Групиране на числа в пивот таблицата

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Интервалите за групите могат да се променят.
Твърдението е вярно
Твърдението не е вярно
 
Командата за групиране на числа е:
Group Field
Group Selection
За числата използваме само функции

Въпроси и отговори

 • Каква друга причина може да има?

  Борислав Младин:

  Имам въпрос относно групирането на числа защо понякога не ми позволява да ги групирам. Знам за това, че трябва данните да са ми без празни клетки, да са ми наистина в числа а не текст. въпреки това не ми позволява. Версията ми е 2016. Каква друга причина може да има?

  Димитринка Вълкова:

  Понякога десетичният знак обърква групирането. Ако изпратите картинка, ще помогнете да намерим причината

  Борислав Младин:

  na purvata kartinka sa dannite ot Tablizata, a vtorata e ot Pivotablizata.

  Kocho:

  Понякога се обърква от много числа, които се повтарят малко пъти. В случая по-удачно решение е да вкарате една допълнителна колона към таблицата, където с един IF да определите коя е групата.

  Или да си направите Measure в Power pivot

  Димитринка Вълкова:

  Идеята на Kocho за измерител (measure) в Power Pivot също е решение. В какви случаи групирането не се получава - например, когато имате много записи (над 100 000 реда), при различни диапазони от стойности и т.н. По принцип групирането на числа в пивот таблицата работи коректно. Сигурна съм, че коректно задавате групирането, за всеки случай вижте и картинката.

 • Как да обобщя  само топ 5 компании? 

  Драгомир Демиров:

  Здравейте, мисля че го бяхте обяснила някъде, но все пак да попитам следното: Бих искал да ми се показват само топ 5 фирми, каква беше настройката?

  Благодаря предварително!

  Димитринка Вълкова:

  Здравейте, за да се покажат топ 5 или последните 5 (Top or Bottom) се задава филтър за критерия, за който трябва да се филтрират стойностите. Командата Filter --> Top 10 е една от най-често използваните в пивот таблиците и за нея не са необходими специални настройки! На картинката пивот таблицата обобщава данните по клиенти и количества. Искам да покажа обобщените количества за първите 5 клиента с най-големи количества. Командата е Filter --> Top 10, която може да се изпълни по 2 начина. 1 От падащото меню на колоната с критерия Клиент Value Filters --> Top 10 2. Избирам клетка от критерий Клиент, десен бутон и от менюто избирам Filter --> Top 10 3. И по двата начина се отваря прозорец, в който избирам параметрите за филтъра

  Драгомир Демиров:

  Идеално! Благодаря за насоката! :)