Приложение на визуални филтри (Slicers)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Визуален филтър (Slicer) може да се показва:
За пивот таблица и базова таблица
Само за пивот таблица
Само за базова таблица
 
Броят на визуалните филтри е:
Зависи от критериите (полетата)
5
не повече от 16
 
Визуален филтър (Slicer) се показва за всеки критерий (поле) на базовата таблица или пивот таблица.
Твърдението е вярно
Твърдението не е вярно

Въпроси и отговори

 • Димитринка Вълкова:

  Отворен е прозорецът на Existing Connection, който няма никакво отношение към визуалните филтри. Правилната команда е Slicer, има икона в рибъна. На Вашия екран е точно пред иконата Hyperlink.

  Katya Kamenarova:

  Здравейте! Благодаря за отговора! Когато натисна иконата Slicer, тогава се показва прозорецът на Existing Connection. За това изпратих Print screen.

  Katya Kamenarova:

  Забравих да кажа, че този проблем е само при базовата таблица. При Pivot table работи. Благодаря!

  Димитринка Вълкова:

  Трябваше ми време, за да получа Вашия ефект. Ето какво трябва да направите Най-напред изберете клетка от таблицата. Excel трябва "да знае" за коя таблица ще използвате визуален филтър. След това изберете Slicer от рибъна или от помощното меню Table Tools --> Design.

  Katya Kamenarova:

  Извинявам се за причиненото неудобство! Чувствам се неловко, но когато се получава при мен този ефект, аз съм стъпила в клетка от таблицата. Извода до който стигам е, че трябва да сменя версията на Excel, защото и другите команди трудно ги откривам. А точно тези филтри са ми важни. Благодаря за отделеното време! Поздрави!

  Димитринка Вълкова:

  Форумът на Аула е изключително полезен както за питащите, така и за отговарящите. Всеки задава въпроси, за да намери отговор. Докато търся правилното решение, аз също и научавам нови неща. Така че не се притеснявайте да задавате Вашите въпроси! Коя е версията на Excel? За сега не бързайте да смените версията. Опитайте да използвате Slicer от помощното меню Table Tools --> Design Според мен би трябвало да работи! Споделете и пишете, ако имате още въпроси.

 • Как можем да вземем стойността на избран слайсър

  Здравка Добровска:

  Във връзка с работата ми съм направила един документ, който включва три части - заглавна част, същинска част и финална част. Същинската част е направена чрез пивот таблица, в която данните се филтрират с няколко слайсъра. В заглавната част на документа ми е необходимо да ползвам данни, които по същество представляват направения избор в съответните слайсъри - примерно избрания месец, име на служител и прочие. Как мога да взема съответната избрана стойност на даден слайсър, за да я ползвам в клетка на заглавната/финалната част част на документа ми.

  Kocho:

  Един възможен вариант: Направете помощна пивот таблица за избрания месец в отделен работен лист. Тя ще е празна, без данни, а по редовете да стоят месеците. След това вържете съответния слайсър в същинската част да управлява и тази таблица. Така, когато в същинската част изберете месец Април, тази помощна пивот таблица ще има само един ред, на който ще пише Април. И вече не е проблем да вземете стойността от тази клетка.

  аналогично и за другите

  Татяна Илиева:

  Кочо, аз имам един въпрос. Възможно ли е с един слайсър да се управляват няколко пивот таблици? Оставам с впечатлението, че това не е възможно. Ако греша, обяснете моля как успявате да вържете един слайсър към две различни таблици.

  Татяна Илиева:

  Открих отговора, като гледах следващите уроци: - избирам слайсър и с десен бутон на мишката отварям контексното меню. - оттам избирам командата 'Report Connections ...' Отваря се диалогов прозорец, откъдето избирам Пивот таблици/Пивот диаграми, които да свържа с избрания слайсър.

  'Report Connections ...' е налична и в лентата на менюто Slicer