Извличане (Extract) на символи

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Командите на Power Query извличат:
Точно определен брой символи или за избраните разделители
Само точно определен брой символи
Само за избран разделител

Въпроси и отговори

 • Дали разликата е от версията?

  Десислава Петрова Дженкова:

  Здравейте, при мен в командата Extract липсват Text before Delimiter, Text after Delimiter, Text between Delimiters. Това от версията ли е? Успях да направя упражнениято чрез Split Column, но все пак ...

  Димитринка Вълкова:

  Определено, разликата идва от версиите. Предполагам, че работите с версия 2013. Също така причината за разликата във файла, който ми изпратихте. Сигурно вече може да направите разлика между основните, важните неща и малките "препъни-камъчета". Продължавайте все така усърдно напред!

  Димитринка Вълкова:

  Съжалявам за прибързания отговор, който не е коректен. Команда Extract във версия 2013 също включва Text before Delimiter, Text after Delimiter, Text between Delimiter. Каква е версията, с която работите? Може да проверите с команда File --> Account --> About Excel за версии 2013 и 2016. За съжаление не мога да проверя за останалите версии.

  Десислава Петрова Дженкова:

  Версията е Microsoft Excel 2016 MSO 64-bit, като част от Microsoft Office Professional Plus 2016

  Lili Stanimirova:

  Здравейте! Имам същия проблем като Десислава Дженкова. Дали има решение?

  Димитринка Вълкова:

  Здравейте, за първи път срещам този проблем - липсващи команди в Power Query. Отделих време и се порових в интернет, проверих на няколко компютъра - всички команди в Extract. Съжалявам, но не мога да открия причината. Ще се радвам да споделите, когато намерите решението. Продължавам да търся и ще споделя веднага, когато открия причината.