Актуализиране на пивот таблицата с динамични диапазони - команда Refresh и Change Data Source

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Всяка промяна на данните в базовата таблица се отразява автоматично в пивот таблицата.
Твърдението не е вярно
Твърдението е вярно
 
Динамичен диапазон се дефинира с функция:
OFFSET
SUMIFS
COUNTA

Въпроси и отговори

 • Може ли да дефинираме всички колони на изходната таблица като динамични диапазони?

  Инна Петрова:

  Здравейте! Доколкото разбирам от видеото динамичните диапазони трябва да са дефинирани предварително. Ако използваме всички колони на изходната таблица в обобщенията в Pivot Table, това предполагам означава, че трябва да дефинираме всички колони на изходната таблица като динамични диапазони?

  Димитринка Вълкова:

  Здравейте, Инна. Точно така, изходната таблица има колони и редове. Дефинираме цялата таблица като динамичен диапазон, всички редове и колони. Ако имате още въпроси, пишете.

  Юлиана:

  Здравейте, затруднявам се с дефинирането на цялата таблица като динамичен диапазон. Така ли е правилно: Отивам в Lookup&Reference и попълвам в прозореца: Reference - попълвам 'data'!$А:$1 Rows - попълвам 0 Cols - попълвам 0 Height - попълвам Counta('data'!$A:$A) Weight - попълвам Counta('data'!$1:$1)

  Димитринка Вълкова:

  Здравейте, Юлиана. Според мен пропускате нещо, може би задаване на име за диапазона с цялата таблица, където се въвежда формулата с функцията OFFSET. Тази формула е по-дълга, а в прозореца не мога да използвам диалоговия прозорец на функциите, затова най-напред въвеждам функция OFFSET: 1. Formulas --> Lookup&Reference --> OFFSET Обърнете внимание на абсолютните адреси! 2. Показва VALUE, но няма значение, защото ще копирам функцията. 3. Копирам формулата CTRL+C и Cancel. 4. Formulas --> Define Name --> Define Name В прозореца задавам име за диапазона на таблицата: PrimerTable: . 5. Затварям прозореца ОК. 6. Insert --> Pivot Table. В полето Table/Range с клавиш F3 отварям списък с имената на всички диапазони, избирам PrimerTable. 7. Пивот таблицата е построена с динамичен наименован диапазон. Надявам се това подробно описание да Ви помогне. Но ако имате въпроси, пишете.

  Димитър Костов:

  Достатъчно е да имате добре подредени данни , по-колони , със заглавия на всяка колона. С избор на една от клетките в диапазона с данни и клавишната комбинация Ctrl + T , целия диапазон можете да преобразувате в таблица. По този начин можете да добавяте данни към тази таблица и те автоматично се добавят към нея (динамично). Ако имате създадена обобщена таблица на базата на нея (source table) , с обновяване на обобщената таблица , новите данни ще се отразят в нея.

 • Защо теста сам си дава отговорите, а не отчита маркирания от мен?

  Мира Младенова:

  Здравейте! При маркиране на отговорите в теста, като даден от мен верен отговор се визуализира друг - не този, на който съм отговорила? Така не мога да премина успешно теста. На какво се дължи?

  Димитринка Вълкова:

  Благодаря, че споделяте този проблем, който е технически проблем и досега не се е проявявал! Информирах екипа и се надявам бързо да бъде отстранен!

  Maria:

  Здравейте, най-добре е да пишете на maria@aula.bg от регистрираният имейл, за да се извърши проверка. Опишете затруднението, кой е въпросът от теста. Какво отговаряте и какво се маркира автоматично. Екранна снимка ще е полезна. Препоръчително е да прилагате екранна снимка на проблема, за по лесно разрешаване и бърза обратна връзка.