Приложение на визуални филтри (Slicers)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Визуален филтър (Slicer) се показва за всеки критерий (поле) на базовата таблица или пивот таблица.
Твърдението е вярно
Твърдението не е вярно
 
Визуален филтър (Slicer) може да се показва:
За пивот таблица и базова таблица
Само за пивот таблица
Само за базова таблица
 
Броят на визуалните филтри е:
Зависи от критериите (полетата)
5
не повече от 16

Въпроси и отговори

 • Димитринка Вълкова:

  Отворен е прозорецът на Existing Connection, който няма никакво отношение към визуалните филтри. Правилната команда е Slicer, има икона в рибъна. На Вашия екран е точно пред иконата Hyperlink.

  Katya Kamenarova:

  Здравейте! Благодаря за отговора! Когато натисна иконата Slicer, тогава се показва прозорецът на Existing Connection. За това изпратих Print screen.

  Katya Kamenarova:

  Забравих да кажа, че този проблем е само при базовата таблица. При Pivot table работи. Благодаря!

  Димитринка Вълкова:

  Трябваше ми време, за да получа Вашия ефект. Ето какво трябва да направите Най-напред изберете клетка от таблицата. Excel трябва "да знае" за коя таблица ще използвате визуален филтър. След това изберете Slicer от рибъна или от помощното меню Table Tools --> Design.

  Katya Kamenarova:

  Извинявам се за причиненото неудобство! Чувствам се неловко, но когато се получава при мен този ефект, аз съм стъпила в клетка от таблицата. Извода до който стигам е, че трябва да сменя версията на Excel, защото и другите команди трудно ги откривам. А точно тези филтри са ми важни. Благодаря за отделеното време! Поздрави!

  Димитринка Вълкова:

  Форумът на Аула е изключително полезен както за питащите, така и за отговарящите. Всеки задава въпроси, за да намери отговор. Докато търся правилното решение, аз също и научавам нови неща. Така че не се притеснявайте да задавате Вашите въпроси! Коя е версията на Excel? За сега не бързайте да смените версията. Опитайте да използвате Slicer от помощното меню Table Tools --> Design Според мен би трябвало да работи! Споделете и пишете, ако имате още въпроси.