Използване на бързите части (quick parts)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
За какво се използва Auto text ?
За да може бързо и лесно да се вкарва често повтарящ се текст в различни документи
По принцип не е приложимо никъде и не го използваме
 
Къде може да запазим Auto text, така че да може да го ползваме за всеки един документ ?
В Normal.dotm
В Pismo.dotx
Няма абсолютно никакво значение

Въпроси и отговори

 • Кирилка Станкова:

  Разбрах, обяснено  е в следващия урок.

  Стефани Стоянова:

  НЕ УСПЯВАМ ДА ИЗПОЛЗВАМ ТАЗИ ОПЦИЯ ЗА AUTO TEXT

  Краси Кръстев:

  @Стефани Стоянова.

  Най-вероятно имаш предвид, че когато избереп Autotext бутона, опцията Save Selection to Auto Text Gallery стои сиво и не може да се избере (снимка 1).

  Снимка_1

  Това е така защото не си избрала текста, който искаш да направиш като Autotext.Ако го селектираш (снимка 2 позиция 1), опцията става активна (снимка 2 позиция 2). Другите опции в инструмента Autotext не се виждат защото все още за дадения документ не са вмъкнати такива елементи.

  Снимка_2

  Надявам се да съм бил полезен с отговора.

  Никола Петров:

  Друга илюстрация на написаното от инж. Кр. Кръстев Лек ден и успехи!

 • Как да работя с AutoText?

  Мария Урилска:

  В моята версия 2007 в раздела Quick Parts нямам опция AutoText - какво да направя?

  Краси Кръстев:

  Здравей, ето едно решение на проблема.Ако искаш да имаш бърз бутон в word 2007 за AutoText, то тогава отиди на MS бутона - снимка 1 отам щет ти излезне прозорец - Word Options след което отиди на Customize след което горе в Choose commands from избери All Commands след което намери в списъка отдолу AutoText след което дай Add след което AutoText ще отиде на в левия списък, ( отгоре задай на Customize Quick Access Toolbar  -  For all documents (default ) ) след което натисни ОК.Снимка 2 - вече горе в лентата ще имаш бърза иконка за Auto text.Снимка 3 цъкайки на нея ще може да избитраш бързо и лесно създадените от теб Auto text - ове и да ги поставяш в документа.Надявам се да съм бил полезен с отговора.

  Мария Урилска:

  Благодаря ви! Мисията е изпълнена :)

  Светлана Филипова:

  Благодаря за добрия въпрос и за още по-добрия и онагледен отговор, който е актуален и за мен.

 • Как да брандирам САМО първа страница на документ?

  Ромина:

  Здравейте, Искам да брандирам с Header и Footer само първа страница от документ, но брандира всички старници на нечетен брой, тоест 1, 3, 5 и пр. или всички останали без първата. Какви настройки да направя? Благодаря

  Дарина Иванова:

  В края на първа страница трябва да се постави прекъсване за секция (Section Break, който може би се намира в меню Page Layout). В настройките на постоянните заглавия се указва те да се появяват за съответната секция.

  Ромина:

  Здравейте, 1.Кой Section Break да използвам(Next Page, Continuous..)? 2.Бихте ли ми казали коя е конкретната настройка за постоянните заглавия, защото опитвах няколко варианта и пак не се получава.

  Дарина Иванова:

  Ако изберем Break / Section Break / Next Page, след като напишем текста на постоянното горно заглавие, отиваме на втората страница (след прекъсването). В лентата с инструменти за Header and Footer изключваме Link to Previeus. В този момент можем да въведем друго постоянно заглавие, което ще се появява докато не прекъснем връзката с предишното постоянно заглавие.

  Ромина:

  Благодаря :)))

  Краси Кръстев:

  Здравей, Ромина.

  Когато влезнеш в режим на редакция на Header сложи отметка на Different First Page (снимка 1 позиция 1) и запиши съответно на първата страница това което искаш да стой само на първата страница в Header -a . След това на другите страници 2,3,4,5 може да сложиш друг надпис в Header - a или пък да не слагаш нищо, съответно за първата получаваш различен надпис спрямо всички други в целият документ (снимка 2).

  Снимка_1

  Снимка_2

  Ромина:

  Краси, благодаря!!!

  Краси Кръстев:

  Моля, Ромина!

  Супер е че проблема е разрешен!

 • Защо ми се променя форматирането на заглавната част при използване на бързите части?

  Олга Лазарова Събева:

  Здравейте, при бързо използване на логото на моята фирма се промена разстоянието между редовете. Редът /адресът на фирмата/ слиза много надолу под линията. Къде може да бъркам? Опитах наколко пъти да презапиша Логото, но при използване в нов документ се променя.

  Desislav Slavov:

  Не знам.

  Райна:

  Може ли да напишете как създадохте бързите части и как ги вмъквате в новия документ. Друг вариант е да направите документ шаблон.

  Дарина Иванова:

  За постоянните заглавия Header и Footer са валидни всички опции за настройка на шрифт и параграф. Много вероятно е да има зададена вертикална разредка в този участък от листа: