , ще разгледаме как да раздвижим нашето портфолио, чрез прилагане на малко интерактивност;

4. Ще видим как може да направим eBook;

5. Знаете ли, че с InDesign може да правим презентации? Ще видим и това;

Интерактивността е най-забавната и вълнуваща част от целия софтуер, с която може да вдъхнем нов живот на нашите проекти .

Стойност: 37лв - вие получавате без допълнително заплащане.

Бонус 4: Модул с уроци
"Готови темплейти за InDesign"

branding_set

Ще получите файл с готови темплейти, които директно може да отворите в InDesign и да ги използвате за вашите проекти.

Темплейтите включват:

1. Диплянка А4 формат;

2. Автобиография;

3. Квадратна брошура от 8 страници;

4. Каталог А5 формат 14 страници;

5. Каталог А4 формат 12 страници.

6.  Брошура А4.

Стойност: 37лв - вие получавате без допълнително заплащане..

Каква е инвестицията за курса?

Да научите Adobe InDesign, може спокойно да струва няколко хиляди лева, и инвестицията в знания пак ще си заслужава.

Обемът на преподаваните материали е равностоен на две нива, които, както е известно, са от порядъка 400 лв. за ниво или обща стойност на курса над 800 лв.

Но само сега можете да вземете курса при много по-изгодни условия.

Вместо такси от порядъка на 800 лв., което е напълно оправдано за такъв обемен курс от 10 седмици, ние в момента предлагаме записване за курса за две вноски по 150 лв. (общо 300 лв.) или една вноска от 249 лв.

Тези цени са валидни само в момента и подлежат на промяна за бъдещите издания на курса.

Има 4 удобни начина за плащане:

 • Чрез дебитна или кредитна карта (веднага получавате парола);
 • В най-близкия банков клон или чрез интернет банкиране;
 • На една от над 2,000 каси на ИзиПей;
 • Чрез системата ePay;

След регистрация чрез синята форма по-долу, ще можете да изберете метод на плащане и ще получите инструкции за плащане.

"Цената, която съм заплатил за всички Ваши курсове, по които се обучавам в Аула, е несравнимо по-малка от това, което получавам."
Цанко Д.

Научете InDesign или ще ви върнем таксата

Ние, от учебен център АУЛА, имаме за цел да предоставим на всеки учащ се реални умения.

Знаем, че има много курсове, които предлагат нискокачествено обучение от съмнителни преподаватели без практически опит.

Затова ние правим нещо, което никой друг учебен център в България не прави. Ще върнем парите за обучението на всеки, който прецени, че курсът не е оправдал очакванията му в рамките на 30 дена след заплащане на таксата.

Ние искаме нещата да са съвсем прости: ако не научите нещата описани по-горе, а и още много допълнителни, то ние ще ви върнем таксата за курса.

Записване за курса Adobe InDesign:

Ето още веднъж основните параметри за курса:

 • 9 седмици подробен онлайн курс "Adobe InDesign”;
 • 4 допълнителни месеца за преговор на уроците и задаване на въпроси (общо 6 месеца);
 • Получавате достъп до първите уроци веднага след като системата ни отчете Вашето плащане;
 • Получава се удостоверение за завършено обучение по образец на МОН;
 • 100% Гаранция за връщане на парите само с уведомление по имейл;
 • Бонус 1: Сертификат на английски език и EuroPass приложение;
 • Бонус 2: 195 работни файла за сваляне и за упражнение по време на обучението;
 • Бонус 3: Видео модул "Интерактивност в InDesign";
 • Бонус 4: Видео модул "Готови темплейти за InDesign".

Важно! Регистрацията за курса е отворена в момента, но си запазваме правото да я спрем скоро.

За да се регистрирате, изберете една от трите опции по-долу.

Единичен
курс
 
 • 1 обучение
 • 6 месеца
  достъп
 • 1 включено
  удостоверение
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА
Аула
Абонамент
1 година
 • 45+ основни курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови основни курсове
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА
Аула
PRO Абонамент
1 година
 • 45 основни + 15 PRO курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови курсове
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА

В случай, че не виждате трите опции или синята форма след избор на опция, моля опитайте с друга програма за отваряне на Интернет страници като Google Chrome или се регистрирайте по телефона на 02/987-81-76.
С натискане на бутона "Регистрирай ме за курса" Вие се съгласявате с общите условия на Аула.

Център за обучения АУЛА

Център за професионално обучение "АУЛА" е лицензиран център за обучение с лиценз No2013121049, издаден от Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерския съвет на Република България, съгласно Закона за професионалното образование и обучение.

Фирмени обучения

За екипи над 5 човека предлагаме специализирани обучения за повишаване на компютърните умения на целия екип. За информация, свържете се с нас на тел:
+359 884 90 60 67

Експертът

Антония Николова има уникален артистичен поглед заради практиката си и двете си образования по "Рекламен дизайн" и "Инженерен дизайн". Тя споделя знанията и уменията си, като ни разкрива "тайните" на InDesign.

Контакти

В случай на въпроси или проблеми с регистрацията, моля свържете се с нас на:

 • тел. 02/987-81-76 (в работни дни от 9-18ч)
 • email maria@aula.bg
 • чрез форма за контакт
 • адрес: гр. София 1000, ул. Граф Игнатиев 7, вх.Б, ет.2, за Учебен Център "АУЛА".
 • skype:Aula.bg

100% Гаранция за връщане на парите

Всички курсове предлагани от aula.bg идват със 100% гаранция за връщане на парите.

Нашата мисия е да открием преподаватели - практици, които да предоставят само курсове, които водят до реални умения и резултати.

За това даваме за всеки един курс 100% гаранция за връщане на парите в рамките на 30 дни.

Ако по каквато и да е било причина решите, че курсът не оправдава вашите очаквания, просто ни напишете един имейл и ще ви върнем парите до последната стотинка без да задаваме въпроси.

За нас от aula.bg това е нещо, което всеки курс трябва да предлага, защото в крайна сметка ако на вас не ви свърши работа, не трябва да плащате нищо.

Независимо от дългогодишният си опит смятам всеки урок за полезен за мен, рядко има урок в които да не науча нещо ново. Моите знания се подреждат и често си казвам, защо не съм открил това и аз!
Иван И.

Много ,много благодаря за курса :))). Всеки урок от твоя сайт е безценен за мен. Най-добрите курсове! Гледам и се уча със страшен кеф! 

Любомир Ж.

Цената, която съм заплатил за всички Ваши курсове, по които се обучавам в Аула, е несравнимо по-малка от това, което получавам.

Цанко Д.
');


© 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.