Записване на шаблони и документи на Word в облака

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Линкове към облачни услуги:

http://onedrive.com (услуга на Майкрософт)

Въпроси и отговори

 • Kакво означава и как се появява меню DEVELOPER в Word?

  Елеонора Мирнова:
  Здравейте! Приемете моите поздравления и благодарности за курса. Искам да попитам какво означава и как се появява меню DEVELOPER при Вас, понеже при мен липсва. Предварително благодаря и Ви пожелавам успешна Нова година, много късмет и успехи!

  Аз работя с версия 2007 на български език. 

  Краси Кръстев:

  Здравей, Еленора.

  Отиди на Microsoft бутона на word ( горе най - вляво ) след което цъкни на  Опции ( Options ) след което ще ти се отвори прозорец Word опции ( Word Options ) като в ляво ще имаш избор - избери ( цъкни )  най - горното Popular ( не знам какъв точно превод е направен на Popular ) - като влезнеш в този радел има още в самото начало -  ще имаш едно квадратче Покажи Developer бутон в Ribbon меню ( нещо от сорта трябва да е като превод ) което трябва да отметнеш след като го отменеш затваряй всичките прозорци с ОК и следва да стане.
  Съжалявам че отговарям без снимка, но в момента на компютъра на който се намирам нямам наличен word 2007 ( камо ли на български ), лошото е че на 2013 се намира на малко по - друго място вкарването на developer- a и дори да направя screenshot - и няма да са ти полезни.
  Надявам се по обясненията ми го намериш.
  Весели празници.
  Елеонора Мирнова:

  Здравей, Краси! Много благодаря за бързия и точен отговор. Мислех, че никой няма да отговори, понеже може да им се стори елементарно. С твоя помощ и обясненията ти, се получи. Още веаднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ! Искам да уточня, че при мен в превод е дадено като "разработчик" и сега видях, че само то не беше чекнато, но не знаех какво да направя. Пожелавам ти много здраве, късмет, усмивки и успехи през Новата и следващите 100 години!

  Веселина Грозева:

  Здравейте, Краси! Може ли и една бърза насока къде се намира това в Word 2010. Потърсих, но явно не където трябва! Благод аря!!!

  Краси Кръстев:

  Здравей, Веселина.

  Ето ти една снимка,

  която бързо ще те насочи къде се намира. В случая снимката е от Word 2016, НО за 2010 2013 е на същото място.

  Надявам се да съм те насочил и да сме решили казуса.

  Веселина Грозева:

  Много благодаря, Краси! Отварях това меню, но съм пропуснала т.5. Стана за секунди! Благодаря!!!!

  Десислава Петрова:

  Благодаря я от мен!

 • Как препоръчвате да се работи с облачните услуги?

  Исмаил Исмаил:

  Въпроса ми е малко по-специфичен. Виждам, че за облака използвате отделен дял на твърдия диск. Аз ги използвам в C:\, където ми е Windowsa. Преди съм използвал Google Drive в D:\, където не ми беше Windowsa, и след като си преинсталирах Windowsa папката си остана в D:\ и повече не можах да я използвам и се наложи да направя нова папка за облака в C:\ и оттогава насам ги слагам в C:\. Въпроса ми е Вие как препоръчвате да се работи? Всичките облачни услуги да се сложат в отделен дял или в дяла на Windows? Как работят те?

  Антон Иванов:

  Принципно всяка облачна услуга има възможност да бъде конфигурирана коя папка от локалния компютър да се синхронизира с облака. Разгледай конфигурацията и съм сигурен, че ще се ориентираш - съветът ми е да избереш папка на дял, в който имаш достатъчно място и е различен от системния.

  Ваня Муслийска:

  Здравейте! А как може да се добави Developer в Word 2013?

  Исмаил Исмаил:

  @Ваня, Ако питаш как се вади менюто Developer в Ribbon-a, това става от FILE/Options/Customize Ribbon/Customize the Ribbon и слагаш отметка на Developer и OK.

  Ваня Муслийска:

  Благодаря за отговора! 5 мин след като зададох въпроса, се сетих за отговора

  Алмерия Монева:

  Искам да попитам, облачните услуги имат ли лимит на пространството за съхранение или са  неограничени. В DOX.bg пространството за съхранение е  посочено като 3 GB.,ако това е облачна услуга. Искам да  съм наясно с тези пространства за съхранение. Какви са в Drop box и  Google Drive.

  Исмаил Исмаил:

  Google Drive дава 15 GB безплатно пространство, а Dropbox - 5 GB (ако не се лъжа).

  Алмерия Монева:

  Благодаря! Значи има някакво ограничение в пространството. Смятах, че облака е неограничен.

  Диана Христова:

  Ако си платиш допълнително, може да увеличиш "пространството" до неограничено.

 • Здравейте! А как може да се добави Developer в Word 2013?

  Ваня Муслийска:

  Здравейте! А как може да се добави Developer в Word 2013?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Ваня тук : http://aula.bg/question#id-114636800001 в тази тема съм обяснил подробно как може да се довабави този раздел в ribbon - а.

  Надявам се да ти помогне това обяснение ... на Елеонора ( човека задал въпроса в темата която поставих тук ) е помогнал надявам се че и на теб ще помогне.
  Ваня Муслийска:

  Благодаря!

  Мария:

  Здравейте, къде се намира dropboxa?

  Нела Николова:

  Здравей, Мария,

  Виж малко по-нагоре отговора на Краси към Юлия - в него той е поместил линк, чрез който можеш да си изтеглиш и инсталираш DropBox (написано е DropBox със синьо и трябва просто да кликнеш върху този линк). Надявам се, че питаш за това.

  Поздрави!

  Нела Николова:

  Едва след като публикувах горното съобщение забелязах, че непосредствено под видеото на урока авторът е публикувал и това:

  Линкове към облачни услуги: http://dropbox.com/ http://onedrive.com (услуга на Майкрософт) http://drive.google.com/

 • Защо не мога да инсталирам Dropbox?

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Платен ли е Dropbox, Защото ме пита за някаква сметка и не мога да го инсталирам? Не ми приема паролата.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Юлия.

  Опитай от тук:

  DropBox

  следва да стане, като като инсталираш DropBox съответно избери Basic варианта.

  След като има вече DropBox, съответно ще можеш да си настройш word да save- a файловете в директорията на Dropbox и съответно файловете запазвени в тази директория да могат да се ползват през Dropbox от различни компютри.

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Благодаря. Влязох в Dropbox-a.

  Краси Кръстев:

  Супер е ченещата работят при теб!

 • Маргарита:

  може би отговора на инж.Кръстев ще ви помогне -https://aula.bg/question#id-102592000001 Успех

  Виктория:

  Здравейте, Маргарита.

  Благодаря Ви!

 • Може ли

  инж. Юлиан Ангелов:

  Едно малко допълнение? Относно неувереността когато излагаме лични документи и данни. Колкото до шаблоните и темите - надали някой ще прояви интерес да краде такива файлове на Български език. А и самата облачна услуга е наистина защитена. Но от април или май месец 2018г, Microsoft въведе нови правила за работа с крайните потребители, според които MS си оставя правото до свободен достъп и препубликуване до всеки потребителски файл, който е на машина с MS Windows, като собствеността и отговорността за авторските права остават на потребителя. Така препубликуеми са както намерени документални файлове, така и намерена музика, клипове и пр със съотв, последствия по линия на авторските права. Така че съхраняването на файлове в чужд (не на MS) облак е по- надеждно от това на собственият диск.