Комбиниране на показаните техники за форматиране в един документ

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Кой е коректният начин за добавяне на разстояние между два абзаца?
Дефинира се разстояние между абзаците, като се задава стойност в полетата Before или After
Натискаме клавиша ENTER за нов ред
Не е нужно да правим нови абзаци

Въпроси и отговори

 • Как да включа редактор, който да ми подчертава правописните грешки?

  Георги Крумов:

  Работя по книга в обем от 300 страници. Чрез четене от компютъра трудно се откриват грешките.
  Когато е разпечатана става по-лесно, но не е ефективно. Какво да правя?

  Zenny:

  С Word 2013 ли сте? Трабва да си инсталирате правописна проверка. Ето някои теми, които може да ви помогнат - https://aula.bg/question#id-114956800001, https://aula.bg/question#id-125529600001 , https://aula.bg/question#id-107033600001. Успех! 

  Краси Кръстев:
  Здравейте и от мен,

  Или пък урок 6 ( Инсталиране и използване на правописна проверка в Word ) от Модул 6 - курса Тайните на Word :)

 • Как да спра автоматично създаване на bullet лист?

  Марианна Даверова:

  При започването на нов абзац използвам TAB за първия ред и след това останалите редове ми се подреждат по зададения ляв отстъп. Когато пиша пряка реч започвам с TAB , пиша тирето и продължавам с текста. Проблема е , че автоматично ми се включва Bullet функцията и следващите редове ми ги подрежда по първия ред. Явно някъде съм задала автоматично включвани и програмата възприема тирето, като знак от Bullet Library.

  Краси Кръстев:

  Здравейте,

  Отидете на File (снимка 1 позиция 1), след това отиде на Options, следва да се отвори прозореца Word Oprions (снимка 1 позиция 2), там отиде на Proofing (снимка 1 позиция 3), след това отидете бутона AutoCorrect Options... (снимка 1 позиция 4), следва да се отвори прозореца Autocorrect (снимка 1 позиция 5), в него отидете на раздела AutoFormat as you type (снимка 1 позиция 6), след това отидете на и махнете отметките от Automatic bullet list (снимка 1 позиция 6) и на Automatic number list (снимка 1 позиция 7) след което изберете ОК (снимка 1 позиция 8) за да потвърдите промените. С ОК и Apply на Word Options прозореца, също приемете и потвърдете промените.

  Снимка_1

  Марианна Даверова:

  Благодаря! Получи се.

 • Може ли да изкажа благодарност!

  инж. Гергана Иванова:

  И аз до ден днешен не правех подравняването с табовете най-отдолу на листа по този начин и беше с едно много сложно нагласяне, което не е било правилно... Благодаря за тази демонстрация! Много е полезна! :)

  ПП: Малко ме затруднява това със заглавието тук, че трябва да е оформено като въпрос, защото исках да го озаглавя само с едно просто "Благодаря!". Може да помислите да е малко по-свободен стил задаването на заглавие. :)

  Краси Кръстев:

  Здравей, Гергана.

  Страхотно е че този урок е практичен и полезен за теб!

  Супер е че ти е харесал начина по който е представен!

  Колкото до задаването на тема във форума, това винаги да започва с въпросителна дума или по-начин по който се задава въпрос е направено с цел улеснение на задаване на по-конкретизирани въпроси и по-добра организация във форума :)

  Diana:

  Благодаря за полезния урок!

  :

  CONGRATULATIONS! СТРАХОТНИ СТЕ!

  Силвия Ширинян:

  Много съм доволна от наученото до момента! Смятам да продължа,като закупя целият курс тази седмица или началото на другата? Още един път: Благодаря! Добре,че ви има!!! Поздрави!